Redis is een specifieke cachingtechniek waarmee je de snelheid van je Magento webshop een flink boost kunt geven. Bij Magento levert Redis vooral ook een snelheidswinst in de backend van het CMS. Ons advies is daarom ook om Redis caching te combineren met Full Page Caching zodat de snelheid van de frontend ook geoptimaliseerd is. In dit artikel van de Klik & Steen Kennisbank leer je stap voor stap hoe je Redis installeert voor je Magento webshop en zo gegarandeerd bent van supersnelheid!

Configuratie

Om caching in Redis toe te staan moet je de: /data/web/magento2/etc/env.php aanvullen met het onderstaande stuk code. De onderstaande code moet je toevoegen tussen de cache keys (zonder de cache  key in het onderdeel).

redis configureren voor Magento 2
    Redis configureren voor Magento 2

Full Page caching configureren voor Magento 2

Om pagina Caching Redis toe te staan, vul je de /data/web/magento2/app/etc.php aan met de onderstaande code. Je moet de onderstaande code tussen de cache  keys plaatsen. Laat daarom de ‘cache’ tag weg in deze code.

full page cache configureren Magento 2
    Full page caching configureren Magento 2

Flush je caches

Om je Magento caches te flushen, leeg je de Redis database op basis van je geconfigureerde Redis database:

Magento 2 cache flushen

Of gebruik als alternatief n98-magerun2 of de interne Magento cli tool:

redis configureren voor magento 2 cache flushen

Om alle caches, sessies etcetera te flushen gebruik je de volgende command:

redis configureren magento 2 flush alles

Hulp nodig?

Krijg je het niet voor elkaar? Loop je ergens tegenaan? Of wil je simpelweg het volledige proces door een expert laten doen? Neem dan nu CONTACT met ons op en je webshop is binnen no time razendsnel!