De Groot

Spiksplinternieuwe Shopware 6 webshop

De Groot is specialist in bewerkingsmachines voor massief hout, plaatmateriaal, kunststoffen, composieten en schuimen. De Groot bewerkingsmachines is een echt familiebedrijf, dat generatie op generatie haar werk levert. Met meer dan 90 medewerkers haalt De Groot het optimale uit elk bewerkingsproces. Ze leveren zowel gloednieuwe- als gebruikte machines en bieden service aan “in de breedste zin des woords”. Of het nu gaat om machine onderhoud, controle of advies, bij De Groot ben je aan het juiste adres!

De Groot bewerkingsmachines heeft ons benaderd voor een webshop oplossing die niet alleen optimaal in gebruik is, maar ook een focus heeft richting het verbeteren van de funnels. Hierdoor draagt de webshop bij aan aan de optimalisering van de conversie van bezoeker naar telefoon, order of mail. De Groot maakte eerder gebruik van Magento, echter was er een behoefte naar vernieuwing. Het was van groot belang dat ook de marketing- en sales afdeling van De Groot zelf gemakkelijk gebruik kon maken van het CMS. Dit was hun eerdere Magento opzet niet ideaal.  Al snel werd de conclusie getrokken dat het nieuwe “Shopware 6” de beste optie was. Het resultaat? Een snelle en schaalbare webshop die een sterke basis legt voor het verkopen, managen en optimaliseren van het productaanbod.

De Groot website

“Wanneer je kiest voor De Groot Bewerkingsmachines, kies je voor een combinatie van kwaliteit, vakmanschap en innovatie. Onze ervaren medewerkers hebben aandacht voor jouw rendement en halen samen met jou meer uit jouw bewerkingsprocessen.”

De Groot bewerkingsmachines

Custom built Shopware 6 webshop met next-level functionaliteiten

1. Een Shopware 6 webshop met optimaal gebruiksgemak en resultaat

Een webshop waar gebruiksgemak bijdraagt aan de conversie

Voor de Groot hebben we geconcludeerd dat de Professional Editie van Shopware 6 het beste past bij de doelstellingen. In de initiële doelstellingen is bepaald dat het productaanbod binnen de webshop in fases geautomatiseerd moest worden. Daarnaast maakten we het mogelijk om de huidige salesfunnels binnen de webshop middels de mogelijkheden van Shopware te kunnen verbeteren. Naast het verbeteren van de beheermogelijkheden van het CMS van De Groot, was ons doel ook om de online verkoop te verhogen.

2. Een ijzersterke basis voor een optimaal ontwikkeltraject

Vaste doordachte stappen maken dit project een succes

Op basis van een drietal conceptsessies hebben we een duidelijk beeld ontwikkeld van de nodige sitestructuur. Op basis van deze structuur hebben we gedetailleerde wireframes kunnen ontwikkelen en zo een testomgeving kunnen opzetten. Het Shopware 6 platform werd geïnstalleerd en de webshop kwam op 4 poten terecht bij onze partner Skyberate. Vervolgens zijn we gestart aan het ontwikkelproces. Hier hebben alle nodige configuraties, migraties en inrichtingen plaatsgevonden. De webshop doorging een grondige testfase waardoor functionaliteit, responsiveness en cross-browser compatibiliteit gegarandeerd waren. Beta testing en bugfixing werd al snel opgevolgd door een stevige livegang.

3. Een webshop met een leger aan superfunctionaliteiten

De functionaliteiten van een webshop maken de resultaten uniek! We lichten er een aantal uit.

Next level functionaliteiten
  • Implementatie van Buckaroo en betalen op rekening
  • Promotiecodes op product- en categorieniveau
  • Up- en cross-sell mogelijkheden
  • API koppeling met AFAS profit
  • Cookiebot implementatie
  • SEO Professional implementatie
  • Koppeling met Spotler
  • Koppeling met Sooqr
  • Custom Products module

4. Doorontwikkeling en online marketing

Doorlopende optimalisatie en SEO ondersteuning

De livegang is pas het begin. Op basis van rapportages en statistieken kunnen we de webshop on-site optimaliseren. We kunnen visuele aanpassingen, functionaliteiten toevoegen/wijzigen om zo te zorgen voor de beste gebruikerservaring en vindbaarheid. Dit doen we op basis van data en resultaten. Zo ben je verzekerd van een data-driven optimalisatieproces en worden de “onderbuikgevoelens” achterwege gelaten. Verdere doorontwikkeling voeren we periodiek uit op basis van de afgesproken milestones. Uiteraard werken wij altijd proactief om alle websites en webshops van onze klanten qua performance en vindbaarheid op peil te houden!

Neem contact op

Neem nu contact op en start jouw reis naar online groei vandaag!