Schooldebatteren

Custom built WordPress website

Al meer dan twintig jaar is het de missie van Schooldebatteren om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Dat doen ze door het organiseren van landelijke debattoernooien, het geven van debat-trainingen in de klas, het verzorgen van nascholing aan docenten en het ontwikkelen van lesmateriaal.

Omdat wij in het verleden ook de websites hebben gebouwd voor Debat op het VMBO en het Nederlands Debat Instituut, was Schooldebatteren volledig bekend met onze manier van werken. De website moest zowel voor de scholieren als voor de leerkrachten een passend medium zijn om de leer van debatteren, spreken en overtuigen over te brengen. Het moest een duidelijke en informatieve website worden, vol met interactieve pagina’s, bewegende elementen en unieke custom functionaliteiten.

“Vanaf de oprichting van het Nederlands Debat Instituut in 1998 is het ons streven geweest om de kennis over goed spreken, luisteren en argumenteren in Nederland te verbeteren. De beste plek om dat te doen is op school.”

Stichting Nederlands Debat Instituut

Custom built WordPress website met een breed scala aan unieke functionaliteiten

1. Efficiënte URL verhuizing en een sterke funnel

Elke WordPress website begint met een doordachte conceptsessie

Omdat de website van Schooldebatteren twee doelgroepen moest bereiken, zijn wij de uitdaging aangegaan om dit te verwezenlijken. Daarnaast was het de wens van Schooldebatteren om de website te vullen met interactieve elementen zoals quizes, timers en stellingen. Hiermee kan het interactieve leerproces in de klas, makkelijker en leuker worden uitgevoerd.

Tijdens de conceptsessie hebben we goed nagedacht over hoe elk tandwiel de machine moest gaan laten draaien. Dit hebben we gedaan met het zicht op een effectieve funnel, de naadloze verhuizing van alle URL’s, het behouden van de zoekposities en de verbetering van de algehele performance in de toekomst.

2. Custom Built website met handige functionaliteiten

Heldere communicatie en een naadloze samenwerking door tijdens het gehele proces

Schooldebatteren heeft een extern design aan ons aangeleverd. Hiermee hebben wij een volledig Custom Built “pixel perfecte” website ontwikkeld. Het design was leidend, de functionaliteiten moesten deze aanvullen. We zijn aan de slag gegaan met het inventariseren van de gehele website en haar URL’s, zoekposities en andere belangrijke SEO aspecten. Vervolgens zijn we begonnen aan de ontwikkeling van de verschillende in-built quizes, custom sidebars en een custom functionaliteit om een debat te kunnen organiseren met een timer en alle mogelijke vraagstellingen.

3. Online debatteren op een supersnelle website

Een geoptimaliseerd design met op maat gemaakte functionaliteiten

De opgeleverde website is volledig gebouwd aan de hand van het aangeleverde design. Ook hebben we gebruik gemaakt van WP Facet, een custom post-filter functionaliteit. Door de efficiënte funnelstructuur te volgen, worden bezoekers slim begeleid richting het contactmoment met Gravity forms. Het eindresultaat? Een prachtige informatieve website die voor 2 verschillende doelgroepen op een passende manier de leer van debat overbrengt. Met de slimme quizes, timers, ingebouwde debatmogelijkheden en custom sidebars zorgen we voor een effectieve gebruikservaring.

Next level functionaliteiten
  • WP Facet
  • Ingebouwde timer
  • Online debat mogelijkheid
  • Nginx + Varnish + Redis implementatie
  • Gravity forms
  • Afbeeldingoptimalisatie
  • Litespeed cache
  • Gravity forms

4. Doorontwikkeling en online marketing

Doorlopende optimalisatie en SEO ondersteuning

Omdat Schooldebatteren al langer bekend met ons is, verloopt de doorontwikkeling ook als een leien dakje. Doorgaans hebben wij Schooldebatteren mogen ondersteunen in het optimaliseren van de website voor zowel gebruikers als zoekmachines. Ook houden we ons regelmatig bezig met spar-sessies waarin we gezamenlijk kijken naar eventuele kansen ter verbetering.

Met heldere communicatie en een soepele samenwerking houden wij ons bezig met het verbeteren van de techniek, content en autoriteit van Schooldebatteren. Op het gebied van online marketing, werken wij ter ondersteuning om te zorgen voor een volledig geoptimaliseerde website voor het maximale resultaat.

Neem contact op

Neem nu contact op en start jouw reis naar online groei vandaag!