Magento 2 installeren

In dit artikel leer je in 3 korte stappen hoe je Magento 2 moet installeren. Magento is vooralsnog het meest populaire E-commerce CMS ter wereld en daarom een perfect platform om jouw webshop mee op te zetten.

Om de volledige potentie uit je Magento webshop te blijven halen is het altijd een goed idee om te updaten naar de laatste versie. Zo maak je optimaal gebruik van functionaliteiten en ben je hackers altijd te snel af! We vertellen je hier in een kort stappenplan hoe je de laatste versie van Magento 2 kunt installeren. Kom je er niet uit? Geen probleem, neem even contact met ons op en wij regelen het voor je!

Nieuwsgierig?

Heb je nog een Magento 1 webshop? Dan vervalt jouw support! Doe nu onze gratis quiz en ontdek welk CMS het beste past bij jouw doelstellingen!

Stap 1: FTP -en database gegevens aanmaken

Voordat je Magento 2 kunt installeren moeten je FTP- en databasegegevens op orde zijn. Voor de juiste verwerking van je FTP – en databasegegevens kun je terecht bij je hostingpartner. Deze hebben namelijk een eigen platform en verwerking voor het aanmaken van deze gegevens. Mochten je gegevens niet up-to-date zijn, dan kan dit de volledige installatie laten mislukken.

Ben je het contact verloren met je hostingpartner, of kom je er niet uit? Vraag dan hulp aan 1 van onze Magento experts in het scherm dat rechtsonder in beeld staat. De FTP-gegevens zijn eigenlijk de “identiteitspapieren” van je webshop, zonder deze informatie kun je niks installeren of verhuizen. Als deze je deze informatie succesvol hebt kunnen opvragen, dan kunnen we verder naar stap 2.

Stap 2: Magento 2 downloaden van de Magento website en uploaden naar de server

Download eerst de nieuwste versie van Magento op deze pagina. Wanneer je op die pagina bent terechtgekomen, dan klik je op het tabblad download. Vervolgens scroll je naar beneden en staat de laatste versie van Magento bovenaan. Kies hier eerst het format dat je graag wilt gebruiken. Voor dit voorbeeld gebruiken we het format: “ZIP” bestand. Wanneer je nog geen account bij Magento hebt, dan moet je deze eerst aanmaken op dezelfde website waar je de ZIP hebt gedownload. Dit doe je door rechtsboven op my account te klikken en vervolgens in het nieuwe scherm op Register. Volg dan de stappen op het scherm en voillà, je hebt een Magento account.  Na de download pak je het ZIP bestand uit, bijvoorbeeld met WinRAR en upload je deze naar de server met je FTP programma naar keuze. Als dit gedeelte al als onbekend in de oren klinkt, neem dan contact met ons op via het venster rechtsonder in beeld, of via onze contactpagina.

Wil je Magento 2 installeren op een subdomein?

Als je Magento 2 wilt installeren op een subdomein dan moet je deze niet in de httpdocs maar onder /subdomains/your-subdomain uploaden in het control panel. Ook een subdomein aanmaken gaat via je hostingpartner. Wanneer je nog geen gebruik maakt van subdomeinen, moet je dus ook bij je hostingpartner zijn om deze aan te maken.

Een subdomein is onderdeel van je hoofddomein en wordt vaak gebruikt als extra omgeving voor bijvoorbeeld een support/helpdesksysteem of een ontwikkelfase-website. Dit kan er uitzien als: support.website.nl

Stap 3: Magento 2 installeren

Ga naar jouw URL of het subdomein via je browser naar keuze. Type dus simpelweg jouw website in op bijvoorbeeld Google Chrome. Na het akkoord gaan met de voorwaarden kan de installatie van start gaan.

De interactieve installatie van Magento 2 gaat nu van start, alles wat je hoeft te doen is de stappen volgen. Nadat je de stappen hebt gevolgd en je jouw informatie juist hebt ingevuld is de installatie voltooid. De laatste versie van Magento 2 is nu geïnstalleerd.