Wat is Full Page Caching?

Full Page Caching (FPC) is een bepaalde manier van caching waarbij de statische content (lees: content die niet veranderd) van een pagina kan opslaan in je cache. Het voordeel hiervan is dat laadtijden van je website of webshop flink versnellen.

In dit artikel leer je wat Full Pag Caching is en hoe het in zijn werk gaat. Daarnaast geven we je een aantal voorbeelden van handige extensies en plugins voor Full Page Caching voor Magento en WordPress.

Full Page Caching?

Een webpagina bestaat vrijwel altijd uit twee delen: Statische content en Dynamische content. Statische content is content die bij iedere gebruiker hetzelfde is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je footer of specifieke productinformatie. Dynamisch content is content die specifiek bedoeld is voor een bepaalde bezoeker. Ofwel: dit soort content is voor elke bezoeker uniek. Denk hierbij aan profielgegevens, winkelwagentjes en interactieve onderdelen.

Wat doet Full Page Caching?

Met Full Page Caching kun je de bovengenoemde statische content opslaan in de cache van je website of webshop. Hierdoor hoeft de browser na het eerste bezoek minder moeite te doen om de content op te halen. Zo laadt de pagina aanzienlijk sneller (wat uiteraard ligt aan de grootte en content van je pagina).

Hoe werkt Full Page Caching?

Tijdens het eerste bezoek wordt er een “sleutel” door de browser opgehaald voor de pagina die bezocht wordt. Deze wordt vervolgens opgenomen in je cache. Hierdoor hoeft de browser niet nogmaals de berekeningen te maken bij vervolgbezoeken aangezien de uitkomsten van de berekeningen tijdens het eerste bezoek zijn opgeslagen. Bij het volgende bezoek laadt de statische content daarom ook vrijwel onmiddellijk.

Full Page Caching Extensies en Plugins

Er zijn talloze extensies voor Magento en plugins voor WordPress die Full Page Caching mogelijk maken. We zetten de beste voor je op een rijtje. Kom je er niet uit? Of wil je misschien de volledige potentie van Full Page Caching ontdekken? Neem dan nu CONTACT met ons op!

Magento extensies

WordPress Plugins

Voor de volledige potentie van caching ben je bij klik & Steen op het juiste adres. Onze eigen speciale servers garanderen de supersnelheid van jouw website of webshop. Meer weten? Neem dan nu CONTACT met ons op en kom langs voor een kop koffie!