Videoberichten, je ziet ze steeds meer in je Facebook tijdlijn. Maar maak jij er al gebruik van? Uit onderzoek van Facebook is gebleken, dat het gebruik van video blijft toenemen als onderdeel van de online communicatie. Vooral op mobiele apparaten. In 2 jaar tijd is het gebruik van video op mobiele apparaten gegroeid met 532% en er wordt geschat dat video tussen 2013 en 2018 zal verviertienvoudigen. Dé reden om gebruik te gaan maken van video.

Maar wat bereik je nu met videoberichten? Wij geven je vier redenen om videoberichten mee te nemen in je online communicatie.

 Video laat je bericht beter overkomen.

Video zorgt ervoor dat een boodschap beter overkomt en dus ook beter blijft hangen. Het automatisch afspelen van video’s in Facebook is hierbij een pluspunt. Bedenk hierbij wel dat een groot gedeelte van de mobiele gebruikers het geluid uit heeft staan. Neem dit mee bij het maken van je video, zodat je video ook zonder geluid begrepen wordt. Ontwerp voor geluid uit, en voeg waarde toe bij geluid aan.

 Video wordt beter bekeken en vaker gedeeld.

Uit onderzoek is gebleken dat video content 10x vaker wordt gedeeld op social media. Dit betekent dat je door het plaatsen van een videobericht meer personen zult bereiken dan wanneer je een tekstbericht plaatst. Niet alleen het delen van content, maar ook het aantal views is hierdoor groter.

Branding van uw merknaam

Ruim 80% van de internetgebruikers onthoudt de afzender van een videobericht. Hierdoor is het mogelijk om op een effectieve wijze te werken aan de branding van je merknaam. Wanneer je gericht wil werken aan het branden van je merknaam, kun je ervoor kiezen om een campagne op te starten waarbij de video’s op elkaar aansluiten of gelijkenissen vertonen. Zo ontstaat er een herkenningspatroon wanneer de gebruiker vaker video’s van jouw bedrijf zal zien.

Verhoogt de vindbaarheid

Om je vindbaarheid te verhogen is het belangrijk dat je de video’s ook plaats op een videokanaal zoals Youtube of Vimeo. Je video’s worden dan niet alleen getoond op het videokanaal, maar ook in de zoekresultaten van Google. Als je gebruik maakt van een eigen videospeler, maak dan gebruik van ‘Rich Snippets’ om je video’s in de Google resultaten te krijgen.

Wil je uitgebreid advies over het gebruik van video of het verhogen van je vindbaarheid?

Neem nu contact op via:

Erik Lambrechts
Klik & Steen

[email protected]
www.facebook.com/klikensteen