Brute Force aanvallen (2020)

De Brute Force methode is een manier waarop hackers achter informatie zoals wachtwoorden kunnen komen. Brute Force betekent letterlijk “brute kracht” en staat voor de manier waarop deze methode in zijn werk gaat.

Het is namelijk de kracht van berekeningen gebruiken om een bepaald probleem op te lossen met en computer (zonder het gebruik van algoritmes). In kindertaal wil dit zeggen dat hackers alle mogelijke manieren van een wachtwoord proberen om deze zo te kraken. Dit doen ze zo lang totdat ze de juiste mogelijkheid hebben gevonden.

Voor- en nadelen van Brute Force aanvallen

Het nadeel van Brute Force aanvallen is dat ze erg inefficiënt zijn omdat het vaak erg lang duurt voordat een wachtwoord (of andere informatie) gekraakt is. Het schokkende voordeel is alleen dat de succes-ratio simpelweg 100% is. Dit komt omdat ALLE mogelijkheden van de opgevraagde informatie geprobeerd worden. Hoe sterker de computer van de hacker, hoe sterker de rekenkracht en daarom hoe sneller de kraak.

Beschermen tegen Brute Force Aanvallen

Het klinkt misschien eng dat de succeskans van een Brute Force aanval 100% is. Maar gelukkig kun je jezelf er erg makkelijk voor beschermen. Omdat Brute Force Aanvallen alle mogelijkheden proberen zal en lang en moeilijk wachtwoord het de computer al erg moeilijk maken. Zo moeilijk, dat het misschien wel een duizend jaar duurt voordat de computer het juiste antwoord heeft. Zitten er hoofdletters, vreemde tekens en cijfers in?

Die duizend jaar wordt dan plots een miljoen jaar. Zorg er dus voor dat jouw wachtwoorden zo lang en moeilijk mogelijk zijn. De succeskans van Brute Force aanvallen mag dan wel 100% zijn, maar als het een miljoen jaar duurt voordat je wachtwoord gevonden is; maakt de hacker geen schijn van kans! Test daarom ook altijd of je wachtwoord sterk genoeg is.