Magento is nog altijd het meest gebruikte e-commerce platform voor het beheren van een webshop. In dit stappenplan leren we je hoe je de nieuwste versie van Magento 2 (versie 2.1.8 ; community edition) installeert; sample data weggelaten. Mocht je de installatie, het beheer of het onderhoud liever door een gecertificeerde Magento expert laten doen; neem dan nu CONTACT met ons op.

1. FTP- en database gegevens aanmaken

Voordat je Magento 2 kunt installeren moeten je FTP- en databasegegevens op orde zijn. Voor de juiste verwerking van je FTP – en databasegegevens kun je terecht bij je hostingpartner. Deze hebben namelijk een eigen platform en verwerking voor het aanmaken van deze gegevens. Als deze informatie allemaal klopt kunnen we naar stap 2.

2. Magento 2 downloaden en uploaden naar de server.

Download eerst de nieuwste versie van Magento en maak een account aan als je deze nog niet hebt. Na de download pak je het ZIP bestand uit en upload je deze naar de server met je FTP programma naar keuze.

Magento 2 installeren op een subdomein

Mocht je Magento 2 willen installeren op een subdomein dan moet je deze niet in de httpdocs maar onder /subdomains/your-subdomain uploaden in het control panel. Als je nog geen subdomein hebt maar deze wel wilt gebruiken moet je deze eerst aanmaken. Ook een subdomein aanmaken gaat via je hostingpartner.

3. Installeren van Magento 2

Ga naar je URL of het subdomein aan via je browser naar keuze. Na het akkoord gaan met de voorwaarden kan de installatie beginnen. Je komt nu in de interactieve installer van Magento 2, deze is zeer gebruiksvriendelijk en spreekt voor zich. Je volgt simpelweg de eenvoudige stappen, vult je informatie in en presto! Je hebt nu de laatste versie van Magento 2 geïnstalleerd.

Kom je er niet uit?

Heb je toch liever wat ondersteuning bij Magento 2 installeren, of laat je het liever volledig door een expert doen? Neem dan nu CONTACT met ons op.