Magento Specialist

Magento Specialist

Als Magento Specialist is Klik & Steen van vele markten thuis. Magento is namelijk een groot en uitgebreid CMS dat op veel verschillende vlakken aandacht vereist. Een Magento webshop is zeer uitgebreid in mogelijkheden, maar is net als Rome, niet in 1 dag gebouwd. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over het CMS zelf, de taken van een Magento Specialist of Magento expert en waarom het belangrijk is om ermee in zee te gaan. Lees ook door tot het einde, want daar geven we je een shortlist van 10 grote voordelen van samenwerken met een Magento specialist!

Deze klanten gingen je voor:

Sam portfolio
Joemerino portfolio
Aardbeiplantje logo
Philips logo
Bardahl logo
Insights logo

Magento: een krachtige webshop

Laten we beginnen bij het begin. Magento is een webshop Content Management systeem (CMS). Dat betekent dat je met dit platform webshops kunt bouwen, beheren en optimaliseren. Magento is niet alleen één van de meest populaire platformen voor het ontwikkelen van webshops, het is ook nog eens één van de meest effectieve. Binnen E-commerce wordt Magento gebruikt voor alle soorten en maten webshops. Het CMS is namelijk vooral populair door het grote aanbod aan functionaliteiten en diverse mogelijkheden. Dit komt onder andere door het Open-Source aspect van Magento. Maar wat is dat eigenlijk, Open-Source?

Open Source CMS

Magento wordt vaak aangeprezen door het Open Source aspect van het CMS. Als je hier en daar al wat geGoogle’d hebt, dan zul je de term vast wel zijn tegengekomen. Eigenlijk zegt de naam “Open Source” (Open “Bron”) het al. In simpele taal betekent het dat de BRONcode (Source Code) van het platform aan iedereen wordt vrijgegeven. Dit betekent dat iedereen programma’s, extensies, codes of aanpassingen kan maken aan het CMS. Een aantal grote voordelen die hieruit ontstaan zijn de volgende:

  • Je bent altijd verzekerd van maximale veiligheid met juiste Magento hosting in combinatie met het open source aspect voor jou en je gebruikers. Wanneer er namelijk een dreiging ontstaat dan hebben de Magento Experts in de community hier al een oplossing voor gemaakt voordat het enige schade kan aanrichten.
  • Magento Specialisten kunnen zelf Extensies maken. Hierdoor is er voor elke denkbare functionaliteit die jij voor jouw webshop zou willen hebben een extensie beschikbaar (en mocht die extensie nog niet bestaan, dan kunnen wij deze voor je op maat maken).
  • Door het Open Source aspect zijn onwijs veel manieren beschikbaar om je webshop te schalen en optimaliseren voor zowel efficiëntie, verkoop, online marketing en meer. Omdat er al zo veel webshops bestaan, is elke denkbare analytische, optimaliserende of praktische oplossing beschikbaar

Extensies

We hebben al gesproken over extensies. Extensies zijn uitbreidingen voor je webshop in de vorm van handige functionaliteiten. Zoals we al aangaven zijn er door het Open Source aspect oplossingen voor elk denkbare probleem. Maar er is een grote kans dat er ook oplossingen tussen zitten voor kansen waarvan je niet eens wist dat je ze had! Met extensies kun je de functionaliteit van je webshop zodanig uitbreiden dat deze volledig wordt ontwikkeld naar jouw wensen en naar die van je klanten. Maar je kunt ze ook in je voordeel gebruiken om je bedrijfsvoering te analyseren, verbeteren en versnellen! Een aantal voorbeelden van Magento extensies zijn bijvoorbeeld:

  • Analytische extensies zoals die je kunt gebruiken om de traffic, het gedrag en de aankoopdetails kunt meten van je bezoekers. Hiermee kun je bijvoorbeeld onderzoeken waarom een bepaald product beter verkoopt, of het verkoopproces van je webshop verbeteren.
  • Extensies om betaalsystemen mee te koppelen. Hiermee kun je specifieke betaalsystemen zoals Ideal, Paypal en Bitcoin implementeren op je webshop. Door te onderzoeken welke betaalsystemen jouw doelgroepen graag gebruiken, kun je jouw conversie verbeteren door deze systemen te implementeren met betaalsysteem-extensies.
  • Extensies voor e-mail clients zoals SMTP servers. Hiermee ben je verzekerd het e-mail process bij een verkoop of voor marketingdoeleinden goed verloopt. Daarnaast kun je ook gelijk meten wat het gedrag van de gebruikers is bij deze e-mails zodat je dit kunt verbeteren.
  • Ook zijn er talloze extensies die het vertalen van je webshop sneller en makkelijker maken.
  • Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat je als webshop beheerder je inventaris efficiënt en effectief bijhoudt, hiervoor zijn er talloze inventaris management extensies die naar jouw wensen kunnen worden omgezet
  • Niet te vergeten zijn de talloze (online) marketingextensies die je kunt gebruiken om je webshop beter vindbaar te maken.

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen?

Schaalbare Magento Experts

Een onwijs groot voordeel dat Klik & Steen uit Magento haalt; is het feit dat elke webshop erg schaalbaar is. Dat betekent dat wanneer jouw onderneming groeit, dat wij gemakkelijk mee kunnen groeien. Onze Magento Specialisten maken dat zodanig mogelijk dat elke webshop wordt ingericht voor toekomstige groei. Door de schaalbaarheid van Magento loop je dus nooit tegen een muur aan wanneer het beter gaat! Onze Magento experts werken vanaf de eerste lijn code al samen met jou om een duidelijke toekomstvisie in beeld te brengen en de webshop zo in te richten om dit te verwerkelijken. Dit is een uniek aspect dat Magento mogelijk maakt en niet veel andere platformen hebben.

API koppelingen

Nog een groot voordeel dat Magento aanbiedt is de mogelijkheid om de webshop uit te breiden met een API. Dit wil zeggen dat je informatie van andere systemen of van andere websites kunt doorlinken naar jouw webshop. Hiermee kun je bijvoorbeeld zeer gemakkelijk een koppeling maken met je CRM of andere administratieve systemen. Op deze manier kun je met API’s en koppelingen de processen van jouw webshop verbeteren. API’s maken het dus ook mogelijk om realtime informatie over producten te laten laden op je pagina’s. Dat betekent dat bijvoorbeeld je voorraden, prijzen en acties realtime worden geüpdatet. Kortom, Magento is een zeer schaalbaar, efficiënt en effectief CMS om een webshop mee te ontwikkelen en beheren.

Magento Specialist Klik & Steen

Laten we een duik nemen in de voordelen van samenwerken met een Magento Specialist en wat er allemaal bij komt kijken. Allereerst is Klik & Steen een gecertificeerde Magento developer, dus net als voor dit artikel als voor de werkzaamheden, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen er namelijk niet alleen voor dat je webshop compleet naar jouw wensen wordt ontwikkeld, we denken ook actief mee om ervoor te zorgen dat jouw doel bereikt wordt.

Een groot voordeel van samenwerken met Klik & Steen Magento experts is het feit dat wij weten dat groei voor jou, ook groei voor ons betekent. Zowel voor Magento 1 als Magento 2. Hierdoor spreken we dus eigenlijk niet van klanten, maar juist van partners. Onze specialisten benutten de volledige potentie van het internet door al hun kennis los te laten op een creatief en responsive design dat bij jouw onderneming past. Op deze manier werken we gezamenlijk aan een mooi en haalbaar doel! Dus laten we een kijkje nemen in de taken van een Klik & Steen Magento Specialist.

Passende stijl die jouw onderneming effectief vertegenwoordigd

Omdat onze Magento experts graag persoonlijk te werk gaan begint elke webshop met een kop koffie. Hierdoor kunnen we eerst rustig kennis nemen van jou, je onderneming, je processen en vooral ook je stijl! Jij weet natuurlijk het meeste van jouw onderneming, dus door deze persoonlijke werkwijze zorgen onze experts ervoor dat jouw webshop dezelfde “taal” spreekt als jouw onderneming.

Onze specialisten nemen de tijd om niet alleen jouw verhaal horen, maar ook om ervoor te zorgen dat ze dat verhaal zelf perfect kunnen vertellen. Zo wordt jouw webshop een verlenging van je onderneming en past alles naadloos in elkaar. Dit zorgt niet alleen voor een betere retentie voor jouw klanten, maar ook voor een verhoogde kans op conversie omdat het totaalplaatje zo precies klopt.

Magento Hosting

Onze Magento Specialisten vinden tijdens het ontwikkelproces een passende hostingoptie. Een voordeel wat hierbij komt kijken is dat alle klanten van Klik & Steen gebruik maken van onze eigen veilige en supersnelle servers. Ook onze servers zijn erg schaalbaar. Wanneer onze specialist merkt dat de webshop wat uitbreiding qua opslag of een verbetering in snelheid nodig heeft, dan wordt dit onmiddellijk voorgelegd. Onze specialisten zorgen ervoor dat de soort hosting die geïmplementeerd wordt, altijd voldoet aan de eisen van je gebruikers, je webshop en jouzelf.

Magento updates met K&S specialisten

Een andere taak die onze specialisten voor je uitvoeren; is het regelmatig uitvoren van Magento updates voor je webshop. Dit geldt niet alleen voor de webshop zelf, maar ook voor de extensies en overige functionaliteiten op de shop. Op deze manier ben je er niet alleen van verzekerd dat je de allernieuwste functionaliteiten op je webshop hebt geïmplementeerd, maar je bent hackers ook altijd een stap voor! Door je webshop te laten updaten door Magento specialisten van Klik & Steen gebruik je de volledige potentie van het internet en je shop.

Een Magento Ontwikkelaar die optimaliseert

Een belangrijke taak van onze Magento Specialisten is natuurlijk het optimaliseren van webshops. Dit gaat net een stukje verder dan enkel zoekmachineoptimalisatie. Volledige optimalisatie is namelijk de kern van een succesvolle webshop. Het is erg belangrijk omdat je er niet alleen voor zorgt dat je (online) gevonden wordt door de juiste mensen, maar ook zodat je kansen tot conversie flink verbeteren. Een aantal manieren van optimalisatie van onze Magento experts zijn als volgt:

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Klik & Steen is ervaren Online Marketeer, daarom begint SEO bij onze experts al bij de eerste lijn code. In plaats van dat we eerst de webshop bouwen en deze na oplevering pas gaan optimaliseren, zorgen we ervoor dat vanaf het begin wordt ontwikkeld met een Online Marketing visie. Zo kom je aan het einde nooit voor grote verrassingen te staan.

De webshop worden namelijk zodanig ontwikkeld dat het optimalisatieproces soepel en snel kan vergaan! Er zijn veel mensen die zich erg vergissen wanneer ze een website of webshop beginnen. Een website of webshop bouwen is namelijk 1 ding, maar bezoekers genereren is heel andere koek. Google (en andere zoekmachines) zorgen niet magisch voor bezoekers op je website. Hiervoor moet je de techniek, content en autoriteit van de webshop blijvend optimaliseren. Onze Magento specialisten zorgen ervoor dat dit volledig mogelijk is.

Responsive design

Een andere belangrijke optimalisatietaak voor onze experts is ervoor zorgen dat jouw webshop op elk soort apparaat goed werkt. Vooral in deze tijd is het belangrijk om te optimaliseren voor mobiele apparaten. Wanneer je webshop namelijk niet goed werkt op een mobiele telefoon of tablet, dan kan dit frustratie genereren bij je bezoekers en de kans op verkoop verkleinen.

Onze specialisten zorgen er dus voor dat je webshop er niet alleen mooi uit ziet op elk gewenst apparaat, maar ook dat deze effectief is op elk gewenst apparaat. Dit gaat verder dan alleen het uiterlijk van de webshop. Mobiele gebruikers moeten namelijk op een andere manier benaderd worden dan desktop gebruikers. Door hierop te optimaliseren zorg je voor de optimale conversiekans per apparaat.

User experience

Een resultaat van het optimaliseren van de responsiveness is het verbeteren van de User Experience (UX) van de webshop. Het optimaliseren van UX is ook een onderdeel waar onze Magento Specialisten zich mee bezig houden. User Experience optimalisatie is het onderzoeken van eventuele pijnpunten van bezoekers en deze oplossen.

Een voorbeeld van User Experience optimalisatie bij responsiveness, is bijvoorbeeld wanneer je ondervindt dat een betaalprocedure niet goed werk op de mobiele versie van de webshop en dit oplost. Je zorgt er dus voor dat de gebruikservaring van de webshop bezoekers optimaal is waardoor de kans op conversie dus ook stijgt.

User Interface Design

User interface Design (UI) is een ander onderdeel dat wij optimaliseren als Magento Specialist. Het lijkt een beetje op UX maar werkt net iets anders. UI design is namelijk ervoor zorgen dat de website er goed uitziet door deze mooi te maken, te ontwerpen naar de bedrijfsstijl en ervoor te zorgen dat het niveau van interactiviteit gelijk ligt aan de eisen van je bezoekers.

Een voorbeeld van UI design bij responsiveness is bijvoorbeeld wanneer een mobiele pagina simpelweg niet mooi is of niet dezelfde “taal” spreekt als je onderneming. Dit optimaliseren wij vervolgens door ook voor de mobiele versie van de website een prachtig design te maken dat past bij je onderneming. Daarnaast gebruiken we de mogelijkheden die mobiele apparaten met zich meebrengen ten opzichte van desktop en deze gebruiken we in ons voordeel.