Wat is het verschil tussen plugins en extensies?

WordPress en Magento websites en webshops maken gebruik van plugins en extensies. Je hebt deze termen vast wel eens horen vallen bij je developer of voorbij zien komen op het internet. Maar zijn plugins en extensies nu precies? Wat kun je ermee en wat zijn de verschillen? In dit artikel van de Klik & Steen Kennisbank lees je alles over de betekenis en de mogelijkheden van plugins en extensies.

WordPress Plugins

Er zijn bepaalde functionaliteiten waar je een website of webshop mee kunt uitbreiden. Bij WordPress heten deze toevoegingen “plugins“. Het zijn kleine toepassingen waarmee je de functionaliteiten van je WordPress website of webshop kunt uitbreiden. Dit wil zeggen dat je zowel in de frontend als de backend plugins kunt toevoegen om je website of webshop sneller, mooier, effectiever of overzichtelijker te maken.

Zo heb je Plugins die je website of webshop sneller maken met speciale caching. Maar zo zijn er ook analytische plugins waarmee je een website of webshop kunt analyseren op performance. Bezoek de website van WordPress om alle beschikbare plugins te bekijken.

Magento Extensies

Bij Magento heten toepassingen die de functionaliteiten van je webshop uitbreiden: “extensies”. Met extensies kun je op talloze manieren jouw webshop verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde betaalmanieren toevoegen of verschillende soorten kassasystemen toepassen.

Hiermee maak je het je bezoekers niet alleen makkelijker, maar jij ontvangt ook meer klanten! Ook bij Magento webshops kun je zowel in de frontend als de backend extensies inzetten om de functionaliteit, snelheid, gebruiksvriendelijkheid en het uiterlijk te verbeteren. Ook zijn er voor Magento analytische extensies beschikbaar. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk op de Magento Marketplace alle extensions.