Hoera! Klik & Steen is 10 jaar!

Op donderdag 5 november 2020 viert Klik & Steen haar 10-jarige jubileum. Omdat de huidige situatie omtrent het Coronavirus het op dit moment onmogelijk maakt om een feest te geven, stellen we dit gewoonlijk uit totdat de veiligheid is teruggekeerd. Desalniettemin betekent dat niet dat wij het intern niet gaan vieren vanuit het comfort van onze eigen huiskamer!

Om te vieren dat Klik & Steen 10 jaar bestaat gaan we in dit artikel in een reis door de tijd en kijken we samen naar een aantal hoogtepunten, grappige feitjes en belangrijke gebeurtenissen van Klik & Steen! Je krijgt een exclusieve blik in hoe ons bedrijf zich van begin tot eind heeft ontwikkeld tot de organisatie die deze nu is.

In den beginne…

10 jaar geleden is Klik & Steen opgericht door Erik Lambrechts en Francesco Rametta (vast geen onbekende gezichten als je al met ons hebt samengewerkt). Het DUO volgde in hun studententijd dezelfde opleiding IMEM op de NHTV in Breda (momenteel BUAS). Na de opleiding gingen de mannen beiden aan het werk. Beiden als Online Marketeer, de één bij BCC en de ander bij MATS.

Hoewel Erik en Francesco beiden op een andere locatie werkzaam waren, woonden ze op dat moment wel in hetzelfde huis. Hier begonnen de ondernemende ideeën op een vroege leeftijd op te borrelen. In februari 2010 ontstond in café de Beijerd in Breda, het plan om een winkel over te nemen van een kennis. Hier wilden ze de verbinding maken tussen offline en online met een vernieuwende webshop. Een paar maanden later loopt dit plan vast, echter, het idee van de webshop gaat in samenwerking alsnog van start.

Clicks & Bricks model wordt Klik & Steen

Er wordt in de avonduren hard gewerkt om de allereerste webshop te ontwerpen en ontwikkelen. Op dit moment was dit voor de jonge mannen het eerste online avontuur wat ze gezamenlijk uitvoerden. Iedere week, stapje voor stapje, leerden ze spelenderwijs de ingewikkelde details van web development. Hun Jarenlange online marketing ervaring gaf hun het innovatieve idee om dit direct tijdens het development proces toe te passen, in plaats van na de ontwikkeling (wat toentertijd de norm was).

Wat betekent “Klik & Steen?”

We krijgen erg vaak de vraag, “Wat betekent jullie naam eigenlijk?”. Deze naam is ontstaan tijdens de bouw van die eerste webshop. Er moest namelijk een onderneming gestart worden om de eerste facturen te kunnen versturen. De naam Klik & Steen is afgeleid van het “Clicks & Bricks” model (of “clicks to bricks”). Dit betekent de “verbinding tussen offline en online”. Zoals een fysieke winkel vertalen naar een webwinkel. Zo werd Clicks & Bricks, Klik & Steen.

Zoals veel dingen in het leven is de eerste altijd even spannend…

De weg naar de eerste webshop heeft veel bloed, zweet, tranen en koffie gekost. Maar uiteindelijk stond hij daar toch echt! Erik en Francesco hadden het bouwen onder de knie. Na de livegang van de eerste webshop begonnen de opvolgende aanvragen al snel binnen te stromen. In 2011 kregen Francesco en Erik 4 aanvragen voor diverse nieuwe websites en webshops. Deze hebben ze ontwikkeld naast hun vaste baan op dat moment.

Toen 2012 om de hoek kwam kijken besloten de mannen om te stoppen bij hun werkgever en full-time aan de slag te gaan bij Klik & Steen. Dit ging soepeler dan verwacht. In dit jaar kregen ze zelfs de opdracht om de website en webshop te ontwerpen en bouwen voor de wereldwijd-bekende jeugdheld, Alfred Jodocus Kwak. Uiteraard viel hierdoor ook de website van Herman van Veen bij de mannen in de schoot.

Internationale opdrachten vanuit een flexwerkplek

In 2013 mochten Francesco en Erik ook aan de slag voor een website van Philips in Singapore. De eerste echte internationale opdracht. Na een paar maanden uit huis gewerkt te hebben, verhuizen de mannen naar een Flexkantoor in de Willemstraat in Breda. De eerste echte “plek”.

Ook de online marketing werkzaamheden stegen hier in aanvragen. Na veel Adwords campagnes waren ze nu officieel Google Partner geworden. In dit jaar hebben Francesco en Erik wel 16 nieuwe projecten mogen aannemen. De groei was niet te stoppen…

willemstraat klik en steen

2013: Het jaar van vele vernieuwende projecten

Nadat de web development business in dit jaar opsteeg als een raket, werd er ook geëxperimenteerd en geïnvesteerd in nieuwe ideeën. Zo zijn ook in dit jaar de eerste concepten voor “Domeintijger” ontstaan, een idee dat uitgroeide tot de uiterst succesvolle onderneming “Catchtiger” dat de mannen succesvol verkochten in 2019. Ook begonnen Francesco en Erik een concept waar maandelijks “verse sokken” tegen een vast bedrag thuis worden geleverd. Daarnaast begonnen ze zelfs een webshop met “gadgetdeals”. Kortom, veel vernieuwing, veel ontwikkeling.

In dit jaar verhuisden de mannen ook naar hun eerste kantoor in de Willemstraat in Breda. Ze delen dit kantoor met Vuursteen en Domeinwinkel, oude vrienden van Klik & Steen. Niet alleen erg gezellig, maar ook erg handig aangezien ze vaak met deze bedrijven samenwerkten. In september komt dan ook de eerste stagiaire “Jori” om de hoek kijken. De groei en ontwikkeling van de afgelopen jaren kon gedeeld worden met de leergierige studenten van Breda!

Eerste sponsormogelijkheid en veel nieuwe projecten

Ook nemen de mannen in 2013 hun eerste sponsormogelijkheid aan. Dit doen ze bij Stappen en Shoppen Breda. Een organisatie waar we vandaag de dag nog steeds graag mee samenwerken! We zijn natuurlijk ook elk jaar te zien bij de Stappen en Shoppen Awards. Naast de Stappen en Shoppen Awards is Klik & Steen een aantal jaar mediapartner bij het internationale tennistoernooi Breda Future+.

In december kijken ze terug op een druk jaar met veel nieuwe en bestaande trajecten. Websites, webshops en online marketing. Alles draait, ontwikkelt en vernieuwd! De geoliede machine die Klik & Steen heet begint zijn ware potentie te tonen. Ze sluiten het jaar af met ambities voor cumulatieve groei en die ambities gaan uitkomen ook!

5 jaar Klik & Steen

De volgende jaren gingen als een sneltrein

Na 2013 is de machine van Klik & Steen echt van start gegaan. In 2014 en 2015 is er veel gebeurd waardoor deze machine alleen maar meer en sterkere onderdelen kreeg. In 2014 is inmiddels de 6e versie van de Klik & Steen website gelanceerd. Waar er in de komende jaren nog vele van zullen volgen. We hebben vanaf de eerste dag begrepen dat een “online-gefocust” bedrijf nooit stilstaat. Je moet meebewegen met de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken. Dit hebben we altijd aangehouden.

Klik & Steen bestaat 5 jaar

Op 5 november 2015 bestaat Klik & Steen 5 jaar, inmiddels alweer 5 jaar geleden! Op dat moment kijken we terug naar de snelheid van de voorgaande jaren. Inmiddels zijn zowel klanten, als stagiaires en projecten gekomen en gegaan. We bedanken onze klanten en partners van het eerste uur, die ons vanaf het begin af aan hebben vertrouwd. We nemen een kijkje naar een aantal van onze partners, klanten, medewerkers van de laatste jaren:

 • Luc en Elmer, onze vertrouwde developers met gouden codeerskills
 • Bart, onze saleskampioen
 • Domeinwinkel, onze partner sinds het begin
 • Skyberate, nog steeds onze hostingpartner van de hoogste plank
 • Harlekijn Holland, Herman van Veen geloofde in ons vanaf het begin
 • Joemerino.com, al meer dan 8 jaar klant.
 • Breda Future, waar wij trotse sponsor waren
Sabrina van der wegen

Sabrina komt ons team versterken

In 2016 is Erik vooral bezig met het beheren en doorontwikkelen van Domeintijger. Deze onderneming groeit uiteindelijk uit tot “Catchtiger”, een wereldwijd-bekende website waar je domeinnamen per veiling kunt kopen en verkopen. Ook dit project begint cumulatief te groeien. Ondertussen wordt Klik & Steen ook steeds groter. Ons klantenbestand groeit en wij groeien mee met de resultaten van onze klanten.

Er is veel werk aan de winkel, maar er is niet genoeg mankracht. Na een lange zoektocht is Sabrina ons team komen versterken. Als je klant van ons bent dan ken je haar hoogstwaarschijnlijk erg goed. In dat geval weet je ook dat ze een onmiskenbaar onderdeel is van de Klik & Steen machine. Vriendelijk, hardwerkend en enthousiast gaat ze te werk als projectmanager om onze klanten te helpen met complexe vraagstukken.

De groei is niet te stoppen

Catchtiger groeit uit tot één van de vooraanstaande domein “catchers” op de markt. Erik en Francesco blijven doorontwikkelen en zijn regelmatig te zien op internationale beurzen en leren veel over de toekomstige trends van het internet. Ook Klik & Steen blijft doorgroeien. Op dit moment zijn WordPress en Magento de grootste focus van het bedrijf. Ook Hester sluit zich aan bij het team als online marketing stagiair. De kijk op de toekomst is rooskleurig en optimistisch.

Nieuwe boschstraat

Een nieuw kantoor, een nieuwe stagiair en nieuwe ideeën

In 2017 werd het tijd dat Klik & Steen haar wortels elder ging laten uitgroeien. We verhuisden naar ons huidige kantoor in de Nieuwe Boschstraat. Een prachtig Heerenhuys in Breda, met veel hints naar het iconische verleden zoals glas in lood, hoge plafonds met versieringen en zelfs een heuse bank-kluis. Hester gaat verder met haar studie. Er komt ruimte voor nieuwe stagiairs en medewerkers.

Victor sluit bij ons aan als Online Marketing Stagiair

In 2017 begon Victor bij Klik & Steen als online marketing stagiair. Al snel baadt hij zich in de onuitputbare bron van kennis die Klik & Steen hem te bieden heeft. Naast goocheltrucs en verhalen vertellen, komen de hints van zijn schrijftalent hier al naar voren. Na zijn stage blijft hij part-time werken voor Catchtiger als online marketeer.

Klik & Steen wordt trotse partner van het Breda Jazz Festival

Als je uit Breda komt dan heb je vast en zeker wel eens rondgelopen op het Breda Jazz Festival. Het is het grootste Jazz-gerelateerde evenement van Europa, waar de hele stad omgetoverd wordt tot publiek podium van de heerlijke muziek van nationale -en internationale artiesten. Wij bouwen de website van het Breda Jazz Festival met hierin custom functionaliteiten om tickets te boeken en het programma te zien. Een website die niet alleen het festival, maar ook de stad “ademt”.

Door onze sponsoractie wordt er een heus “Klik & Steen podium” in onze naam neergezet op een van de meest prominente plaatsen in de stad. Tijdens het festival zijn wij hier natuurlijk altijd te vinden. In 2020 ging het helaas niet door, maar wie weet kun je volgend jaar met ons proosten bij het podium.

Victor Norbart

Victor komt officieel bij ons werken en Klik & Steen Online Marketing begint op te bloeien

In 2018 krijgen Francesco, Erik en Victor het idee om samen de Online Marketing branche op te zetten. Ze zien vele vraagtekens in de markt en ontdekken dat veel mensen niet tevreden zijn met de manier waarop ze momenteel geholpen worden. Op basis van de ontevredenheden en onduidelijkheden omtrent online marketing, wordt een onderzoeksfase opgestart. Victor gaat full time aan de slag bij Klik & Steen om samen met Erik en Francesco een passend, transparant en innovatief online marketing aanbod op te zetten.

Wanneer 2019 om de hoek komt kijken draait Klik & Steen Online Marketing op volle toeren. Met als uitgangspunt, om onze klanten de zekerheid en transparantie te geven waar ze naar verlangen. Samen met Erik schrijft Victor vele vernieuwende artikelen over zowel development, marketing en andere onderwerpen binnen het online domein. Dit levert ze zelfs meerdere publicaties op bij diverse boeken en tijdschriften.

De eerste stagiaires voor de Online Marketing branche

Ook komen in 2019 de eerste stagiaires binnen voor Klik & Steen Online Marketing. Leco en Lars volgen hun minor bij Victor en Erik. Dit zullen niet de laatste versterkingen zijn, want later komt ook Joy ons team versterken met haar kennis van schrijven en gezelligheid. Kortom, doorlopende kennisverschaffing en ontwikkeling.

Het online marketing aanbod blijft zich ontwikkelen tot een full-service marketing aanbod. We helpen enthousiaste klanten zoals het Nederlands Debat Instituut, Schooldebatteren, PostMastery en Bardahl aan een passend online marketing aanbod. Vele anderen zullen snel volgen. In de tussentijd blijven Francesco, Erik en Victor doorontwikkelen aan een universele oplossing voor het aanbod dat nog niet eerder op de markt gezien is.

Klik en Steen

Catchtiger wordt verkocht, een nieuwe website wordt gebouwd en Klik & Steen breidt haar diensten uit

Aan het einde van 2019 slagen Erik en Francesco erin om Catchtiger succesvol te verkopen. Wat ooit begonnen is als een idee om domeinnamen te kunnen catchen, groeide uit tot een van de marktleiders. Om vervolgens verkocht te worden aan een Duitse concurrent. Een groot succes voor de mannen. En mocht je denken dat het geluk op was wanneer 2020 begon, dan had je het mis. Kort hierna komt Francesco namelijk met het goede nieuws dat hij vader wordt. Een aantal maanden later wordt baby Oscar geboren.

De doorlopende groei brengt nieuwe diensten met zich mee

De champagneflessen schieten open op 1 januari 2020. Even later raakt de pandemie van Covid-19 de wereld. Ook voor ons is het een vreemde tijd, maar hoe vreemd de tijd ook is, hij staat bij ons nooit stil. Omdat Klik & Steen altijd blijft doorontwikkelen wordt ook de keuze gemaakt om het dienstenaanbod uit te breiden. Een aantal prachtige nieuwe systemen sluiten zich aan bij onze huidige oplossingen:

 • Shopify: Een zeer efficiënt e-commerce systeem waarmee we in een korte tijd een webshop kunnen opzetten
 • Magento 2: De opvolger van Magento 1. Een compleet nieuw CMS met veel nieuwe functionaliteiten
 • Shopware: De grote tegenhanger van Magento, een groot CMS met optimale gebruiksvriendelijkheid

Ook gaan we aan de slag met samenwerkingen, partnerships en uitbreidingen met de volgende organisaties:

 • ChannelEngine en Productflow: twee channelmanagers die verkopen op andere kanalen gemakkelijk bij elkaar brengen
 • Amazon: deze webshop is aangekomen in Nederland, wij helpen onze klanten om hier te verkopen

Dominique begint als stagiair en sluit zich aan als developer

Ook Dominique begint als stagiair bij Klik & Steen. Hij ondersteunt ons met WordPress en Shopify projecten. Al snel laat hij zien dat hij een sterke en gezellige toevoeging is aan ons team. Na zijn stage gaat hij dan ook aan de slag als developer bij Klik & Steen.

Pagespeed insights technische seo

We lanceren de snelste Klik & Steen website tot nu toe!

Met de nieuwe diensten en ontwikkelingen tijdens de groei van de afgelopen jaren, werd het tijd voor een nieuwe passende website. Aangezien websites en webshops bouwen onze core-business is, hebben we volledig uitgepakt. In april 2020 hebben we de nieuwste, snelste en meest geoptimaliseerde Klik & Steen website ooit gelanceerd. Met een geheel nieuw design en een compleet andere aanpak hebben we onze vindbaarheid, traffic en conversies aantoonbaar laten stijgen. (Ben je benieuwd naar hoe we dat precies gedaan hebben, lees dan ons artikel: Een nieuwe website van A tot Z”).

We werken thuis, maar we zitten zeker niet stil

Met de pandemie in volle gang, verplaatsen wij onze werkzaamheden van kantoor naar huis. We volgen de aangestelde regels van het RIVM op en houden de productiviteit optimaal. Het jaar vliegt voorbij terwijl wij onze eerste Shopware projecten beginnen op te leveren. Ook de nieuwe Shopify shops vullen ons portfolio. Zowel binnen de development -als de marketing branche blijven we constant leren, ontwikkelen en aanpassen.

Mitchell wordt aangenomen om het projectmanagement team te versterken.

Omdat de projecten binnen bleven komen, gingen we op zoek naar versterking. Hiervoor is Mitchell aangenomen als nieuwe projectmanager, om het team te versterken tijdens deze snelle groei. Mitchell start bij ons in het midden van de pandemie, wat een vreemde tijd is om een nieuwe baan te starten. Desalniettemin zijn we inmiddels volledig geïntegreerd naar een efficiënte werkwijze die zich aanpast aan de eisen van het RIVM.

Mitchell is niet alleen een sterke en gezellige aanwinst voor ons team, hij weet namelijk ook de online vrijdagmiddagborrels leuk te maken met de vele spellen die hij met ons deelt. Zo groeit Klik & Steen in 2020, de tijd van lege kantoren, om in de grootste omvang van onze organisatie tot nu toe.

Klik & Steen is 10 jaar!

5 november 2020 is de 10e verjaardag van Klik & Steen. Wat ooit begon met de bouw van een webshop in een appartement van 2 studenten, is in 10 jaar uitgegroeid tot een full service web development en online marketing bureau. Van de vele leuke werknemers en stagiaires die zijn gekomen en gegaan, tot de fijne samenwerkingen en klanten die we hebben gehad. We zijn jullie allemaal dankbaar!

Dankzij jullie hulp, inzet, advies, vertrouwen en blijvend enthousiasme hebben wij ons de afgelopen 10 jaar kunnen blijven doorontwikkelen. We hebben kennis van onschatbare waarde van jullie opgedaan. Jullie bleven in ons geloven en dachten mee waar dit nodig was. Wij danken jullie allemaal voor de mooie jaren en hopen dat jullie de komende 10 jaar, net zo enthousiast blijven.

Alle klanten bedankt!

Accentia
Shipinstall
Covvers
Finlandic
Excelent fashion service
Cryon
Qcosmetics
Degroot
Prosim
Searchrebels logo
Take me to logo
Online makeup logo
Breda jazz festival logo
Aardbeiplantje logo
Aquamarant logo
Van oosterum leder logo
Vedgla logo
Bitmeet me logo
Begijnhof breda
Wackers academie logo
Bridget jones baby
Amsterdam marketing
Het fruithuis logo
Orange rebel logo
Insights logo
Time to momo
Borean logo
Padel logo
Ted2 logo
Sterrenfonds
Aquacell logo
De baat logo
De Geus logo
Display winkel logo
VVV logo
Sportraad breda
Earlybridge logo
Process minery
Sport76 logo
Lekkernijs logo
Van Alem logo
Coebbe logo
Palais lingerie
Fit20 logo
Dries roelvink logo
Stappen shoppen logo
Alfret logo
Herman van veen logo
Marbon logo
Weighpack
Remeha logo
Philips logo
Breda future logo
Mooi-weer logo
Rabobank logo
Joemerino logo
Domeinwinkel logo
Het imago spel
Quantore logo
Milan junior camp
Scania logo
Catchtiger logo
Van dijnsen logo
Alma logo
Domainprofi
Payper logo
Kroon dakvervanging logo
Suur en company logo
Hippefruitmand logo
Postmastery logo
Woosh5 logo
Cavello logo
Landstad logo
Logo axians
World editions logo
Zematra logo
Fokker logo
OVerland logo
Inforing
Jacobs logo

Mogen wij jou helpen?

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem nu contact met ons op.