AARDBEIPLANTJE

Next Level WordPress website met woocommerce

De broers Joost en Joep Henselmans zijn doorverwezen door een van onze partners. Ze zijn de derde generatie uit het familiebedrijf Henselmans Aardbeiplanten, uit Luttelgeest (Noordoostpolder). Ze kweken al meer dan 60 jaar de lekkerste aardbeirassen. De aardbeien worden gekweekt voor zowel professionele partijen, als voor particulieren, die hun aardbeien recht voor de deur geleverd krijgen.

De broers kwamen bij ons met de opdracht om hun webshop die gebouwd was in OpenCart te verhuizen naar een Next-Level WooCommerce website. Zowel de winkelervaring als de algehele conversie moest verbeterd worden. Het eindresultaat is een prachtige WordPress website met WooCommerce met daarin veel Next Level functionaliteiten die de doelen van de familie Henselmans helpen bereiken.

“Aardbeien kweken is een echte ambacht waar veel specifieke stappen bij komen kijken. De website moet daarom ook deze “natuurlijke” ambacht uitstralen, terwijl we voor beide doelgroepen een duidelijk conversiepad uittekenen. We zijn een professioneel en gemotiveerd familiebedrijf met een prachtig natuurlijk product, dit moet ook aan de website af te zien zijn terwijl maximaal resultaat behaald wordt.”

De samenwerking met Aardbeiplantje

1. Conceptsessie

Elke WordPress website begint met een uitgebreide conceptsessie.

Tijdens de conceptsessie is geconcludeerd dat de conversie van Aardbeiplantje verhoogd moest worden door middel van een betere winkelervaring. Dit kon gerealiseerd worden met een verhuizing naar WooCommerce. De producten moesten duidelijker gevisualiseerd worden en tevens moesten terugkerende aankopen gestimuleerd worden.

De gehele “look & feel” van de website moest in een nieuw jasje gestoken worden. Dit nieuwe “jasje” is gebaseerd op de doelgroepen die bepaald zijn tijdens de conceptsessie om conversiekans te maximaliseren. Verder is geconcludeerd dat er vele Next-Level functionaliteiten beschikbaar waren die de website naar een hoger niveau konden tillen.

Tijdens de conceptsessie is onderzocht en bepaald welke functionaliteiten dit waren en hoe ze toegepast konden worden. Op deze manier heeft het voorgaande onderzoek gezorgd voor een efficiëntere en effectievere werking van de website.

2. Van Stijl tot koppelingen, een ideale opzet voor WooCommerce

Next level functionaliteiten voor optimale conversie

De ontwikkelingsfase heeft geresulteerd in een ontwerp waarin zowel de zakelijke als particuliere sector gestuurd wordt richting conversie. We hebben WooCommerce volledig geconfigureerd en geautomatiseerde e-mail templates geoptimaliseerd voor de desbetreffende doelgroepen.

Verder hebben we Google Tag manager en Trusted Shops geïmplementeerd voor efficiënte Google integratie en kopersbescherming. Aan de hand van het template hebben we effectieve kleur- en stijlaanpassingen doorgevoerd die de gewenste look- en feel uitstralen. Ook hebben we de toebehorende BTW tarieven ingesteld en een eigen betaalsysteem toegepast.

Daarnaast zijn ook verzendproviders en datums geïmplementeerd. Tot slot is ook een diffuse cookie notice gekoppeld. Al deze functionaliteiten zorgden ervoor dat de website met WooCommerce met alle nodige functies de opleveringsfase inging.

3. Oplevering met multi step checkout en unieke opties

Optimale koppelingen voor een dynamische WooCommerce website

Aardbeiplantje heeft ten eerste volledige controle over de eigen website met een gemakkelijk drag & drop systeem. Daarnaast kunnen ze ook zelf formulieren aanmaken met Gravity Forms. Ook is de website opgeleverd met een automatische PDF generatie van de facturen bij bestellingen.

Daarnaast wordt bij elke bestelling automatisch een verzendlabel aangemaakt. De klant kan zelf een bezorgdatum kiezen waarna in de backend automatisch de producten gesorteerd worden op verzenddatum. Hierdoor wordt verzendefficiëntie geoptimaliseerd. Ook alle afbeeldingen worden automatisch geoptimaliseerd voor maximale snelheid.

Caching en veiligheid zijn bij oplevering geoptimaliseerd en elke bestelling maakt gebruik van een multi-step checkout met aangepaste velden. Uiteraard is de website ook getest op meer dan 100 eisen, waaronder functionaliteit, responsiveness en cross-browser status. Tot slot zijn zowel DHL als verzendprovider geïmplementeerd en een sterke firewall toegepast. De website is ook opgeleverd met een lijst aan Next-Level functies:

Next level functionaliteiten
  • Malware Scanner
  • Litespeed cache
  • Koppeling met MailerLite
  • Koppeling met Myparcel
  • Nginx + Varnish + Redis implementatie
  • Koppeling met SISOW
  • Advanced Ajax productfilter

4. Online Marketing

Eigen server en maandelijkse doorlopende updates

Bij livegang hebben we een volledige SEO migratie toegepast. Daarnaast worden niet alleen de huidige, maar ook alle toekomstige afbeeldingen geoptimaliseerd. Aardbeiplantje.nl draait op een aparte server bij onze vaste partner Skyberate. Deze server is speciaal ingericht voor WordPress websites voor maximale snelheid, veiligheid en uptime.

Elke dag wordt er een volledige backup van de website gemaakt. Daarnaast wordt de gehele website elke minuut gescand voor schadelijke bestanden die, wanneer gevonden, onmiddellijk in quarantaine worden gezet. Tot slot voeren we maandelijkse updates uit voor een ultieme gebruikservaring en de constante verbetering in resultaten.

Neem contact op

Laat ons mee helpen met jouw online groei