Een Progressive Web app (PWA) is een website of webshop die zich gedraagt als een applicatie zoals je deze installeert op je mobiele telefoon. Het enige verschil is dat er voor een Progressive Web App geen installatie nodig is. Hierdoor zijn de laadtijden en performance van een  Progressive Web App razendsnel bij websites en webshops waar dit is toegepast.

Service Workers

Service Workers zijn de werkende kracht van een Progressive Web App. Dit zijn scripts die je browser op de achtergrond van je website laat lopen zonder dat er iets geïnstalleerd wordt. Deze scripts hebben geen interactie nodig met een gebruiker of een browser; waardoor ze de prestatie van de webshop of website niet aantasten. Het komt er op neer dat een Progressive Web App de gebruikservaring optimaliseert door de feilloze prestaties zonder (of met minimale) laadtijden.

Alles weten over Progressive Web Apps?

Wil je graag meer weten over Progressive Web Apps? Waarom jij een PWA nodig heb, hoe ze precies werken, de voor- en nadelen ervan en succesverhalen met PWA vind je in ons artikel over Progressive Web Apps. Veel leesplezier!