Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een handige en gratis plugin voor WordPress. Met deze plugin kan je een webshop implementeren in je WordPress website. Normaal zou je voor een webshop een ander CMS moeten gebruiken. Maar de WooCommerce plugin maakt het gemakkelijk om producten te koppelen aan je WordPress site en zo en website om te toveren in een webshop. Voor een lichtere webshop is WooCommerce een perfecte oplossing. Voor een uitgebreide en zwaardere webshop ben je beter op weg met Magento.

Waarom WooCommerce?

Voor kleine of middel-grote webshops is WooCommerce de perfecte plugin. Hiermee kun je fysieke en digitale goederen verkopen, downloads aanbieden, productvariaties implementeren en zelfs partnerproducten van Online marktplaatsen verkopen. Met de premium extensie kun je jouw aanbod vergroten met: reserveringen, abonnementen, lidmaatschappen en kortingen.

Verzending

Je kunt gratis verzending, verzending door betaling of realtime prijsberekening aanbieden. Met WooCommerce kun je de gewenste verzending zeer specifiek instellen. Wil je de shop beperken tot alleen jouw straat? Of misschien over heel de wereld? Alles is mogelijk! Zelfs Dropshipping!

Betaling

Natuurlijk heb je met WooCommerce de mogelijkheid om de veelgebruikte betalingsmogelijkheden in te stellen zoals Paypal, Creditcards, contant bij levering en bankoverschrijvingen. Hier stopt het niet. Naast de conventionele betalingsmogelijkheden zijn er meer dan 140 andere betaalopties die geïntegreerd kunnen worden. Hierbij kun je denken aan mogelijkheden als Stripe, Authorize.net en Amazon payments.

Zelf de touwtjes in handen

WooCommerce is een erg gebruiksvriendelijke plugin. Hierdoor beheer je zelf alles op je webshop. Van belastingen en afschrijvingen tot klanten-accounts en voorraadbeheer; jij bepaald zelf wat er gebeurt. Omdat WordPress een open-source CMS is heb je ook nog eens talloze opties voor thema’s, plugins en toevoegingen voor WooCommerce.

WooCommerce Installeren

WooCommerce installeren is erg gemakkelijk. In je WordPress Admin omgeving ga je naar “plugins”. Klik dan op “Nieuwe Plugin” en zoek rechtsboven op “WooCommerce”, kies de juiste versie en klik op “nu installeren”. Wanneer de plugin is geïnstalleerd, opent er een nieuw scherm waar je de plugin gelijk kunt activeren. Meer is het niet! De plugin is nu geïnstalleerd en geactiveerd!

Hulp Nodig?

Heb je hulp nodig bij jouw WooCommerce installatie? Of ben je benieuwd of WooCommerce de juiste oplossing is om jouw website om te toveren in een ideale webshop? Neem dan nu CONTACT met ons op en kom te weten of WooCommerce iets voor jou is!