Wil je graag een webshop (laten) ontwikkelen voor jouw bedrijf? Er hiervoor natuurlijk meerdere platforms, de één is uitgebreider en gebruiksvriendelijker dan de ander. Een populaire optie is Magento. Dit webshop platform is booming in de eCommerce wereld en dat is niet voor niets zo.

 

Voordelen Van Magento Templates

Er zijn veel redenen om Magento aan te raden: het is flexibel, SEO vriendelijk, toegankelijk en goed beveiligd. Maar Magento’s grootste pluspunt is toch echt dat dit platform erg schaalbaar is en naar wens aangepast kan worden, omdat er veel “customization” opties voor bestaan. Er zijn namelijk veel plugins waarmee je naar wens extra features aan jouw online winkel kan toevoegen. Denk hierbij aan SEO, beveiliging of marketing plugins.

Maar ook qua design is Magento zeer flexibel; er bestaan veel templates en thema’s waaruit je kunt kiezen. De keuze is reuze, we helpen je dan ook graag met het kiezen van het juiste ontwerp voor jouw bedrijf.  En om deze keuze te vergemakkelijken hebben wij in deze blogpost een top 10 van de beste Magento templates & thema’s opgesteld.

 

Kiezen Voor De Beste Magento Template

De gekozen Magento template bepaalt het uiterlijk van jouw online winkel. Ook beïnvloedt het de gebruikservaring; elke template kent weer een andere indeling en lay-out. Verder is de template bepalend voor het publiek die het aantrekt en de professionaliteit die jouw online winkel uitdraagt. De keuze voor de juiste template is dan ook dé sleutel voor een succesvolle webshop. Het ontwerp van jouw webshop moet aansluiten bij de identiteit en het aanbod van jouw bedrijf!

 

Kant-En-Klare Template Of Custom Theme Design?

Magento heeft een uitgebreid aanbod aan standaard templates & thema’s die gelijk op jouw webshop toegepast kunnen worden. Maar het is natuurlijk óók altijd mogelijk om een thema speciaal voor jou (custom) te laten ontwerpen. Voor welke moet je nou gaan? Hieronder beiden belicht.

 

Custom theme design

Het grote voordeel van een custom theme design is dat deze natuurlijk helemaal in lijn met jouw smaak en wensen kan staan. Webdevelopers kunnen het ontwerp van jouw online winkel dus helemaal matchen met de identiteit van jouw bedrijf. Zo kan er speciaal voor jou een uniek design ontwikkeld worden die het juiste publiek aantrekt en waarmee je je echt kunt onderscheiden.

 

Kant-En-Klare Templates

Custom klinkt goed, waarom zou men dan voor één van Magento’s vele kant-en-klare templates kiezen? Het grote voordeel hiervan is dat het een betaalbare manier is om snel een webshop op te zetten. Verder bestaat er ook veel keuze waardoor er voor iedereen wel wat wils tussen zit. Bijna alle aangeboden Magento templates zijn responsief, ze kunnen dus op meerdere apparaten gebruikt worden. Ze zijn professioneel ontworpen en vaak ook zeer aanpasbaar met het gebruik van een logo, bijpassende kleuren en het wijzigen van de lay-out. Het is zeker een goede optie voor kleine bedrijven die misschien niet het budget hebben om een custom theme design te laten ontwikkelen.

 

Onze Top 10 Kant-En-Klare Magento Templates

Het kiezen van een voorgebouwd thema kan best een uitdagende klus zijn, gezien de uitgebreide keuze. Veel ontwerpen zijn zeer vergelijkbaar maar hebben toch kleine verschillen. Denk hierbij aan een ander  menu of een iets afwijkend gebruik van achtergrondafbeeldingen. Maak je niet druk, wij maken zoals eerder gezegd deze keuze graag makkelijker voor jou. Hier volgt een handige top 10 van de beste kant-en-klare Magento templates/thema’s.

 

Portoporto

Porto is één van de populairste en meest verkochte Magento thema’s. Deze template heeft wel meer dan 20 ingebouwde versies. Een ander groot voordeel is dat dit thema ook zeer naar smaak instelbaar is voor allerlei soorten Magento webshops. Deze toegankelijke template kan je eenvoudig bijstellen in het multi-optie Magento-administratiepaneel zonder dat er iets aan de codes veranderd wordt. Verder ondersteunt dit thema ook meerdere Magento plugins zodat je je webshop met meer functionaliteiten kan aanvullen. Porto is verder SEO vriendelijk, responsief en dus bruikbaar op smartphones.

 

Magetiquemagetique

Magetique is een uitgebreid multifunctioneel Magento 2 thema, ontworpen voor omzet. Deze template zit vol handige functies die jou moeiteloos helpen met het updaten en beheren van jouw online winkel, het opbouwen van een toegewijd publiek én het stimuleren van de verkoop. Mooie visuals, in combinatie met kennis over gebruikerservaring, zorgen voor één van de meest geavanceerde lay-outs die met esthetische en intuïtieve winkelervaringen conversie  makkelijker maakt.

 

Ultimoultimo

Ultimo is een premium Magento thema met een geavanceerde admin module. Deze template kan aangepast worden naar wens, is SEO geoptimaliseerd en volledig responsief. Het is dan ook toepasbaar op bijna elk type online winkel. Het beste aan dit thema is dat je aangepaste subthema’s kunt ontwerpen. Zo kun je seizoen-specifieke ontwerpen en sjablonen maken om de uitstraling van jouw webshop te matchen voor de feestdagen, vakantie verkoop, het weer etc. Ultimo is ook te linken aan beide versies van Magento (1 en 2).

Tresortresor

Wil je een webshop met een beperkt aantal producten ontwikkelen? Je wilt dan natuurlijk niet een online winkel hebben die leegjes oogt. Maak gebruik van Tresor! In deze template worden de producten op een visueel aantrekkelijke manier getoond. Het lijkt op het eerste oog misschien dat dit thema vooral voor premium kleding shops is, maar het kan ook uitstekend toegepast worden op andere webshop producten. Tresor heeft een net ontwerp, ondersteunt een mega menu en is mobiel-vriendelijk.

 

Handmadehandmade

Handmade heeft 8 multi-concept lay-outs en is daardoor bruikbaar voor verschillende soorten bedrijven. Dit thema is gebouwd op een MGS Frontend Builder-Thema, dat door Magento Connect is goedgekeurd. Deze template wordt geleverd met een groot aantal verschillende functies, zoals krachtige extensies, widgets, koptekst opties, accounts, sociale connecties en nog veel meer andere handige mogelijkheden. Handmade is het ook volledig geoptimaliseerd voor mobiele telefoons zodat jouw webwinkel geen problemen heeft met de weergave op verschillende apparaten.

 

UB BookshopUB bookshop

Heb je een boekenwinkel en wil je nu ook graag boeken online verkopen? Dan is de UB Bookshop zeker aan te raden. Deze template is speciaal ontworpen voor boekverkopers, uitgevers en schrijvers. Het thema heeft  features als een mega menu, content slider en een heldere interface die bezoekers stimuleert om aankopen te doen. Die aankoop-stimulatie is te danken aan makkelijk aanpasbare product views en een winkelwagentje waar bezoekers de geselecteerde producten makkelijk kunnen bekijken en beheren. Verder is UB Bookshops 100% bruikbaar op je mobiel.

 

OrganieOrganie

Organie is de perfecte Magento template voor de aan natuurlijke producten gerelateerde webshops; het kan het beste gebruikt worden door bedrijven die bloemen of voedsel verkopen. Het ontwerp van dit thema past bij alles wat gezond en milieuvriendelijk is. Organie is responsief en een “all-round performer”. Deze template werkt intuïtief, is helder en kan naar wens aangepast worden. De bewerkbare CMS-content helpt je met het controleren van berichten en de configuratie zorgt ervoor dat je je producten op een handige manier kunt vertonen.

 

LightedixLightedix

Dit thema is speciaal ontwikkeld voor lampenwinkels maar kan aangepast worden om ook voor meubelzaken en interieurprojecten te gebruiken. Het wordt geleverd met nieuwsbrief popup, ajax search en megamenu extensies.  Je kan ook gebruikmaken van product badges om de status en de waarde van het product in jouw online winkel aan te geven. Alhoewel ze klein zijn, trekken ze de aandacht en kunnen ze jouw eCommerce handelswaar goed promoten. Aangezien Lightedix voorzien is van al deze features, kun je veel geld op plugins besparen.

 

Ves AdelaAdela

Ves Adela is een veelzijdig en responsieve template die aan vele soorten wensen en behoeftes kan voldoen. Deze template kent een creatief en inspirerend design en een aantal handige functies en opties die jou zeker zullen helpen bij het ontwerpen van jouw online winkel. Doordat dit thema al een hele hoop functies bevat, zal je hier ook geld besparen. Enkele van de meest opmerkelijke functies zijn homepage builder, block builder, ajax search, hot deal, testmonial module, mega menu en nog veel meer.

 

F2F2 template

Ben je opzoek naar een gratis Magento template? Dan zou F2 wel een zeer goede keuze kunnen zijn. Dit is een thema met een unieke stijl en gebruiksvriendelijke functies. Het bevat gebruikersvriendelijke interfaces en catalogus- en productpagina’s. Verder kent F2 veel opties die de shopervaring van jouw bezoekers sterk zullen verbeteren: geavanceerde filteropties, configureerbare kleurstalen, topdown menu in de koptekst en product badges.

 

Aan Jou De Keuze!

Welke kant-en-klare Magento template is jouw favoriet? Het bovenstaande is natuurlijk maar een kleine greep uit de vele mooie en gebruiksvriendelijke templates in het aanbod.

En wil je toch echt een 100% uniek thema, dan is dat ook altijd mogelijk en kun je een webdeveloper inhuren die je hiermee uitstekend kan helpen. Dit doen we graag bij Klik & Steen, dus neem zeker contact op indien dit interessant klinkt. We gaan dan samen om de tafel om het ultieme design samen te stellen. Dat is het mooie van de Magento webshop; vrijwel alles is mogelijk.