Gisteren om 19:00 uur Nederlandse tijd, was het dan eindelijk zover: de start van Apple’s keynote waarin ze de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus en de Apple Watch aankondigden. De afgelopen maanden en weken zijn er al veel geruchten naar buiten gekomen over de nieuwe producten van Apple. Maar gisteren zijn dan eindelijk alle geruchten de wereld uit geholpen tijdens de presentatie. Apple’s CEO Tim Cook opened de keynote met: “Today we have some amazing products to share with you!.” Gevolgd door “today we’re launching the biggest advancement in the history of iPhone.

De nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Allereerst werden de iPhones geïntroduceerd.  De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn beiden groter dan de voorgaande modellen, namelijk 4,7 inch en de iPhone 6 Plus krijgt een 5,5 inch scherm. De iPhone 6 is ‘maar’ 6,9 mm dik en de 6 Plus 7,1 mm dik. Hierdoor zijn beide iPhones dunner dan de iPhone 5s. Daarnaast worden de iPhones uitgericht met een nieuwe chip, de A8. Dit zou de telefoons 50x sneller maken dan de eerste iPhone.

De camera van de iPhone 5s had al reeds een 8 megapixel camera en deze zal ook in de iPhone 6 en 6 Plus zitten. Echter zit er een compleet nieuwe sensor die sneller scherpstelt en meer licht vangt in. De iPhone 6 heeft digitale ‘Image Stabilisation’ en bij de iPhone 6 Plus wordt dat optisch geregeld.

Maar wat zijn dan de prijzen

In Nederland zal de iPhone 6 beschikbaar zijn vanaf €699,-, de iPhone 6 Plus zal €100 duurder zijn. Vanaf 26 september zijn de telefoons verkrijgbaar in Nederland en België.

Apple Watch komt begin 2015

Na de introductie van de nieuwe iPhones was het tijd om de nieuwe iWatch te introduceren. Alleen de naam was al nieuw: de iWatch gaat namelijk de Apple Watch heten. Aan de Apple Watch is volgens CEO Tim Cook is er lang gewerkt aan de allereerste Apple Watch. De horloge werkt alleen samen in combinatie met een iPhone, waarbij het besturingssysteem van de horloge helemaal nieuw is. Het verkleinen van het scherm van de iPhone was volgens Apple niet gebruiksvriendelijk. De bediening van de Apple Watch gaat grotendeels volgens de rechterknop die ook wel de Digital Crown wordt genoemd. Je kan hiermee terug naar de home scherm, maar ok bijvoorbeeld inzoomen op kaarten. De Apple Watch zal worden uitgerust met saffier glas en komt met geavanceerde sensoren die de display aanzetten wanneer de gebruiker de pols omhoog doet. Daarnaast zitten in het horloge ook sensoren aan de onderkant, tegen de pols van de gebruiker aan. Deze sensoren meten onder andere je hartslag.

De Apple Watch komt er in drie uitvoeringen en twee verschillende maten: één in 38mm en één in 42mm. Daarnaast zullen er 6 verschillende bandjes beschikbaar zijn. De drie uitvoeringen van de Apple Watch zijn:

Apple Watch: uitgevoerd in gepolijst roestvrij staal

Apple Watch Sport: uitgevoerd in aluminium

Apple Watch Edition: de high-end collectie is uitgevoerd in 18-karaats goud dat twee keer zo hard is als standaard goud.

De Apple Watch wordt begin 2015 verwacht.

Meer informatie over hoe je de nieuwe Apple producten kan toepassen voor online marketing, laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Erik Lambrechts
Klik & Steen

[email protected]
www.facebook.com/klikensteen