Een geschikt Magento template kiezen

Met een Magento webshop heb je een geweldige E-commerce oplossing in handen die hogere conversie garandeert. Natuurlijk begint dit altijd bij het begin; een Magento Template. Bij het kiezen of ontwerpen van een Magento Template komt veel kijken.

Er zijn zoveel opties dat je snel door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Laat je daarom adviseren door onze gecertificeerde Magento developers om jouw succesvolle plekje te veroveren in de E-commerce wereld.

Nieuwsgierig?

Gratis advies over welk Magento template ideaal is om jouw doelen te bereiken?

De kracht van een Magento Theme

Magento is momenteel het meest uitgebreide E-commerce platform ter wereld. Niet voor niets maken veel bedrijven hier gebruik van, multinational of kleine onderneming; Magento is er voor alle soorten en maten. Onze gecertificeerde developers zorgen voor Magento theme dat past bij jou en je onderneming. Een Magento Template bij Klik & Steen zorgt voor optimale gebruikerservaring in een uniek designjasje. Een flexibel platform, dat mooi oogt en altijd up-to-date gehouden kan worden.

De voordelen van een Magento Template

Omdat Magento door zoveel mensen gebruikt zijn er natuurlijk ook vele voordelen wanneer je gebruik maakt van een Magento template. Een Magento template is flexibel, zoekmachinevriendelijk (SEO), zeer toegankelijk en optimaal beveiligd. Maar misschien wel het meest opmerkelijke voordeel van Magento templates, is de schaalbaarheid die meekomt met het platform. Door de schaalbaarheid van Magento kun je aan alle kanten van een template trekken om het naar jouw wensen te vormen. Zo kun je een standaard template omtoveren in een design dat vrijwel uniek is. Daarnaast kun je jouw webshop uitbreiden met ontelbare extensies en plug-ins. Denk hierbij aan uitbreidingen zoals SEO, marketing of beveiliging functionaliteiten.

De perfecte template uitkiezen

Een Magento template of Magento theme bepaalt het uiterlijk van jouw webshop. Er zijn ontelbare templates om uit te kiezen en elk template is zodanig aan te passen dat het perfect aansluit bij jouw online onderneming. Een verschil in template betekent ook gelijk een verschil in gebruikerservaring. Een template is namelijk vaak opgebouwd, en moet ook worden ingevuld, voor een specifieke gebruiker. Met Klik & Steen kies je voor een partner met meer dan 10 jaar webshop-ervaring. Onze Magento developers weten daarom niet alleen welk template of theme het beste bij jouw webshop past, maar ze weten ook precies hoe ze deze moeten inrichten om een passende gebruikservaring aan te bieden aan je gebruikers. Wij richten jouw Magento template altijd in voor conversie. Zo begint het succes van jouw webshop bij ons dus al bij de eerste stap.

Custom design, of standaard template?

Bij de ontwikkeling van een Magento webshop heb je twee opties wanneer het gaat om design. Je kunt een bestaand template gebruiken waarvan we samen hebben geconcludeerd dat deze past bij jouw onderneming en doelgroep. Dit bestaande template passen wij vervolgens compleet aan op jouw wensen en die van jouw klanten. De tweede optie is om een complete custom webshop te laten maken. Wanneer je liever vanaf de eerste bouwsteen een unieke webshop wilt laten ontwikkelen, dan ben je bij Klik & Steen aan het juiste adres. Het ontwikkelingsproces van een custom webshop duurt alleen wat langer. Desalniettemin zorgen wij er altijd voor dat je uiteindelijk een unieke webshop opgeleverd krijgt, die de “taal spreekt” van jouw doelgroep en de identiteit van jouw onderneming uitstraalt.

Top 10 Magento templates van 2020

Om ervoor te zorgen dat je een duidelijk beeld krijgt van de mogelijke templates van Magento, geven we je als bonus nog een lijstje met de top 10 beste Magento templates van 2020! Dit zijn voorbeelden waarop je jouw webshop kun ontwikkelen, dus kijk vooral naar onderdelen die misschien toepasselijk zijn voor jouw webshop en de benodigde functionaliteiten. De onderstaande templates hebben de beste rating ontvangen op Themeforrest dus dat betekent dat honderden anderen de moeite hebben genomen om hun positieve feedback achter te laten omdat ze zo onder de indruk waren van het template. Wie weet zit jouw droomtemplate er wel bij!

Eren Magento template

Eren is momenteel het best beoordeelde Template van Theme Forrest. Dit thema is modern, clean en multifunctioneel theme voor alle soorten Magento webshops (ookal staat er “fashion” in de titel). Dat is natuurlijk het mooie van een template, met genoeg creativiteit kun je elk theme omzetten voor een passend design voor welk product dan ook.

Natuurlijk past de ene template simpelweg beter bij jouw onderneming dan de andere. Eren zou dit template kunnen zijn! Het is volledig responsive ingericht en maakt SEO toepassing gemakkelijk. Daarnaast heb je geen coding kennis nodig om de implementatie aan te gaan en wordt het template geleverd met premium plugins, gratis updates en persoonlijk support.

Expert Premium Magento 2 theme

2. Expert | Premium Responsive Magento 2 and 1

Expert is een premium Magento theme met een zeer uitgebreide aanpasbare Admin omgeving. Ook dit Magento template is toepasselijk voor elke soort webshop. Dit responsive ontwerp is perfect voor de star van een custom project en komt met meer dan 13 vooraf opgemaakte lay-outs. Het template is makkelijk aan te passen, kan meertalig ingesteld worden en kan gebruik maken van alle (custom) Google fonts. Dit Magento theme is vooral populair door zijn strakke design en uitgebreide aanpas-mogelijkheden.

Infinit Magento template

Infinit is vooral een populair template omdat het erg uitgebreid is. “Alles in 1” wordt er ook wel gezegd over dit theme. In dit template vind je 15 unieke designs die toepasselijk kunnen zijn voor jouw webshop. Het template is multifunctioneel, makkelijk aan te passen en volledig opgebouwd voor optimalisatie. Daarnaast zijn er ontelbaar veel extra features die de functionaliteiten van jouw webshop zouden kunnen uitbreiden.

Petsy shop magento template

4. Petsy Shop Responsive Magento 1 & 2 Theme

Om de oneindige mogelijkheden te laten zien van Magento templates, duiken we even een andere weg in. Dit Magento theme is speciaal geoptimaliseerd voor de verkoop van huisdierenproducten.

Het responsive design, mega menu en specifieke productdisplay is speciaal ontworpen om huisdiereigenaren te sturen richting aankoop. Zo zijn er talloze andere Magento templates die specifiek ontworpen zijn om een bepaalde product- of doelgroep aan te spreken. Dit maakt het makkelijker en effectiever om te optimaliseren voor conversie.

Complex Magento theme

5. Complex – Multi-Purpose Responsive Magento2 Theme

Dit theme heet misschien “Complex” maar het is verre van moeilijk. De uitgebreide mogelijkheden van dit volledig responsive template zijn ideaal voor de optimalisatie van gebruiksvriendelijkheid. Dit Magento template is vooral populair door de uitgebreide multistore mogelijkheden.

Zo kun je met 1 webshop, op verschillende manieren specifiek richten op verschillende klantgroepen. Dus eigenlijk heb je voor elke specifieke klant- of doelgroep, een aparte webshop; die je allemaal op 1 centraal punt makkelijk kunt beheren. Dit creatieve design maakt het aanpassen naar eigen huisstijl erg gemakkelijk en effectief.

Hosoren responsive magento theme

6. Hosoren – Responsive Magento Fashion Theme

Hosoren is een strak en effectief Magento theme dat veel verschillende opties biedt. Naast hetgeen wat je in de foto hierboven ziet, werkt de mobiele versie net zo goed als een applicatie, kun je met 1 klik alle blocks importeren (wat tijd bespaart) en zijn er veel custimization mogelijkheden.

Dit thema is vooral geschikt voor verkopers van kleding of accessoires en is volledig responsive. Ook het aanpassen van de content verloopt soepel door de geïntegreerde backend.

outstock magento 2 theme

7. Outstock – Magento 2 Responsive Furniture Theme

Outstock is weer zo’n Magento theme dat ontworpen is voor 1 bepaald onderwerp (meubels in dit geval) maar wat eigenlijk toepasselijk is voor elk soort product. Wat dit Magento template zo populair maakt is vooral het strakke design en de vooruitstrevende admin module.

Je kunt kiezen uit wel 6 verschillende home-pagina’s en je hebt de mogelijkheid om een strak mega-menu te implementeren. Dit template is ideaal voor de online ondernemer die een strakke en vooral “clean” webshop wilt.

digitalstore magento theme

8. Digitalstore – Responsive Magento 1 & 2 Theme

Digitalstore is een template dat je volledig uit elkaar kunt halen en op een compleet andere manier terug in elkaar kunt zetten. Het is toepasselijk voor elke Ecommerce soort en is daarom ook zo opgebouwd dat je er gemakkelijk je eigen draai aan kun geven.

Het responsive theme is makkelijk aan te passen en is daarom ook populair door zijn oneindige mogelijkheden. Met 5 mooie homepages en ontelbare footer en header layouts, kun je oneindig doorgaan met personaliseren. Met digitalstore kun je een echte, unieke webshop ontwikkelen.

maxstore magento template

9. MaxStore – Multipurpose Magento 2 Theme

MaxStore is een prachtig Magento theme dat een professionele uitstraling aan je webshop geeft. Ook dit template is toepasselijk voor elk soort webshop en geeft een unieke kijk op de mogelijkheden van Magento 2.

Vooral op gebieden als laadsnelheid, productweergaven en innovatie is dit template vooruitstrevend. Voor de laatste designtechnieken en toepassing van de nieuwste functionaliteiten is dit theme een perfecte keuze!

unicase magento theme

10. Unicase – Multipurpose Responsive Magento Theme

Unicase is een zeer veelzijdig Magento template. Geschikt voor elk soort webshop en volledig responsive (opgebouwd vanuit Bootstrap); met Unicase kun je effectief optimaliseren voor gebruiksvriendelijkheid.

Vooral de uitgebreide productweergave maakt dit Magento theme zeer toepasselijk voor Ecommerce ondernemers met veel verschillende productgroepen. Dit snelle theme maakt gebruik van veel verschillende features en uitbreidingen. Voor een uitgebreide webshop met een overzichtelijk productaanbod ben je bij Unicase aan het juiste adres.