WordPress website laten maken

Wil jij een WordPress website laten maken? Of ben je het aan het overwegen? Met de informatie in dit artikel kun je achterhalen of WordPress bij jouw onderneming, doelen en wensen past. We gaan alle kernpunten langs en laten je de mogelijkheden van WordPress zien. Wil je een WordPress website laten maken maar weet je nog niet precies hoe dat in zijn werk gaat? Blijf dan lezen tot het einde, want daar geven we je een handige infographic met daarin alle stappen die je moet nemen wanneer je een WordPress website laat maken.

Deze klanten gingen je voor:

Waarom WordPress?

Voordat we duiken in de details van het laten maken van een WordPress website, is het verstandig om eerst even een stap terug te nemen. Je zult waarschijnlijk al wat onderzoek hebben uitgevoerd om een beeld te krijgen van wat WordPress precies is. We zetten de grootste voordelen kort voor je op een rijtje:

WordPress is een Open-Source CMS.

Dat wil zeggen dat de broncode openbaar is voor iedereen die er functionaliteiten voor wilt ontwikkelen. Hierdoor zijn de mogelijkheden van WordPress vrijwel eindeloos. Wat je ook maar voor uitbreiding, toepassing of aanpassing kunt verzinnen; er bestaat een oplossing voor. En als er nog geen oplossing voor bestaat, dan kan die makkelijk custom gebouwd worden. Daarnaast zorgt het open source aspect er voor dat je website of webshop maximaal beveiligd is. Mocht er ergens een risico ontstaan, dan heeft de immens grote community er al een oplossing voor ontwikkeld, nog voordat het risico kan veranderen in een probleem.

WordPress is erg schaalbaar. 

Een website bouw je natuurlijk met zicht op de toekomst. Verwacht je veel groei de komende jaren? Geen probleem, WordPress groeit gewoon met je mee. Dit gaat gepaard met de keuze van een passend en schaalbaar hostingplan. De oneindige functionaliteiten van WordPress geven jou de mogelijkheid om op elk moment uit te breiden naar vernieuwende en grotere opties.

WordPress is makkelijk in gebruik. 

Het CMS is zo ontwikkeld dat je geen “internet-wizard” hoeft te zijn om je website te beheren. De “achterkant” van het platform is erg gebruiksvriendelijk. Heb je hier en daar toch liever wat andere mogelijkheden? Dat is ook gen probleem, want je kunt de beheeromgeving geheel aanpassen aan jouw wensen en eisen.

WordPress heeft ongelooflijk veel thema’s en plugins. 

Een fijne bijkomstigheid van het Open-Source aspect is het feit dat er onwijs veel plugins en thema’s beschikbaar zijn. Hiermee kun je jouw website omtoveren tot een passende vertegenwoordiging van jouw onderneming. De website “spreekt de zelfde taal” als jouw bedrijf en alles wat daarbij komt kijken. Hierdoor heb je niet alleen een unieke functionele website; maar ook een prachtig design dat dient als boegbeeld voor je onderneming.

WordPress is niet alleen populair, maar ook volledig SEO proof!

Het is geen toeval dat WordPress met meer dan 75 miljoen gebruikers het meest gebruikte CMS ter wereld is. Dit komt vooral omdat het zo flexibel is, dat het voor elke wens een passende oplossing heeft. Het CMS valt daarom ook niet alleen in de smaak bij gebruikers, maar ook bij zoekmachines. Als je een WordPress site laat maken, dan wordt optimaliseren voor zoekresultaten een makkie! Je kunt het CMS namelijk ook uitbreiden met zoveel SEO functionaliteiten als je wilt waardoor je website beter geïndexeerd wordt door zoekmachines zoals Google. Hierdoor stijgen je pagina’s in de zoekresultaten, krijg je meer traffic en stijgt de kans op conversie.

Wordpress website laten maken

Voor wie is WordPress geschikt?

In principe zou je kunnen zeggen dat WordPress voor iedereen geschikt is omdat het zo veelzijdig en flexibel is. Door de vele mogelijkheden en functionaliteiten kun je het CMS aanpassen aan al je wensen. Desondanks dat het CMS voor iedereen gepast is; ligt het natuurlijk volledig aan jouw eigen perceptie of het daadwerkelijk bij je past. Om je hier een beter beeld van te geven, nemen we een aantal diverse soorten succesvolle en effectieve WordPress website onder de loep.

Bedrijfswebsite met WordPress

WordPress is zeer populair onder ondernemers omdat het een perfect platform is om je bedrijfswebsite mee te ontwikkelen. Een passend design is snel geïmplementeerd met WordPress. Daarnaast kun je met de vele opties je conversie blijven optimaliseren. Dus of je nu op zoek bent naar contactaanvragen, donaties, offerteaanvragen of een manier om je bedrijf te promoten; een WordPress website bouwer zorgt voor een prachtige website die resultaat toont.

Blog of nieuwssite

Het CMS wordt veel gebruikt door grote blog- en nieuwsorganisaties. Dit komt door het feit dat WordPress het populairste geïntegreerde berichten systeem ter wereld heeft. Je kunt gemakkelijk een succesvolle en geoptimaliseerde kennisbank, nieuwspublicatie website of blog behouden. Dit is slechts het topje van de ijsberg; want de “berichten” functie (zoals een blog of kennisbank dus) kun je op elke soort website implementeren. Dus of je nu een WordPress website wilt laten maken die volledig draait om nieuwsberichten, of juist met alleen een blog ter ondersteuning; met dit CMS zit je altijd goed.

Custom toepassingen

Dit is het breedste van de mogelijkheden uit het CMS. Het kan namelijk ook voor komen dat je op zoek bent naar een oplossing voor een zeer specifieke wens. Heb je bijvoorbeeld een verzorgingspraktijk (tandarts, dokter etc.) dan zou je bijvoorbeeld een gespecificeerde toepassing kunnen invoeren waarmee mensen met 1 klik op de knop een afspraak kunnen inplannen. Die afspraak staat dan direct in jouw (vrije) agenda. Zo kun je bijvoorbeeld ook een ticketkantoor implementeren om kaartjes te verkopen, een koppeling maken met externe onderdelen zoals CRM of custom systemen. Of misschien wil je juist een directe koppeling met een andere database. Bijvoorbeeld met een booking website, of een informatiedatabase voor je werknemers. Kortom, je kunt het zo gek niet verzinnen. En als het nog niet bestaat, dan bouwen wij de custom toepassing gewoon zelf.

WordPress website laten maken veiligheid

Veiligheid en Hosting met WordPress

Of je nu een website of een webshop hebt; de veiligheid waarborgen voor jou en je gebruikers is jouw (en onze) nummer 1 prioriteit. Online krijgen we te maken met allerlei soorten data; veel hiervan zijn persoonsgegevens. Ook de veiligheidsmaatregelen kun je aanpassen aan de wensen en eisen van zowel je gebruikers, als het dataverkeer waarmee je website in contact komt.

Zo beveiligen wij bij voorbaat alle websites al gelijk met een SSL certificaat.  Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar je kunt het ook een stapje verder nemen. Sommige websites hebben behoefte aan custom veiligheidseisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opslaan en versturen van vertrouwelijke documenten, of misschien een database aan betaalinformatie. Om je een beeld te geven van hoe veiligheid verzekerd kan worden, lichten we kort toe wat wij allemaal doen om veiligheid te waarborgen.

SSL Certificaat

Onze websites en webshops zijn dus zoals we al aangaven, altijd voorzien met een SSL certificaat. Hierdoor wordt niet alleen jouw veiligheid- maar ook die van je gebruikers gewaarborgd. Gebruikers zien hierdoor ook het bekende “slotje” voor de URL staan en krijgen niet de melding: “PAS OP, GEVAARLIJKE WEBSITE”. Het waarborgen van de veiligheid van jou en je gebruikers is niet het enige voordeel. Google rankt websites met een SSL certificaat namelijk altijd hoger dan websites zonder certificaat! Zo krijgen je bezoekers niet alleen een veilig gevoel, maar zullen ze je website ook nog eens sneller vinden.

Onze eigen custom “Uitsmijter”

Onze speciale software scant jouw website iedere minuut voor gevaarlijke bestanden en zet deze onmiddellijk in quarantaine. Dit wil zeggen dat alle websites bij ons constant gemonitord worden voor veiligheidsrisico’s. De kans op inbraak of datadiefstal wordt hier mee geminimaliseerd. Inderdaad kunnen we hier nog veel onderdelen aan toevoegen wanneer daar behoefte naar is.

Caching

Onze speciale servers zijn voorzien van Varnish Caching en Caching Redis. Hierdoor is de supersnelheid van jouw website gegarandeerd! Daarnaast wordt er elke 10 minuten een back-up van je website gemaakt waardoor je zeker bent van het waarborgen van je content. Ook kunnen we Full-Page caching implementeren op je WordPress website. Daarnaast zijn er ontelbaar veel caching plugins die het gehele proces een stuk makkelijker maken. Bij Klik & Steen helpen we je altijd met het zoeken en kiezen van gepaste hosting voor ultieme optimalisatie! Kortom, WordPress is supersnel en superveilig!

De taken van een WordPress website bouwer

Een WordPress website bouwer moet een aantal werkzaamheden in zijn gereedschapskist hebben, wil je een succesvolle website ontwikkelen. De belangrijkste nemen we onder de loep. Als 1 van deze aspecten ontbreekt bij een potentiële (of misschien wel huidige) partner, dan is het een goed idee om verder te kijken. Dus wat moet een partner gespecialiseerd in zijn wanneer je een WordPress website laat bouwen?

Passend Design

Allereerst is het een goed idee om even rond te kijken in het potfolio van je potentiële partner. Een belangrijk aspect is namelijk het kunnen ontwikkelen van een passend en functioneel design. Zijn alle website designs die je op het portfolio tegenkomt hetzelfde? Dan is de kans groot dat er vrij weinig custom werk wordt geleverd en een vaste formule wordt gevolgd. Dit is natuurlijk een grote conversiekiller. Het ontwerp van je website moet de stijl van je onderneming passend vertegenwoordigen. Daarnaast moet het volledig gepersonaliseerd zijn naar de behoeften van je gebruikers. Bij Klik & Steen zijn we experts op het gebied van UX en UI, daarom leveren wij altijd passende en functionele designs. Maar wat betekent dat precies?

User Experience (UX)

User experience optimaliseren is ervoor zorgen dat de gebruikservaring op zijn allerbest is. Dit wil zeggen dat alle onderdelen van je website niet alleen volledig functioneren; maar ook zijn ontworpen voor jouw doelgroep. Elke soort doelgroep maakt namelijk anders gebruik van een website. De 1 klikt het eerste ding aan wat hij/zij ziet, en de ander leest graag de gehele pagina zorgvuldig voordat er een keuze wordt gemaakt. De werkzaamheid van de site moet op maat gemaakt worden aan de hand van jouw doelgroep en de verschillende mensen binnen je doelgroep.

User Interface (UI)

User interface is het uiterlijk van je website. Dit betekent dat User Interface optimaliseren betekent dat het design niet alleen “dezelfde taal” moet spreken als jouw onderneming, maar ook die van je doelgroep. Maar hier stopt het niet. De UI van een pagina optimaliseren betekent ook dat de conversiepaden aangepast moeten worden aan je gebruikers. UI en UX werken dus nauw samen om een optimaal resultaat te leveren. Zonder sterke UI en UX ben je nergens!

Functionaliteiten

Een WordPress website bouwer moet bij elk probleem precies weten welke functionaliteit ingevoerd moet worden. WordPress is open-source en daarom zijn de functionaliteiten vrijwel eindeloos. Een succesvolle specialist moet daarom de volledige potentie van het internet kunnen benutten om jouw website optimaal te laten presteren. Daarom denken wij vanaf het eerste gesprek al met je mee. We werken samen aan de beste mogelijke versie van je website!

Hosting

Zoals je ondertussen al weet is passende hosting van groot belang om een website te kunnen beheren die optimaal presteert. Wanneer je een WordPress website laat bouwen, moet je op zoek gaan naar een expert met de juiste hosting opties. Denk hierbij niet alleen aan servers met genoeg ruimte, maar ook optimale snelheid en veiligheid. Zoals je weet zijn onze speciale servers volledig geoptimaliseerd voor snelheid en veiligheid met Caching Redis, Varnish Caching en Full Page Caching. Daarnaast zijn alle gegevens op de servers gecodeerd en beveiligd. De servers zijn van ons; dus er is geen risico op datadiefstal of update-limieten.

Vindbaarheid

Een groot voordeel van een WordPress website laten maken bij Klik & Steen is het feit dat wij niet alleen website bouwers zijn, maar ook ervaren Online Marketing experts. Met meer dan 10 jaar ervaring in zowel het bouwen van websites en webshops als SEO en conversieoptimalisatie krijg je bij ons een website die niet alleen perfect past bij je wensen en optimaal functioneert, maar ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Ga je in zee met een partner die zich enkel bezig houdt met web development, dan krijg je vast en zeker een prachtige website! Het enige probleem is dat je vervolgens niet in de zoekmachines verschijnt, geen bezoekers genereert en je conversie nihil blijft. Dan loop je niet alleen tegen een omzet-loze muur aan, maar moet je ook nog een hoop geld uitgeven om de website helemaal om te gooien zodat deze vindbaar is.

Onderhoud en advies

Als je website opgeleverd is, dan is de reis daar natuurlijk nog niet beeïndigd. Een goede WordPress website bouwer blijft namelijk constant meedenken over hoe de website verbeterd kan worden. Dit houdt in dat er regelmatig gecontroleerd moet worden op updates en nieuwe functionaliteiten. Daarnaast denken wij bijvoorbeeld ook mee aan de toekomst. Bij Klik & Steen is een WordPress website een langdurige samenwerking waarin wij ervoor zorgen dat jouw website zorgt voor stijgend succes in de toekomst. Dus voor onderhoud, advies en een succesvolle toekomst ben

Klik en Steen WordPress website

WordPress website laten maken met Klik & Steen

Zoals je ondertussen weet maak je bij Klik & Steen gebruik van het voordeel dat wij naast ervaren web developer, ook online marketing experts zijn. Wanneer je dus een WordPress website laat maken bij ons, dan ontvang je niet alleen een prachtige, functionerende website; maar genereer je er ook zo veel mogelijk relevante bezoekers mee. Daarnaast hechten wij waarde aan onze persoonlijke werkwijze. Bij ons ben je namelijk geen “nummer” maar een partner waarmee we samen de weg bouwen naar online succes.

Een WordPress website laten maken begint bij ons daarom ook altijd met een kop koffie. Onze ervaren developers luisteren aandachtig naar jouw visie, wensen en eisen om zo een passend plan op te stellen. Onze uitgebreide analytische kennis gecombineerd met de kennis uit jouw vakgebied resulteert in een unieke en succesvolle website. Als alle plannen zijn opgesteld dan gaan onze developers aan de slag met een passend template of custom design. Vervolgens begint een proces van passen en meten om jouw wensen in vervulling te laten gaan. Wanneer de eerste versie live staat, testen we alle nieuwe updates en aanpassingen in een testomgeving. Zo ben je verzekerd van 99,9% uptime. Na livegang ontstaat er een nauwe samenwerking waarbij je ons altijd kunt bereiken voor support, updates, aanpassingen of overige diensten; zoals een Online Marketing traject.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over het bouwen van een WordPress website!

WordPress site laten maken in 5 stappen (Infographic)

Nu je wat meer duidelijkheid hebt over wat er allemaal komt kijken bij het laten maken van een WordPress website, kun je de telefoon oppakken en met ons aan de slag! Uiteraard begrijpen we dat de bovenstaande informatie vrij veel is om te verteren. Daarom hebben we hier onder nog een handige infographic voor je gemaakt: “WordPress website laten maken in 5 stappen”. Deze infographic werkt als een handige geheugensteun die je herinnert aan de stappen van het ontwikkelproces. Vind je deze infographic nu ook zo handig? Deel hem dan gerust met je netwerk!

wordpress website laten maken

“Klik & Steen heeft ons van het begin af aan super geholpen. Onze WordPress site is precies geworden zoals we voor ogen hadden en nu weten we ook nog precies hoe we alles zelf kunnen beheren!”

IMG_1670

MEER WETEN? IK HELP JE!

Neem contact op en ontvang vrijblijvend advies.
076-2600214

* Wat kan je verwachten als je op deze knop drukt:

  • 10+ jaar ervaring met WordPress
  • Van plug-in tot maatwerk oplossingen
  • Ervaren Marketing experts
  • Heldere eerstelijns support