WordPress updates

Zoals je misschien wel weet, is het regelmatig uitvoeren van WordPress updates erg belangrijk. Wanneer je dit namelijk niet doet, loop je veel nieuwe functionaliteiten mis die jouw website kunnen uitbreiden. Daarnaast loopt je website of webshop met elke gemiste update steeds een groter veiligheidsrisico omdat cruciale beveiligingsupdates niet worden uitgevoerd. Bij Klik & Steen zorgen we ervoor dat alle belangrijke WordPress updates regelmatig worden uitgevoerd. Wil jij je WordPress website of webshop laten updaten of heb je misschien hulp nodig bij de updates? lees dan snel verder!

Deze klanten gingen je voor:

Logo Joe Merino

Joemerino.com
400% meer omzet

Logo online makeuo

Onlinemakeup.nl
56% hogere conversie

Logo kickaccessories

kickacc.com
150% meer bezoekers

WordPress updates bij Klik & Steen, hoe gaat dat precies?

Ten eerste houden onze ervaren webdevelopers alle nieuwe (relevante) updates voor jouw website continu in de gaten. Wanneer wie zien dat er een update aankomt of nodig is, dan kijken we samen wat deze update zal toevoegen aan jouw WordPress website of webshop. Wanneer we de update uitvoeren doen we dit altijd eerst in een veilige testomgeving. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat er nooit gekke dingen kunnen gebeuren na een update omdat we alles op voorhand testen. Mocht de kleine kans ontstaan dat er iets mis gaat in een update, dan tast dit je werkelijke website dus niet aan. Pas als we alles hebben gecontroleerd en 100% zeker weten dat de WordPress updates het gewenste resultaat geven, dan pas zetten we de update live.

WordPress 5.0

De WordPress 5.0 update is één van de grotere updates die recent zijn doorgevoerd. Wellicht heb je deze update ook zelf uit laten voeren voor jouw website of webshop. In dat geval weet je dat er een aantal dingen veranderd zijn in WordPress 5.0 ten opzichte van de vorige versies. We lopen de belangrijkste veranderingen kort na.

De Gutenberg editor

Het was even wennen, maar na een uurtje spelen was de nieuwe Gutenberg editor alles waar de community op zat te wachten. De Gutenberg editor is niet alleen een content editor, maar dient ook als een volwaardige page-builder. Gutenberg was al beschikbaar als plugin voordat deze editor officieel gelanceerd was. Hierdoor is het eindproduct wat nu als plugin te downloaden is, volledig geoptimaliseerd aan de hand van de feedback die WordPress heeft ontvangen tijdens de testfase. De Gutenberg editor maakt het inrichten van pagina’s  en het invullen van content een stuk gemakkelijker voor mensen met minder ervaring als website beheerder. Ben je de classic editor gewend? Geen probleem, je kunt elk gewenst moment de editor terugzetten naar de classic editor.

Opbouw in blokken

Gutenberg maakt gebruik van zogeheten “blokken”. Dit is een nieuwe tool die het mogelijk maakt om gemakkelijk (zonder al te veel technische kennis) multimedia content toe te voegen en in te richten. Hierdoor hoef je geen zorgen te maken over ingewikkelde codes en kun je jouw focus richten op de daadwerkelijke content van jouw WordPress site. De blokken zijn simpel toe te passen met “Drag & Drop” (wat je misschien wel kent van Visual Composer). Door de WordPress update naar 5.0 uit te voeren, krijg je deze handige tool er gewoon bij! Zie hier onder een klein voorbeeld van verschillende blokken die je kunt inzetten zonder code toe te passen:

WordPress updaten gutenberg blokken

Voordelen van Gutenberg

 • Ideale tool om content op een overzichtelijke en mooie manier weer te geven
 • Zeer gemakkelijk in gebruik
 • Drag & Drop Blocks systeem
 • Pagina’s bouwen zal over het algemeen een stuk sneller gaan
 • Je kunt nu ook pagina’s aanpassen met je tablet of telefoon (voorheen niet mogelijk)
 • Gutenberg bewaart alle elementen op een centrale plek, dus je hoeft niet lang te zoeken naar dat ene perfecte blok

Nadelen van Gutenberg

 • De editor richt zich vooral op content layout en niet op content creatie. Hierdoor wordt het al snel moeilijker om echte unieke pagina’s te maken.
 • De mogelijkheden om shortcodes te gebruiken zijn een stuk beperkter
 • Gutenberg werkt alleen met thema’s die HTML5 ondersteunen, oudere thema’s zonder HTML5 worden niet ondersteund.

Zo zie je dat Gutenberg een handige tool is wanneer je zelf content wilt toevoegen op je pagina’s zonder al te veel moeite. Maar, nog een groot voordeel van de WordPress update is natuurlijk de je website ook een stuk veiliger wordt.

WordPress security

WordPress security is één van de, al dan niet, het belangrijkste aspect van WordPress updates. WordPress blijft een Open-Source systeem. Dit is natuurlijk een geweldig voordeel, omdat je website hierdoor niet alleen kan profiteren van de eindeloze functionaliteiten, maar ook omdat je hackers constant 1 stapje voor blijft. Echter moet je onthouden dat wanneer je jouw WordPress Updates niet regelmatig uitvoert, je steeds meer risico loopt. Daarnaast kun je meet de nieuwe versie ook gebruik maken van 2-staps verificatie; waardoor de kans zeer klein is dat iemand anders kan inloggen op jouwe website. Dus om je WordPress security te optimaliseren moet je ervoor zorgen dat je veiligheidsupdates altijd uitvoert. Als je dit namelijk niet doet, loopt niet alleen jouw informatie, maar ook de informatie van jouw bezoekers gevaar. Met elke WordPress security update voeg je een extra muur tussen jou en de hackers toe.

WordPress plugins updaten

Uiteraard maakt je website of webshop ook gebruik van plugins. Ook deze zijn belangrijk om regelmatig te blijven updaten zodat ze niet achterblijven op functionaliteit of veiligheid. Plugins zijn onderdelen die extra functionaliteit(en) toevoegen aan je website of webshop. Omdat WordPress een open-source systeem is, kun je bij een update altijd wel nieuwe plugins verwachten. Wanneer je bijvoorbeeld de stap maakt naar WordPress 5.0 kun je ook gebruik maken van de vele Blocks plugins die WordPress developers te bieden hebben. Soms zal een update ook betekenen dat een plugin niet meer naar behoren werkt of zelfs helemaal niet meer bruikbaar is. Ook hier kunnen we je bij helpen! Mochten de open-source aanbieders namelijk geen oplossing voor je hebben, dan maken wij de plugin gewoon voor je op maat!

WordPress update uitvoeren?

Wil jij een WordPress update uitvoeren? Of wil je alles weten over de mogelijkheden van WordPress updates? Neem dan nu contact met ons op en krijg persoonlijk advies over jouw website of webshop. Wij raden het in de meeste gevallen ieder geval aan om je website of webshop te updaten naar WordPress 5.0. Waarom zou je achter blijven als een update zo dichtbij is? Begin daarom vandaag nog met het uitvoeren van je WordPress updates. Effectiviteit, functionaliteit en veiligheid! Bij Klik & Steen zorgen we voor updates met resultaat!

“De stap naar WordPress 5.0 was kleiner dan ik had verwacht! Ik ben ook erg blij dat Klik & Steen mijn webshop regelmatig update omdat een datalek  echt een ramp zou zijn! Die kans is nu gelukkig bijna niet aanwezig!”

IMG_1670

MEER WETEN? IK HELP JE!

Neem contact op en ontvang vrijblijvend advies.
076-2600214

* Wat kan je verwachten als je op deze knop drukt:

 • 10+ jaar ervaring met WordPress
 • Van plug-in tot maatwerk oplossingen
 • Ervaren Marketing experts
 • Heldere eerstelijns support