December is alweer bijna halverwege. Voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Voor sommige branches is dit de drukste tijd van het jaar. Veel bedrijven vergeten door deze drukke periode hun social media kanalen bij te houden. Toch is het belangrijk om dit niet te vergeten. Hieronder staan vier tips om je social media kanalen optimaal te benutten.

Laat zien dat je in de feeststemming bent

Laat aan je volgers zien dat je toeleeft naar de feestdagen. Update je profielfoto en zorg dat je berichten in een feestelijke stemming zijn. Licht speciale artikelen uit of geef tips rondom de feestdagen.

Organiseer een wedstrijd

Organiseer een wedstrijd omtrent de feestdagen. Laat volgers hun mooiste kerstfoto insturen of ga op zoek naar de mooiste kerstgedachte. Zorg er wel voor dat de prijs relevant is voor de mensen die je aan wil trekken en dat de prijs te maken heeft met de feestdagen.

Speel als Kerstman

Maak elke volger een winnaar, het is immers december. Geef een kortingscode uit of geef de volger een presentje bij een bestelling. Zo zorg je ervoor dat iedereen met de feestdagen profiteert van jou gulle gift. Laat daarbij in je berichtgeving duidelijk naar voren komen dat jij die gulle gever bent. .

Plan je berichten

Het kan voorkomen dat je tijdens de feestdagen niet op kantoor bent. Maar het is wel belangrijk om tijdens deze dagen iets van je te laten horen. Plan daarom je berichten in. Dit kan door middel van verschillende tools zoals www.hootsuite.com of www.buffer.com .

Wil je uitgebreid advies over het schrijven van berichten of het opzetten van een social media wedstrijd? Neem nu contact op via:

 

Mailen kan natuurlijk ook via het contactformulier.

Erik Lambrechts
Klik & Steen

[email protected]
www.facebook.com/klikensteen