Wat is Magento?

Klant profielen

Magento hét E-commerce platform

Magento is een Open Source “Content Management Systeem” (CMS) voor Webshops. Magento is één van de meest effectieve platformen voor het ontwikkelen van webshops in alle soorten en maten. Het CMS is geschikt voor elke online ondernemer die resultaat wilt boeken met een webshop. Magento is namelijk een platform dat krachtige webshops beheert die tot in het kleinste detail op maat kunnen worden gebouwd. Benieuwd naar de mogelijkheden van Magento? Neem dan nu contact met ons op!

Deze klanten gingen je voor:

Joemerino logo
Bardahl logo
Online makeup logo
Philips logo
Hippefruitmand logo
Sam logo

Open source

Magento is een ‘open source’ CMS. Dit betekent dat de broncodes voor het systeem openbaar zijn voor iedereen. Het open source aspect van Magento brengt veel voordelen met zich mee, zoals het feit dat iedereen Magento  functionaliteiten kan ontwikkelen. Dit betekent dat er een bijna oneindig aanbod is van extensies en overige functionaliteiten die jouw webshop compleet maken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er bestaat een extensie voor. En zo niet, dan maken we deze gewoon voor je op maat. Naast het feit dat de mogelijkheden eindeloos zijn, zorgt het open source aspect ook voor optimale veiligheid. Wanneer er namelijk ook maar een klein scheurtje in het schild van Magento ontstaat, wat al erg onwaarschijnlijk is, dan wordt er vrijwel onmiddellijk een oplossing voor gevonden.

Voor wie is Magento geschikt?

Magento is hét CMS voor online ondernemers die graag zelf het heft in handen hebben, zonder al teveel moeite natuurlijk. Met een Magento webshop bij Klik & Steen krijg je namelijk de tools om  je webshop zoveel mogelijk zelf bij te houden. Magento is een CMS voor webshops in alle soorten en maten. Omdat Magento erg schaalbaar is, kun je bouwen aan de toekomst. Het is namelijk een zeer geschikt CMS om uit te breiden of in te perken, wanneer jij dat wilt. Schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid zorgen ervoor dat Magento geschikt is voor elke online ondernemer met ambitie! Mochten er toch nog dingen niet helemaal duidelijk zijn, dan zorgt onze uitgebreide Magento training ervoor dat je alles probleemloos kunt beheren.

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd wat de investering is voor een nieuwe Magento 2 webshop?

Magento is schaalbaar

Zoals we al eerder aangaven is Magento een erg schaalbaar systeem, dat wilt zeggen dat je op elk moment 10 stappen vooruit of achteruit kunt zetten wanneer je daar behoefte aan hebt. De gecertificeerde Magento developers van Klik & Steen zorgen altijd voor een passend resultaat. Het CMS is erg sterk, dus wil je een webshop voor tien of tien miljoen producten? De schaalbaarheid van Magento maakt alles mogelijk. Hierdoor kun je vanaf het begin al groots denken, uiteraard denken wij hier over graag met je mee. Onze developers houden rekening met jouw ambities voor de toekomst. Bij Klik & Steen zien we je namelijk als een partner, samen timmeren we aan de weg naar de toekomst.

Volledige SEO integratie

Door de gebruiksvriendelijkheid van Magento is het erg geschikt om jouw webshop volledig te optimaliseren voor zoekmachines. Het CMS maakt gebruik van geïntegreerde zoekmachineoptimalisatie waardoor jouw webshop sneller door Google opgepikt wordt. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk slimme zoektermen implementeren binnen je productomschrijvingen waardoor positie in de zoekresultaten verbeterd. Zo verhoog je de kans op conversie door jouw webshop gemakkelijk te optimaliseren voor zoekmachines.

Uitgebreide mogelijkheden

In een Magento webshop kun je een half miljoen verschillende producten aanbieden, zonder de structuur of het overzicht te verliezen. Elke dag kunnen er zelfs meer dan 2 miljoen transacties worden uitgevoerd per website! Magento is dus echt een platform dat meegroeit maar vooral ook meedenkt met jouw explosieve groei. Daarnaast kunnen de lay-outs van je pagina’s  worden voorzien van up- en cross-sells om producten tactisch in de schijnwerpers te zetten. Hierdoor vinden (potentiële) klanten jouw producten makkelijker en sneller en kun je effectief de verkoop van nieuwe producten stimuleren. Magento is ook volledig in te richten naar jouw internationale markt. Zo worden vrijwel iedere mogelijke taal en valuta ondersteund. Ook op SEO gebied kun je jouw webshop strategisch meertalig en multi-cultureel inrichten. Zo kun je jouw regionale bedrijf succesvol over de grens opbouwen en zo een groot, internationaal klantenbestand opbouwen.

Naadloze integratie met tools & services

Magento is erg gebruikvriendelijk omdat het zeer geschikt is om al jouw gewenste externe tools en services toe te koppelen. Zo kun je gemakkelijk betaalopties zoals PayPal, Ideal en cryptoservices in je webshop te integreren. je klanten komen in een vertrouwde en veilige betaalomgeving terecht en zijn altijd verzekerd aan vlotte en correcte betalingen. Als de betaling voltooid is, komt de volgende gewenste integratie alweer aan bod. Zo kun je bijvoorbeeld met de PostNL integratie onmiddellijk tot distributie overgaan en alles efficiënt automatiseren. Hiermee kun je ook gelijk je klant op de hoogte houden van de status van zijn/haar bestelling en geef je ze even nèt dat stukje extra service dat jou onderscheid van de concurrentie. Daarnaast kun je de fuctionaliteiten van jouw Magento webshop uitbreiden met de talloze API’s (Application Programming Interface). Door het open source aspect van Magento is er voor elke wens een API beschikbaar die alle integraties mogelijk maakt. Denk hierbij aan API’s zoals:

Microsoft Dynamics AX

Dit bedrijfsprogramma geeft je een overzichtelijk beeld van je financiën, klanten en werknemers. Daarnaast kun je het goed toepassen voor management van operationele zaken. Dankzij dit gestroomlijnde systeem verloopt het beheren van jouw webshop nóg efficiënter wat uiteindelijk zorgt voor een stijging in conversie.

SAP

SAP (Systems, Applications and Products in Data Processing) pakketten zijn ontwikkeld om zowel grote als middelgrote bedrijven (verspreid over meer dan 20 branches) te ondersteunen met importzaken en het batchproces. Door een SAP te integreren in je Magento Webshop kun je verwachten dat de gemiddelde bestelwaarde per klant aanzienlijk zal stijgen.

Netsuite

Netsuite biedt als clouddienst real-time data aan om snellere beslissingen en een inzichtelijker beeld mogelijk te maken voor je webshop. Bedrijven die gebruik maken van deze ERP-integraties zijn beter voorbereid op potentiële groei en spelen makkelijker in op actuele veranderingen in de markt.

Pim Systemen

Tegenwoordig is het bijna vanzelfsprekend om een Pim Systeem (Productinformatie management systeem) te integreren in je webshop. Met een Pim systeem kun je alle producten en de bijhorende informatie van deze producten opslaan in een gecentraliseerde database. Hierin worden alle producten op je webshop, plus de huidige status van de producten op één manier weergegeven. Pim systemen verduidelijken dus eigenlijk de informatie van de andere soorten integraties, zoals je ERP systeem. Het voordeel hiervan, is dat alle soorten informatie op dezelfde manier word weergegeven in één centrale database. Een groot voordeel van een Pim systeem is dat het verwerken van informatie een stuk sneller vergaat, hierdoor verloopt de verwerking je E-commerce site een stuk efficiënter.

De Magento Marketplace

Magento heeft ook een eigen zogeheten “webshop voor webshops”: de ‘Magento Marketplace’. Via deze webshop kun je alle denkbare uitbreidingen voor je webshop vinden om de functionaliteiten van je webshop uit te breiden. Omdat Magento een Open Source CMS is, kan het zo gek nog niet zijn, of er bestaat een extensie voor. De mogelijkheden om de functionaliteiten van je webshop uit te breiden zijn daarom ook eindeloos. Van klantenservice en beveiliging, tot betalingen en bezorging, voor alles bestaat een uitbreiding. Door de schaalbaarheid van Magento zijn er extensies voor alle soorten en maten webshops. Van gratis SEO extensies, tot specifieke order management extensies van duizenden Euro’s. Mocht de kleine kans bestaan dat jouw gewilde functionaliteit hier niet bij zit, geen zorgen! Wij maken een extensies ook gewoon op maat wanneer deze nog niet bestaan! Ook staat de Magento Marketplace vol met mooie thema’s die jouw webshop boven de concurrentie laten uitsteken.

Responsive design

In deze mobiel-gedreven generatie is een responsive design voor je webshop van groots belang. Sterker nog, het is vrijwel onmiskenbaar. Wanneer en gebruiker je webshop opent op een mobiele telefoon, tablet of laptop; dan moet de shop volledig naar behoren werken en natuurlijk niet achteruitgaan op uiterlijk. Bij Klik & Steen worden alle webshops volledig gebouwd met een responsive design. Hierdoor ben je ervan verzekerd dt je webshop goed werkt op elk apparaat en dat gebruiksvriendelijkheid ten alle tijden wordt geoptimaliseerd. Op deze manier loop je ook niet het risico dat bijvoorbeeld een tabletgebruiker naar de concurrentie stapt omdat de betaalpagina niet goed werkt op mobiele apparaten. Daarnaast brengen gebruikers tot 50% langer de tijd door op een geoptimaliseerde webpagina. We zorgen dus niet alleen dat de webshop goed wordt weergegeven op elk apparaat, maar we zorgen er dus ook voor dat deze geoptimaliseerd wordt op elk apparaat. Elk soort apparaat vraagt namelijk om een andere strategie om conversie te optimaliseren en de developers van Klik & Steen weten precies hoe ze dit moeten aanpakken!

Kiezen voor Magento is kiezen voor de toekomst

Wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor langdurig, internationaal en optimaal resultaat; is Magento de perfecte keuze. Dankzij het immens grote aantal gebruikers is het succes van Magento keer op keer bewezen. Magento is niet voor niets het nummer 1 platform in de E-commerce wereld. Door de schaalbaarheid, flexibiliteit, responsiviteit en het bewezen succes is Magento dus ook het ideale platform om jouw webshop naar het nieuwe niveau te tillen. Neem vandaag nog contact met ons op om gelijk een start te maken voor een fijne samenwerking en een succesvolle toekomst.

Wat kost een Magento webshop?

De prijs van een Magento webshop hangt volledig af van de scope van jouw wensen. Als we precies weten wat jij wilt en we hebben onder het genot van een kopje koffie de mogelijkheden van je webshop besproken; ontvang je een vrijblijvende offerte. Er zijn meerdere dingen die de prijs van een Magento webshop bepalen. De prijs is bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal pagina’s van de webshop, de verschillende functionaliteiten die je wilt integreren, de complexiteit van de shop en natuurlijk de onderdelen die je custom wilt laten bouwen. Je kunt het zelf zo uitgebreid mogelijk maken als je wilt. Vervolgens is het aan ons om al jouw wensen te vertalen naar een passend pakket. Natuurlijk maken we daarna gezamenlijk een effectieve eindbeslissing. Onze webshops zijn schaalbaar en de mogelijkheden zijn eindeloos, zo ben je altijd verzekerd van de meest efficiënte oplossing.