WordPress SEO

Een website bouwen is één ding, maar bezoekers genereren is heel andere koek. Gelukkig is WordPress een ideaal CMS om een volledig geoptimaliseerde website of webshop mee te ontwikkelen. Omdat wij een online marketing- én een web development bureau zijn, begint WordPress SEO bij ons al bij de eerste lijn code. WordPress SEO en het correct toepassen hiervan is van groot belang wanneer je jouw website vindbaar wilt maken in zoekmachines. Naast de uitleg van onze werkwijze, geven we je aan het einde van deze pagina nog wat handige WordPress SEO tips mee; lees dus snel verder!

Deze klanten gingen je voor:

WordPress SEO en Online Marketing

Mensen vergeten soms dat een website maken alleen niet genoeg is. De volgende stap is namelijk het genereren van bezoekers en hier komt online marketing aan te pas. In simpele taal is WordPress SEO niets meer dan zo goed mogelijk aan zoekmachines “vertellen” waar jouw website over gaat en welke bezoekers er naartoe geleid moeten worden. Hoe beter je dit doet, hoe hoger de kans op een stijging in de zoekresultaten (waardoor je bezoekersaantallen stijgen). Het WordPress CMS is een ideale omgeving die het makkelijk maakt om de content van jouw website zoekmachinevriendelijk te maken. Als WordPress SEO expert ben je bij Klik & Steen aan het juiste adres voor betere vindbaarheid.

WordPress SEO bij Klik & Steen

Klik & Steen is niet alleen web developer, maar ook een ervaren online marketingbureau. Het feit dat we zowel developer als online marketeer zijn brengt vele voordelen met zich mee. Zo weten wij op technisch niveau exact wat we moeten aanpassen (en op wat voor manier) om een website zoekmachinevriendelijk te maken. Daarom komt WordPress SEO bij ons al in beeld tijdens de eerste ontwerpen. Wij ontwikkelen websites en webshops daarom ook altijd met een online marketingvisie. Bij ons krijg je dus niet alleen een snelle, veilige en werkende website, maar deze is ook volledig geoptimaliseerd voor WordPress SEO.

5 WordPress SEO tips voor een vindbare website

Om je een kijkje te geven in onze werkwijze geven we je 10 handige WordPress SEO tips mee die jouw website als een raket door de zoekresultaten laten gaan. Als je deze WordPress tips toepast zul je jouw website vanaf de eerste pagina optimaliseren voor zoekmachines en vindbaarheid. Zorg dat je elke tip grondig doorneemt zodat je ze in praktijk juist toepast. Wanneer je dit namelijk doet stijgen je bezoekersaantallen en nog belangrijker, je kans op conversie.

WordPress SEO Tip 1: Doe een WordPress SEO training

Als je het doet, doe het dan goed. Wanneer je pas net bent begonnen met WordPress is het zelfs belangrijk om eerst de basis van WordPress onder de knie te krijgen voordat je aan de slag gaat. Een goed begin is daarom de WordPress Tutorial App van Udemy voor Android of Apple. In deze app krijg je toegang tot alle videos van Udemy waarin je de werking van WordPress leert. Wanneer je klaar bent met de basis, kun je hier ook SEO trainingen voor WordPress vinden.

Ben je al gedreven met WordPress en wil je echt in het diepe duiken voor WordPress SEO? Dan is een volledige Online Marketingtraining beter geschikt voor jou! Er is genoeg gratis content op het internet over Online Marketing, zo is Backlinko altijd een goede bron van handige informatie. Wanneer je klaar bent om je handen uit de mouwen te steken en écht online resultaat wilt maken, dan zijn de trainingen in ons starterspakket wel wt voor jou!

WordPress SEO Tip 2: Maak gebruik van handige plugins

Omdat WordPress een open source CMS is, kun je gebruik maken van de talloze beschikbare plugins voor WordPress SEO. Voor elk probleem is er wel een oplossing. Zo is de gratis plugin Yoast een zeer populaire oplossing voor WordPress gebruikers. Met Yoast kun je niet alleen gemakkelijk alle metadata aanpassen van je pagina’s aan de hand van de huidige vereisten van Google, maar wordt ook gelijk de content gecontroleerd op leesbaarheid en zoekmachinevriendelijkheid. Yoast is een zeer gebruiksvriendelijke plugin die de basis SEO van elke pagina een eitje maakt.

Bonus tip: Maak een lijstje van alle onderdelen van je website die je wilt/moet optimaliseren voor WordPress SEO. Afbeeldingen verkleinen, metadata, zoekwoorden, noem maar op. Schrijf alles op en ga vervolgens op zoek naar de juiste plugins.

WordPress SEO Tip 3: Stel de juiste vragen op de juiste plekken

SEO is een bewegend vak dat zich constant aanpast. Hierdoor is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Zelfs als je op de hoogte blijft, zul je vragen overhouden. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je terecht kunt met zelfs de moeilijkste vragen. Ten eerste kun je met elke individuele vraag terecht up de Subreddit: r/SEO. Op deze Subreddit staan 24/7 SEO experts van over heel de wereld klaar om vragen te beantwoorden en problemen te discussiëren op het gebied van online marketing. Mocht je liever geen account aanmaken op Reddit, of moeite hebben met Engels, dan kun je jouw vraag ook altijd stellen op Quora. Het enige nadeel van Reddit en Quora is dat het even kan duren voordat je vraag beantwoordt wordt en in sommige gevallen ontstaan er zelfs discussies over het onderwerp. Wil je liever onmiddellijk persoonlijk geholpen worden, dan kun je natuurlijk ook altijd met ons contact opnemen. Ons Online Marketing specialisten kunnen je door alle belangrijke stappen van WordPress SEO begeleiden.

WordPress SEO Tip 4: Genereer een Sitemap.xml en optimaliseer je Robots.txt

We zetten nu een stapje richting die ietwat technische kant van SEO. Zoals we al eerder aangaven is Online Marketing in de basis het “vertellen” aan zoekmachines waar jouw website over gaat en welke bezoekers ernaartoe geleid moeten worden. Naast dit, moeten we de zoekmachines ook vertellen op welke manier elke pagina individueel geïndexeerd moet worden en welke pagina’s zelfs niet geïndexeerd moeten worden. Zo is het bijvoorbeeld slecht voor je vindbaarheid wanneer je inlogpagina (/wp-admin) geïndexeerd wordt, omdat gebruikers daar niks te zoeken hebben.

Hier komen de sitemap.xml en de robots.txt van pas. Met een Sitemap.xml (en de naam zegt het al) genereer je een “kaart” van alle pagina’s op je website. Door deze te genereren maak je het makkelijker voor zoekmachines om een overzichtelijke indexatie te maken van jouw website. Daarnaast laat je tegelijk zien welke pagina’s belangrijk(er) zijn en hoe de bezoekers begeleid moeten worden. Er zijn genoeg plugins die een sitemap automatisch genereren. Zo is doet de bovengenoemde plugin Yoast dit bijvoorbeeld ook. Het Robots.txt bestand is een soort uitsmijter die zoekmachines vertelt welke pagina’s wel en niet geïndexeerd mogen worden. Dit is belangrijk voor pagina’s zoals de inlogpagina of klantenportals. Om je Robots.txt te bekijken; ga dan naar jouwwebsite.nl/robots.txt en vul deze aan met je plugin naar keuze (zoals Yoast).

Bonus tip: Vergeet ook niet om in de sitemap.xml aan te geven in de robots.txt zodat de zoekmachines weten waar ze deze kunnen vinden.

WordPress SEO Tip 5: Optimaliseer je linkstructuur

Één van de belangrijkste (en tevens moeilijkste) onderdelen van online marketing is het juist opbouwen van je linkstructuur. Je moet het zo zien; elke pagina heeft een bepaalde “autoriteit”; wanneer een pagina naar een andere verwijst; wordt deze autoriteit voor een deel gedeeld. Dus hoe meer pagina’s met veel bezoekers verwijzen naar een pagina; hoe belangrijker zoekmachines deze pagina gaan vinden. Je kunt dus met de manier waarop je de interne linkstructuur van je website opbouwt “vertellen” aan de zoekmachines welke pagina’s het meest belangrijk zijn. De slimste manier om dit te doen is door je pagina’s in bepaalde core-business categorieën te verdelen (afhankelijk van je branche) en voor elke categorie een uitgebreid, geoptimaliseerd informatief artikel of pagina te schrijven. Zo’n pagina noemen we cornerstone content en is gericht op je meest competitieve zoekwoorden. Om elk cornerstone stuk heen bouw je pagina’s op (die binnen dezelfde categorie zitten) die focussen op zoekwoorden die makkelijk scoren. Deze pagina’s link je door naar dit cornerstone artikel waardoor zoekmachines begrijpen dat deze belangrijk zijn. Hierdoor kun je ook op je moeilijke zoekwoorden scoren. Ook hiermee helpt Yoast je een flink eind op weg omdat je kunt aangeven in de plugin welke pagina’s cornerstone content zijn.

Bonus tip: De linkstructuur optimaliseren kost veel tijd en moeite, maar de pay-off is het dubbel en dwars waard. Maak daarom een kaart van elke pagina die je op je website hebt en breng de gehele linkstructuur in beeld. Optimaliseer dit zoals hierboven aangegeven staat en je bent klaar voor optimalisatie!

Meer WordPress SEO tips of hulp?

Heb je na deze SEO voor WordPress tips nog steeds moeite met het opzetten van een sterke online marketingstrategie? Of ben je gewoon benieuwd van de mogelijkheden van WordPress op het gebied van Online Marketing? Neem dan nu contact met ons op en spreek met één van onze WordPress SEO specialisten. Bij klik & Steen is je website altijd volledig geoptimaliseerd voor SEO, laat ons je helpen naar jouw ultieme bezoekersaantal.

“Ik had door het Starterspakket veel WordPress SEO tips gelezen die het me eigenlijk vrij makkelijk maakte om de basisonderdelen aan te passen. Toen ik een stapje verder wilde zetten was ik heel blij dat ik al contact had met Klik & Steen omdat hun expertise mij écht op weg heeft geholpen!”

IMG_1670

MEER WETEN? IK HELP JE!

Neem contact op en ontvang vrijblijvend advies.
076-2600214

* Wat kan je verwachten als je op deze knop drukt:

  • 10+ jaar ervaring met WordPress
  • Van plug-in tot maatwerk oplossingen
  • Ervaren Marketing experts
  • Heldere eerstelijns support