Redis installeren voor Magento en WordPress

Redis is een specifieke cachingtechniek waarmee je de snelheid van je Magento webshop of WordPress website een flink boost kunt geven. Redis levert vooral ook een snelheidswinst in de backend van het CMS. Ons advies is daarom ook om Redis caching te combineren met Full Page Caching zodat de snelheid van de frontend ook geoptimaliseerd is. In dit artikel leer je stap voor stap hoe je Redis installeert voor je Magento webshop of je WordPress website en zo gegarandeerd bent van supersnelheid!

Redis installeren voor WordPress

Eerst laten we je zien hoe je Redis installeert voor WordPress! Wil je Redis graag installeren voor Magento, scroll dan door naar beneden! De installatie voor WordPress gaat in 3 makkelijke stappen! Ook geven we je nog wat handige tips mee!

WordPress website versnellen?

Wil je jouw WordPress website superchargen? Ontvang nu gratis advies over de versnellingsmogelijkheden!

Stap 1. Redis toevoegen via het service panel

Allereerst moet je de Redis “building block” toevoegen in het service panel van je WordPress Admin omgeving. Ga eerst naar het venster: administratief. Klik dan op ‘Up/Downgraden’. Hier kun je het building block van Redis toevoegen aan je pakket. Het handige van het gebruik van Redis binnen je building blocks is dat je hier na installatie precies je verbruik kan zien.

Je kunt dan in een handige grafiek precies zien of je meer cache van Redis nodig hebt; of misschien zelfs minder. Klik op het tabblad instellingen en klik op de nieuwe Redis knop. Hier kan j op Activeren klikken. Als je dat hebt gedaan ontvang je een Server, Poortnummer en Key. Bewaar deze goed want je hebt ze later nodig.

Stap 2. Pas je index.php aan

Kopieer je ‘index.php’ en geef het gekopieerde bestand een nieuwe naam. In de `index.php’ moet je de volledige inhoud vervangen met de code op deze pagina. Aan het begin van de code staat ‘xxx’. Dit vervang je met de informatie die je hebt ontvangen op de instellingspagina van Redis na de activatie. Type de gegevens van server, poortnummer en key over naar: resp. R_SERVER, R_PORT en R_PASSWORD.

Erg belangrijk om te onthouden is dat elke keer dat je een update doet voor WordPress; wordt deze aangepaste index.php overschreven. Zodat je dit hele proces niet telkens overnieuw hoeft te doen is het slim om even de aangepaste index.php te kopiëren en te bewaren wanneer je een nieuwe update uitvoert.

Stap 3. Thema aanpassen

Ga nu naar deze pagina en kopieer de code. Deze code voeg je toe aan het einde van je functions.php van je WordPress pagina. Hier kom je als volgt: wp-content > themes > theme. Ook aan het begin van deze gekopieerde code staat ‘xxx’.

Ook hier vul je de eerder verkregen informatie in van de vorige stap: type de informatie van Server, poortnummer en key in de plaats van: resp. R_SERVER, R_PORT en R_PASSWORD. Vergeet niet om de code af te sluiten met ?> om en foutmelding te voorkomen.

Tips

• Alles scripts blijven functioneren als je allow_follow uitzet bij je PHP instellingen
  • Bij verversen met F5 (pc) of cmd+R (Mac) wordt de cache van de pagina gewist
  • Caching van pagina’s vindt niet plaats wanneer je ingelogd bent in de backend van WordPress
  • Om alles cache van je domein te wissen type je de volgende code achter je domein: ?c=y
  • Om de cache van een specifieke pagina te wissen voeg je de volgende code toe aan de URL van die pagina: ?c=y

Redis configureren voor Magento 2

Configuratie

Om caching in Redis toe te staan moet je de: /data/web/magento2/etc/env.php aanvullen met het onderstaande stuk code. De onderstaande code moet je toevoegen tussen de cache keys (zonder de cache  key in het onderdeel).

'cache' => array(
'frontend' => array(
'default' => array(
'backend' => 'Cm_Cache_Backend_Redis',
'backend_options' => array(
'server' => '127.0.0.1',
'port' => '6379',
),
),
),
),

Een volledige env.php configuratie lees je hier.

Flush nu je cache:

rm -rf /data/web/magento2/var/cache/*
redis-cli flushall

Full Page caching configureren voor Magento 2

Om pagina Caching Redis toe te staan, vul je de /data/web/magento2/app/etc.php aan met de onderstaande code. Je moet de onderstaande code tussen de cache  keys plaatsen. Laat daarom de ‘cache’ tag weg in deze code.

'cache' => array (
'frontend' => array (
'default' => array (
'backend' => 'Cm_Cache_Backend_Redis',
'backend_options' => array (
'server' => '127.0.0.1',
'port' => '6379',
),
),
// Start of snippet
'page_cache' => array (
'backend' => 'Cm_Cache_Backend_Redis',
'backend_options' => array (
'server' => '127.0.0.1',
'port' => '6379',
'database' => '1',
'compress_data' => '0',
),
),
// End of snippet
),
),

Een voorbeeld van de volledige env.php configuratie lees je hier.

Flush nu je cache:

rm -rf /data/web/magento2/var/cache/*
redis-cli flushall

Flush je caches

Om je Magento caches te flushen, leeg je de Redis database op basis van je geconfigureerde Redis database:

redis-cli -n $db flushdb

Of gebruik als alternatief n98-magerun2 of de interne Magento cli tool:

##Flush using n98-magerun2

n98-magerun2 cache:flush

##Flush using magento cli

cd /data/web/magento2 && php bin/magento cache:flush

Om alle caches, sessies etcetera te flushen gebruik je de volgende command:

redis-cli flushall