Hoe creëer ik een social media strategie voor mijn bedrijf?

Wat doen wij?

Wat is de meest effectieve manier om social media te integreren binnen mijn bedrijf? Welke tools en tone-of-voice zijn geschikt voor mijn bedrijf? Wij ontwikkelen een gepaste social media strategie voor je bedrijf. Door eens goed naar je organisatie en communicatie beleid te kijken, adviseren wij je via een strategisch plan om social media te integreren binnen je huidige media mix. Met ons social media plan is je organisatie start klaar om meer merkbekendheid te genereren en meer klanten aan te trekken.
De weg naar succes met social media

Het gebruik van social media wordt vaak onderschat en te snel door bedrijven ingezet. Social media is een complex en gevoelig medium. Hoe vaak wordt er geroepen dat een organisatie op Facebook en twitter moet zitten, omdat daar iedereen op zit? Maar hoe bereik je die mensen, is dan de vraag?

Een social media strategie zal je helpen om gestructureerd te werk te gaan, binnen je huidige interne en externe communicatie beleid. Het helpt je beslissen welk platform en welke invloedrijke mensen het beste ingezet kunnen worden, om zo relevant en betrouwbaar mogelijke content te versturen naar de doelgroep. Door inzichtelijk te maken wat je landschap is waarin je doelgroep zich bevindt, weet je middels ons social media strategie, hoe en waar je je potentiële fans kunt bereiken.

Social media en Klik & Steen webdevelopment 

We geloven dat ieder bedrijf kan profiteren van social media. Dat betekent dat ieder bedrijf kan profiteren van een goede social media strategie. Het doel is altijd om social media goed te integreren binnen je organisatie, ongeacht budget of ervaring. We ontwikkelen een social media strategie gebaseerd op gegevens van je bedrijf (landschap, communicatie etc.) en de branch waarin je zit.

We kunnen je laten zien waar social media je kan brengen met je organisatie. De eerste stap is om rond de tafel te zitten, om het begin van een social media strategie te bespreken.

Een social media strategie opstellen

Om een social media strategie op te stellen stellen we aan de hand van je interne en externe situatie de volgende vier vragen:
Welke doelen stel je voor het gebruik van social media? En wie is de doelgroep?
Wat ga je zeggen of vertellen binnen de community?
Hoe verspreid je je boodschap zo effectief mogelijk?
Hoeveel of wat heeft social media me opgeleverd? Hoe ga ik het meten?

Wil je meer informatie over een social media strategie voor je bedrijf of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met Klik & Steen webdevelopment via de contactpagina. Wij regelen alles voor je, omdat we het leuk vinden.

Vrijblijvende offerte ontvangen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.