Als je meer informatie wilt over wát ‘Brute Force aanvallen’ zijn; kun je ons artikel ‘Brute Force aanvallen’ in de Kennisbank raadplegen. In dit artikel leren we je precies hoe je specifiek de beveiliging voor WordPress optimaliseert om jezelf en je website/webshop te beschermen tegen WordPress Brute Force aanvallen.

Gebruikersnaam aanpassen

WordPress werkt standaard met de gebruikersnaam “admin” of “User id 1”. Hierdoor proberen veel WordPress Brute Force hackers in te loggen met deze namen of een vervoeging ervan. Alleen al het aanpassen van deze namen naar je eigen naam is al stukken beter. Het beste is om een alias te verzinnen en deze te gebruiken als gebruikersnaam en ID.

Admin URL veranderen

Jouw WordPress website is standaard uitgerust met een Administrator-portal op de URL: Jouwwebsite.nl/admin. Hackers weten dit maar al te goed en zullen als eerste deze URL checken. Vandaar is het een verstandige zet om deze URL te veranderen.

Sterke Wachtwoorden

Natuurlijk is de volgende stap het optimaliseren van je wachtwoorden. WordPress heeft een eigen sterkte meter wanneer het gaat om Wachtwoorden. Zorg er ook voor dat je wachtwoord volledig in het groen scoort! Je wachtwoorden versleutelen is daarom ook altijd een vanzelfsprekende stap. Gelukkig zijn er online genoeg tools waarmee je een onkraakbaar wachtwoord kunt genereren.

Hulp Nodig?

Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van de veiligheid van jouw WordPress website of webshop? Ben je benieuwd wat wij kunnen doen om jouw website of webshop beter te beveiligen tegen WordPress Brute Force aanvallen? Neem nu CONTACT met ons op.