JOE MERINO

Bouw Magento 1 shop + Verhuizing naar Magento 2

Joe Merino ontwikkelt sinds 2011 kleding van hoge kwaliteit Merinowol. Het is een merk dat naar eigen zeggen geschikt is voor de man die gelooft in stijlvolle eenvoud. De webshop straalt dit ook zeker uit! Klik & Steen heeft de Magento 1 webshop voor Joe Merino mogen bouwen. Nu de support van Magento 1 erop zit, moest ook Joe verhuizen naar Magento 2. Omdat Joe Merino al jaren klant bij ons is, ging dit zoals elk ander traject zonder zorgen of moeilijke taal.

Een verhuizing naar Magento 2 is eigenlijk een bouw van een nieuwe webshop. Gelukkig begin je niet bij af, want bij ons kunnen we Magento 1 shops in 6 gemakkelijke stappen verhuizen naar de nieuwe versie! Op deze pagina lees je hoe wij dit voor JoeMerino hebben gedaan en welke speciale onderdelen er aan bod kwamen die wellicht ook interessant zijn voor jouw verhuizing! Denk hierbij aan de ontwikkeling en optimalisatie van nieuwe functionaliteiten, of het overzetten van content met behoud van vindbaarheid! Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden!

“Klik en Steen is onze betrouwbare partner op het gebied van webdevelopment; zowel front- als backend (Magneto 2 shop). Naast dat Klik en Steen er voor zorgt dat onze webshop goed en snel blijft werken, wordt er ook continue meegedacht op strategisch niveau. Tot slot ken ik Klik en Steen als een oplossingsgerichte partij die flexibel is en snel kan schakelen.”

Yvo Batenburg – Ecommerce Manager JoeMerino

Magento 1 webshop

In 2014 mochten wij de eerste Magento 1 webshop bouwen voor Joe Merino. Deze shop werd een professionele online winkel, aantrekkelijk voor de moderne man. De doelstelling van deze Magento 1 webshop was conversie, optimalisatie en groei van exposure. Het design van deze webshop is op de centimeter nauwkeurig ontwikkeld voor conversie. Een dynamische webshop met prachtige producten van de hoogste kwaliteit, voor de juiste doelgroep!

Verhuizing naar Magento 2

Omdat de support van Magento 1 komt te vervallen moest ook Joe Merino in 2018 verhuisd worden naar Magento 2. Omdat een verhuizing naar Magento 2 technisch gezien een bouw van een nieuwe webshop is, hebben wij in een efficiënt traject de volledige verhuizing doorgevoerd. Een verhuizing naar Magento 2 gaat in 6 gemakkelijke stappen. Op deze pagina vertellen we precies hoe wij dit voor Joe Merino gedaan hebben.

Jarenlange samenwerking

Het uitdenken van de conversiepaden op microniveau is altijd heilig geweest tijdens onze samenwerking. Door de jaren heen hebben we constant kleine onderdelen getest en toegevoegd om de conversie van JoeMerino te verhogen. De uitkomst van deze experimenten zijn erg effectief geweest! Hier stopt dit uiteraard niet! Sterker nog, wij hebben zelfs 1 dag per week een dedicated werknemer op locatie bij JoeMerino om dit proces waar te maken!

JoeMerino verhuizing naar Magento 2

1. Inventarisatie

Volledige inventarisatie van de webshop

De inventarisatie bracht ons uiteraard geen verrassingen. Wel is het belangrijk om te beseffen dat verhuizen van Magento 1 naar Magento 2, het bouwen van een nieuwe webshop is.

Omdat Joe Merino werkt met veel custom functionaliteiten, moesten we de functies, doelen en koppelingen gedetailleerd in beeld brengen. Op deze manier wisten we precies wat we opnieuw moesten bouwen en op welke manier.

Onderdelen die onder andere in Magento 1 geschreven waren en in Magento 2 gebouwd moesten worden zijn:

Custom herbouw Magento 2
  • Koppeling met CRM
  • Koppeling met kassasysteem (digitaal en fysiek)
  • Koppeling met marketing automation
  • Alle interne regels van de shop
  • Speciale kortingsregels
  • Overzetten van producten en content zonder dataverlies

2. Installatie

Snelle en sterke installatie met heldere communicatie

Het installeren van het Magento 2 CMS ging met een flinke verbetering van snelheid, functionaliteit en conversieoptimalisatie. Alle instellingen van de webshop werden gecorrespondeerd met de vorige versie en verbeterd aan de hand van de afspraken met de klant.

Tijdens de installatie bleven we in nauw contact met JoeMerino om ervoor te zorgen dat geen enkele oude- of niet functie vergeten werd! Na de installatie was de shop klaar voor de 1e datamigratie.

3. 1e Datamigratie

Grote hoeveelheid custom attributes voor super sample data

Tijdens de eerste datamigratie van Joe Merino naar Magento 2 hebben we een grote hoeveelheid aan custom attributes mogen doorvoeren. De webshop draait namelijk op meerdere talen en is gebouwd op meerdere storeviews. De customer service draait bijvoorbeeld op een aparte storeview.

Aan de voorkant lijken het 4 storeviews te zijn, maar in werkelijkheid zijn het er meer dan het dubbele van dat! Alle verbanden van de data (zoals order-klant-product) zijn tijdens dit proces meegenomen. Dit hebben wij allemaal met zorg gemigreerd voor de opbouw van de sample data.

4. Functionaliteiten en webshop nabouwen

Nieuwe stijl en custom functies

Het CMS van Joe Merino maakt gebruik van specifieke pakketten. Daarnaast komen er zoals je weet veel custom functies bij kijken. Ook hebben we samen met Joe Merino in dit proces de gehele webshop een nieuwe styling/branding gegeven. Bij dit nieuwe design is conversieoptimalisatie heilig verklaard en staat daarom centraal bij elke centimeter van de pagina.

Bij het nabouwen van de functionaliteiten en websites moet de aanroeping van de data opnieuw gebouwd worden. Het eindproduct: een webshop die volledig is geoptimaliseerd voor conversie met nieuw gebouwde en geoptimaliseerde functies!

5. Content overzetten met behoud van vindbaarheid

Pagina’s, Blokken, Styling, alles gaat mee in de verhuisdoos!

Joe Merino is een prachtige webshop met veel content over niet alleen de productattributen, maar bijvoorbeeld ook het onderhoud van de kleding. Deze content hebben we overgezet en toegepast voor ons nieuwe design.

Vervolgens hebben we tijdens het overzetten van de content ook rekening gehouden met ons conversieoptimalisatie design. Alles is naadloos in elkaar verweven met behoud van vindbaarheid. Het eindproduct is een geoptimaliseerde webshop met een gebruiksvriendelijke functionaliteit en een super design!

6. 2e datamigratie en livegang

Doorlopende verkoop en een naadloze doorvoer van nieuwe data

Uiteraard bleef de webshop gewoon draaien tijdens de verhuizing. Tijdens de tweede datamigratie hebben we de data die tijdens de verhuizing is ontvangen, ook verwerkt. We hebben de nieuwe webshop succesvol live gezet met doorlopende verbeteringen.

Denk hierbij aan extra conversieoptimalisatie, SEO opties, doorvoering van productattributen en het toepassen van alle speciale kortingen en acties. Het product is niet alleen een prachtige webshop met een top-product, maar ook een zeer goede samenwerking met doorlopende werkzaamheden en verbeteringen.

Neem contact op

Laat ons mee helpen met jouw online groei