Google Hangouts is een onderdeel van Google+ en wordt vaak vergeleken met Skypemaar dit is toch echt wat anders. Met Google Hangouts kun je live videogesprekken voeren met klanten, collega’s en leveranciers, over de hele wereld. Met Hangouts on Air kun je zelfs een compleet webinar of televisieprogramma uitzenden. In deze blog lees je wat Hangouts precies zijn en hoe je het succesvol voor je onderneming kan inzetten.

Wat zijn Google Hangouts precies?

Hangouts is de ‘plaats’ op Google Plus waar video conference calls gemaakt kunnen worden. De video conference calls kun je maken op jouw mobiele telefoon of tablet via de IOS/Android App of gewoon via de computer. In één ‘hangout’, de video conference call, kun je met maximaal 9 anderen tegelijk video gesprekken voeren of bijvoorbeeld vergaderen. Zo kun je dus goedkoop (het is gratis!) en snel overleg voeren met werknemers, klanten of zakenpartners, zonder daarvoor een eind te hoeven rijden of zelfs te reizen. Maar de Google Hangouts hebben nog meer opties. Zo kun je de hangout live streamen en op jouw YouTube kanaal plaatsten, documenten die je in Google Drive hebt staan openen en live delen met de mede-participanten van het video gesprek, diagrammen bespreken of zelfs presentaties beoordelen. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen is een Google+ account en de gratis Hangout App of plugin.

Iets delen met de hele wereld? Hangouts on Air!

Als je iets wilt delen met de hele wereld heb je aan maximaal 10 mensen in één video conference call natuurlijk niet genoeg. Hiervoor kun je Hangouts on Air inzetten. Met Hangout on Air kun je vanaf de computer een uitzending opnemen en deze live delen op jouw, website, YouTube of Google+ account. Tijdens de uitzending kun je ook live zien hoeveel mensen er meekijken en na afloop van de video kun je deze delen op alle social media kanalen en discussiëren met de kijkers. Naast dat je video gesprekken kan voeren met Google Hangouts kun je met de hangouts ook chatten, zowel één op één, als in een groepsgesprek. Hierbij kun je ook afbeeldingen naar elkaar sturen, avatars en emoticons.

Wil je meer informatie over Google Hangouts? Neem dan contact met ons op:

Erik Lambrechts
Klik & Steen

[email protected]
www.facebook.com/klikensteen