Redis is een plugin die jouw WordPress website of webshop aanzienlijk kan versnellen. Het is een in-geheugen opslagdatabase die gebruikt kan worden om data op te slaan of te cachen. In dit artikel leer je ho je Redis installeert voor je WordPress CMS.

Stap 1. Redis toevoegen via het service panel

Allereerst moet je de Redis “building block” toevoegen in het service panel van je WordPress Admin omgeving. Ga eerst naar het venster: administratief. Klik dan op ‘Up/Downgraden’. Hier kun je het building block van Redis toevoegen aan je pakket. Het handige van het gebruik van Redis binnen je building blocks is dat je hier na installatie precies je verbruik kan zien. Je kunt dan in een handige grafiek precies zien of je meer cache van Redis nodig hebt; of misschien zelfs minder. Klik op het tabblad instellingen en klik op de nieuwe Redis knop. Hier kan j op Activeren klikken. Als je dat hebt gedaan ontvang je een Server, Poortnummer en Key. Bewaar deze goed want je hebt ze later nodig.

Stap 2. Pas je index.php aan

Kopieer je ‘index.php’ en geef het gekopieerde bestand een nieuwe naam. In de `index.php’ moet je de volledige inhoud vervangen met de code op deze pagina. Aan het begin van de code staat ‘xxx’. Dit vervang je met de informatie die je hebt ontvangen op de instellingspagina van Redis na de activatie. Type de gegevens van server, poortnummer en key over naar: resp. R_SERVER, R_PORT en R_PASSWORD. Erg belangrijk om te onthouden is dat elke keer dat je een update doet voor WordPress; wordt deze aangepaste index.php overschreven. Zodat je dit hele proces niet telkens overnieuw hoeft te doen is het slim om even de aangepaste index.php te kopiëren en te bewaren wanneer je een nieuwe update uitvoert.

Stap 3. Thema aanpassen

Ga nu naar deze pagina en kopieer de code. Deze code voeg je toe aan het einde van je functions.php van je WordPress pagina. Hier kom je als volgt: wp-content > themes > theme. Ook aan het begin van deze gekopieerde code staat ‘xxx’. Ook hier vul je de eerder verkregen informatie in van de vorige stap: type de informatie van Server, poortnummer en key in de plaats van: resp. R_SERVER, R_PORT en R_PASSWORD. Vergeet niet om de code af te sluiten met ?> om en foutmelding te voorkomen.

Tips

• Alles scripts blijven functioneren als je allow_follow uitzet bij je PHP instellingen
    • Bij verversen met F5 (pc) of cmd+R (Mac) wordt de cache van de pagina gewist
    • Caching van pagina’s vindt niet plaats wanneer je ingelogd bent in de backend van WordPress
    • Om alles cache van je domein te wissen type je de volgende code achter je domein: ?c=y
    • Om de cache van een specifieke pagina te wissen voeg je de volgende code toe aan de URL van die pagina: ?c=y

Hulp bij Redis

Kom je er niet uit? of wil je misschien meer informatie over de mogelijkheden van Redis voor jouw website of webshop? Neem dan nu CONTACT met ons op en versnel jouw website of webshop maximaal!