Het belang van goede hosting bij E-commerce

Zoals je wellicht in een van onze nieuwste blogs hebt gelezen, hebben wij sinds kort onze diensten uitgebreid met onder andere Shopware. Als nieuwe partner van Shopware is het Klik & Steen aanbod versterkt en uitgebreid om meer verschillende soorten e-commerce ondernemers te helpen met een passende oplossing.

Een vraag die we vaak krijgen bij de bouw van een (nieuwe) webshop is: “Wat is er nu zo belangrijk aan mijn hostingpakket?”. In dit artikel gaan we hier gedetailleerd op in. We vertellen je wat over het belang van hosting bij e-commerce oplossingen als Magento, Shopware en WooCommerce. Daarnaast geven we je wat meer informatie over onze vaste hostingpartner en vooral ook waarom wij voor hen gekozen hebben.

Meer dan 10 jaar ervaring in het vinden van passende hosting

In de afgelopen 10 jaar hebben we verschillende partners gehad op het gebied van hosting en serverbeheer. Hierdoor hebben we ontdekt aan welke aspecten een goede hosting partner moet voldoen voor onze klanten. Hoe groter het e-commerce project is, hoe groter het belang van een snelle en vooral ook veilige hosting omgeving.

Vooral bij de wat zwaardere pakketten zoals Magento is passende hosting van groot belang om de webshop snel te kunnen laten draaien. Het gaat hier niet alleen om de gebruiksvriendelijkheid aan de voorkant, maar ook om de ervaring van de beheerders en marketeers die met de systemen moeten werken.

E-commerce en snelheid: twee onafscheidelijke termen

Vooral in het geval van e-commerce geldt de regel: “Tijd is geld”. Deze quote wordt hier daarom ook vrijwel letterlijk toegepast. Een seconde te lang laden, kan ervoor zorgen dat een klant een bepaald product niet afneemt. Daarnaast wordt een langzame website ook afgestraft door zoekmachines. Wanneer Google ontdekt dat jouw bezoekers de webshop verlaten door een slechte snelheidsscore, dan zullen jouw pagina’s dalen in zoekresultaten, waardoor je traffic en conversie misloopt. Een snelle webshop is dus een winstgevende webshop!

Een langzame backend zorgt ook voor tijdverlies en frustratie, wat resulteert in het hinderen van het behalen van je doelstellingen. Ook zorgt een langzame backend vaak voor onzekerheden in aanpassingen. Je herlaadt de pagina te snel, of je voegt een product toe terwijl je backend de data nog niet heeft ingeladen. Hierdoor maak je sneller fouten in het verwerken van jouw aanpassingen. Qua kosten en omzet is het dus vrij essentieel dat je een passend hostingpakket voor je webshop afneemt.

Veiligheid is cruciaal

Vooral bij webshops is de veiligheid van zowel jouw data, als die van je klanten cruciaal. Ten opzichte van een normale website, loopt een webshop bij een datalek namelijk ook het risico om klant- en betaalgegevens te verliezen. Daarom is naast snelheid, ook veiligheid een belangrijk aspect van passende hosting. Deze twee aspecten moeten in een evenwichtig balans van elkaar kunnen bestaan. Het één moet zo min mogelijk potentie wegnemen van de ander. Hierin is de veiligheid van de webshop altijd leidend. Een passende hostingprovider zorgt dus voor een snelle webshop die qua veiligheid volledig zit dichtgetimmerd.

Op basis van de structuur van jouw webshop, worden de veiligheidseisen bepaald. Naast de standaard onderdelen zoals een SSL-certificaat en beveiligde mailboxen, kan het zijn dat jouw shop behoefte heeft aan een dedicated server, of vaker terugkerende backups. Passende hosting bepaal je dus aan de hand van jouw webshop, de opbouw hiervan, databronnen en je gebruikers. Veiligheid moet de nummer 1 prioriteit blijven, zowel voor jou als voor je klanten. Een ervaren hostingprovider moet dus maximale snelheid en veiligheid kunnen garanderen op basis van jouw e-commerce wensen.

ecommerce hosting

Jouw Hostingkeuze kan het verschil uitmaken

Aangezien de keuze van jouw hostingpakket- en provider invloed heeft op de performance en veiligheid van jouw webshop, is het belangrijk om dit niet te onderschatten. Daarom nemen wij de hostingopties al tijdens het begin van het ontwikkelproces mee in alle overwegingen. Dit is een vrij logische keuze. Meer functionaliteiten vragen al snel om een uitgebreider hostingpakket. Wanneer je jouw webshop gaat bouwen zonder hosting hierbij in je scope mee te nemen, loop je als snel tegen obstakels aan.

De misconceptie dat hosting “enkel geld kost en niks oplevert” is uiteraard niet van deze tijd. Zoals we hierboven aangaven, zorgt passende hosting voor een snellere en veiligere webshopervaring. Zowel voor de gebruiker als voor de webshopbeheerder. De betere gebruikservaring zorgt vervolgens voor een stijging in vindbaarheid en een hogere kans op conversie. Passende hosting is de drijfveer die de volledige potentie uit al je ontwikkelde functionaliteiten haalt. Jouw keuze voor passende hosting maakt dus daadwerkelijk verschil. Zowel in het gebruik, als in de behaalde resultaten.

skyberate

Skyberate is al jaren onze vertrouwde keuze

Sinds de start van Klik & Steen hebben we al veel verschillende hostingpartijen geprobeerd, echter zijn we nog altijd het langst partner bij Skyberate. In hen, hebben wij een stabiele en betrouwbare partner gevonden. Skyberate beheert de Klik & Steen servers en zij zorgen ervoor dat onze e-commerce klanten genieten van razendsnelle webshops.

Tot dusver is onze ervaring met Skyberate nog altijd dat ze snelle, veilige en betrouwbare hosting leveren. Daarnaast zijn ze als partner ook erg sterk in het meedenken over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-commerce optimalisatie. Als er een nieuwe techniek is waarmee Skyberate jouw website sneller en veiliger kan maken, dan zijn ze de eerste die dit implementeren.

Onze ervaring met Skyberate

Het is niet voor niets dat wij al zo lang partner zijn bij Skyberate. Zoals we wel vaker in onze blogs hebben aangegeven, hebben wij er als webdeveloper baat bij als onze klanten meer omzet draaien. Wanneer hun webshop namelijk beter presteert, dan ontstaan er vanzelf uitbreidings- of doorontwikkelingsmogelijkheden. Vandaar doen wij er alles aan om onze van een webshop te voorzien die haar doelen behaalt. Zoals we al aangegeven hebben is de snelheid van de webshop, zowel aan de voorkant als aan de achterkant, van groot belang om deze prestatie op pijl te houden.

Vandaar hebben wij lang gezocht naar de juiste hostingpartner die voldoet aan onze eisen en daardoor ook voldoet aan de wensen van onze klanten. Groeit jouw webshop? Super! Dan groeien wij met je mee! Dit is alleen mogelijk met een hostingpartner die voor supersnelheid, maximale uptime en ultieme veiligheid zorgt. Hier bovenop komt ook nog het feit dat Skyberate zeer makkelijk bereikbaar is en altijd klaar staat om mee te denken over hoe we jouw webshop kunnen verbeteren.

Waarom hebben we voor Skyberate gekozen?

Klik & Steen is gespecialiseerd in open source e-commerce pakketten als Magento, Shopware en WooCommerce. Dit zijn ook precies de specialisaties van Skyberate, wat de samenwerking en partnership tot een succes maakt. Klik & Steen heeft de ervaring om vanaf een idee of een bestaand platform een e-commerce traject te starten.

Bij beta testen, oplevering en livegang is Skyberate aan de beurt om niet alleen te checken of er optimalisaties mogelijk zijn op serverniveau. Door deze samenwerking is de klant verzekerd van een webshop die optimaal presteert op zowel conversie gebied als snelheid en veiligheid.

Shopware

Shopware is zowel bij Klik & Steen als bij Skyberate in beeld gekomen

Waarom hebben wij voor Shopware gekozen?

De voornaamste reden dat wij gekozen hebben voor Shopware naast Magento en WooCommerce is de snelheid en stabiliteit van het platform. Daarnaast heeft Shopware een aantal mooie basisfunctionaliteiten die wat ons betreft zeker de moeite waard zijn. Maar misschien nog wel belangrijker is het feit dat Shopware hun klanten en partners centraal heeft staan. Zo luistert Shopware goed naar hun partners en hebben ze een duidelijke roadmap met nieuwe ontwikkelingen.

Als partner van Shopware kan je ook gebruik maken van trainingen en expertises van het Shopware zelf. Het grote voordeel hiervan is dat je leert optimaliseren vanaf de kernbron. Kortom, Shopware is een ideale aanvulling voor ons huidige aanbod. We hebben doorgaans gemerkt dat, na de komst van Magento 2, toch veel e-commerce ondernemers kiezen voor Shopware, terwijl hun shops voorheen op Magento 1 draaiden.

Wil je meer weten over Shopware en de mogelijkheden? Lees dan ons uitgebreide Shopware artikel.

Waarom hebben we voor Shopware hosting bij Skyberate gekozen?

Ook deze keuze was geen verrassing. Wij ontdekten al snel dat ook Skyberate de optie voor Shopware Hosting had toegevoegd aan hun aanbod. Gewoonlijk, als jarenlange trouwe partner, was Skyberate ook onze eerste keuze wanneer onze eerste Shopware klanten over de vloer kwamen. Desalniettemin gaat er altijd een onbevooroordeelde gebruiksperiode aan vooraf. Dit wil zeggen dat we nog steeds zeer secuur omgaan met onze overwegingen voor hosting, simpelweg omdat het van uitermate groot belang is bij het beheren van een webshop.

Uiteindelijk bleek Skyberate voor ons dus ook de juiste Shopware hosting specialist. Zoals je misschien al wel weet als je klant bij ons bent, stellen wij zeer specifieke eisen op het gebied van veiligheid, snelheid en bruikbaarheid wanneer het gaat om hosting. Skyberate heeft zoals bij onze voorgaande projecten, een vinkje bij elk onderdeel gekregen. Zo is Skyberate de enige hosting partner in Nederland met zowel de certificering “technology partner” als “hosting partner”. Dit gecombineerd met het certificaat van Klik & Steen als Shopware “business partner” zorgt voor een optimaal resultaat.

Kies je voor ons? Dan kies je voor Skyberate!

In conclusie kun je zien dat wij al het onderzoekwerk al voor je hebben gedaan. Door onze lange zoektocht naar een passende hostingpartner en de vele tevreden jaren met Skyberate, kunnen wij de optimale potentie uit jouw webshop halen.

Wij kiezen enkel wat het beste is voor onze klanten, omdat we hierdoor de meeste resultaten voor ze kunnen behalen. Hoe beter de resultaten van onze klanten, hoe meer we ze kunnen ondersteunen om door te groeien. Daarom is onze keuze voor Skyberate, ook een keuze voor jouw E-commerce succes! Wil je jouw webshop blijvend laten groeien? Dan kunnen wij dit samen voor jou bereiken!

Nieuwsgierig naar Shopware of passende hosting?

Benieuwd naar Shopware shop of bijpassende hosting? Jouw online onderneming naar een hoger niveau tillen?
Of weten hoe Skyberate zorgt voor een veilige- en supersnelle webshop? Neem dan contact met ons op en ontvang passend advies.