Facebook is tegenwoordig overal. Iedereen praat er over of iedereen is er mee bezig. En als je het hebt over iedereen dan is dat ook ècht bijna iedereen. Ook veel bedrijven hebben hun weg gevonden naar een Facebook bedrijfspagina. Maar waarom doen bedrijven dat? Hierbij vier grote voordelen van een Facebook fanpage.

Zoekmachine optimalisatie

Jazeker! Facebook bedrijfspagina worden geïndexeerd door zoekmachines als Google. Het is een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten. Tegenwoordig als mensen iets horen over een bedrijf is het eerste wat ze doen, zoeken op Google en Facebook. Ook bekijken mensen Facebook bedrijfspagina ’s die hun vrienden leuk vinden. Dit werkt als een recommendation en advies van een goede vriend. Dat is heel wat waard, tegenwoordig.

Concurrentie

Je wilt toch niet achter lopen op je concurrenten? Bijna iedereen met een bedrijf, zowel klein als groot hebben een Facebook fan page. Je moet bijblijven of nog beter, je moet ze voor zijn. Veel bedrijven hebben alleen nog een Facebook bedrijfspagina. Maar er is nog heel veel mogelijk op deze Facebook fan page. Bijvoorbeeld informatie tabs. In onderstaand voorbeeld hebben we verschillende tabs toegevoegd met meer informatie over lessen, lesroosters en docenten.

Communicatie

Met een Facebook bedrijfspagina is het heel gemakkelijk om te communiceren met mensen die je bedrijf leuk vinden. Veel makkelijker dan via je website. En communicatie via Facebook wordt als persoonlijk beschouwd. Tevens biedt een Facebook fan page de mogelijkheid vragen te stellen en te beantwoorden. Mensen vinden het leuk om mee te praten.

Aansluiten

Het is erg belangrijk om bij te blijven met de laatste online ontwikkelingen. Niet alleen voor je imago, maar ook omdat de zoekmachines, concurrentie en technologie dit ook doen. Het negeren van Facebook, Twitter of andere social media netwerken, alleen omdat je het niet leuk vind of om een andere reden, is een misverstand. Als je succesvol wilt zijn, dan moet je doen wat werkt, niet alleen wat je leuk vind. En als jij het niet doet, dan doet iemand anders het wel.

Een ander probleem kan zijn, dat je niet weet hoe je een goede Facebook bedrijfspagina opzet. Geen probleem! Wil je een professionele Facebook fanpage of wil je meer informatie over een Facebook bedrijfspagina? Neem dan nu contact op.

Erik Lambrechts
Klik & Steen

[email protected]
www.facebook.com/klikensteen