Reiswieg

Verhuizing van Opencart naar Magento 2

Reiswieg is dé expert in veilig en gezond babyvervoer. Ze verkopen en verhuren vervoersproducten voor de allerkleinsten in de familie. Omdat voor elke ouder de aankoop van deze producten onwijs belangrijk is, moet veiligheid, comfort en zorgeloosheid de kern zijn. De verhuizing van Reiswieg naar Magento 2 is een interessant case. Dit komt vooral door het feit dat we Reiswieg van een compleet ander CMS (namelijk Shopcart) hebben verhuisd naar Magento 2. De uitdaging in deze situatie is natuurlijk het feit dat Shopcart gebruik maakt van functionaliteiten die niet bestaan voor Magento.

Na het bouwen van de nieuwe webshop in Magento 2, is er wekelijks bij Reiswieg een dedicated developer van Klik & Steen aan het werk. Zo is de samenwerking begonnen met de verhuizing van een ShopCart webshop naar Magento 2. Gaande het traject is dit uitgelopen tot een fijne samenwerking.

Tot op de dag van vandaag voert Klik & Steen werkzaamheden uit voor Reiswieg, zowel op het gebied van development als content. Op deze pagina zul je vooral de details lezen over hoe wij de oude ShopCart shop van Reiswieg op een efficiënte wijze hebben verhuisd. Zo is de shop uiteindelijk niet alleen 1-1 verhuisd, maar tijdens het gehele proces ook verbeterd. Lees nu verder en ontdek hoe wij een verhuizing naar Magento 2 in 6 transparante stappen bewerkstelligen.

Onze eerste shop was natuurlijk in OpenCart gebouwd, dus het was moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk heeft Klik & Steen alle dingen die wij misten in onze vorige versie, succevol op kunnen vullen met Magento 2! Daarnaast hebben wij ook nog wekelijks ondersteuning bij ons op kantoor.

– Reiswieg

Samenwerking met Reiswieg

Vaste medewerker wekelijks op locatie

Na de verhuizing had Reiswieg behoefte aan wat extra steun en hulp op het gebied van development. De afgelopen jaren hebben wij een dedicated werknemer 1 dag per week op locatie zitten bij Reiswieg. Deze Magento specialist helpt Reiswieg om niet alleen conversie-geoptimaliseerde pagina’s te maken, maar zorgt er ook voor dat de algehele effectiviteit van de webshop verbeterd wordt door middel van slimme functionaliteiten te implementeren en mee na te denken over de algehele strategie. Tot dusver heeft deze samenwerking zijn vruchten meer dan afgeworpen en helpt onze Magento specialist Reiswieg op de plekken waar dit nodig is. Dit is natuurlijk met de nodige resultaten van dien! Hogere conversie, betere techniek en optimalisatie komt allemaal aan bod!

Verhuizing naar Magento 2

Wij zijn aanbevolen aan Reiswieg door één van onze partners. Ze waren namelijk niet tevreden met de mogelijkheden van hun toenmalige CMS (Shopcart) en wilden graag verhuizen naar Magento 2. Het was belangrijk dat de gewilde functionaliteiten zoals de speciale huurmodule, effectief toegepast zouden worden. Uiteindelijk koos Reiswieg voor ons door onze slimme en efficiënte aanpak wanneer het komt op verhuizen naar Magento 2. Dit betekent natuurlijk wel dat we een compleet nieuwe webshop voor Reiswieg gebouwd hebben. Wil je weten hoe we dit gedaan hebben? Lees dan hier onder hoe wij Reiswieg in 6 stappen van een compleet ander CMS verhuisd hebben naar Magento 2!

Verhuizen in 6 stappen voor Reiswieg

Stap 1: Inventarisatie

Een inventarisatie van een compleet ander CMS naar Magento 2
De oude webshop van Reiswieg was gebouwd in Opencart. Dit is een compleet ander CMS met eigen functies, een eigen design, eigen koppelingen en eigen systemen. Onze taak was dus vooral om al deze data goed te inventariseren en dan met name de verbanden tussen deze data. Hoe is alles gekoppeld en welk systeem roept welke data op? Onze taak was namelijk vervolgens om dit precies zo te bouwen in Magento 2 en het vervolgens te verbeteren. Reiswieg wilde graag de geïntegreerde verhuurmodule anders laten werken dan dat deze oorspronkelijk deed. Dit hebben we naast het inventariseren van de huidige functies ook mee moeten nemen! Onderdelen die we opnieuw in Magento 2 moesten bouwen waren onder andere:

Custom herbouw Magento 2

Verhuurmodule met nieuwe regels
Koppeling met Exact
Bijproducten koppeling aan voorraad
Alle interne regels van de shop
Speciale kortingsregels
Overzetten van data en producten zonder dataverlies

Concept
Ontwikkeling

Stap 2: Installatie

Geen 1-1 verhuizing, maar een compleet nieuwe webshop!
Het installeren van Magento 2 voor Reiswieg nam een hoop voordelen met zich mee. Denk hierbij aan een verbetering van snelheid, functionaliteit en conversieoptimalisatie. Na de installatie wilde Reiswieg graag een dedicated Magento specialist op locatie hebben. Daarnaast hebben ze ook een handige training van ons gehad zodat ze heet heft in eigen handen hadden! De dedicated specialist helpt mee om de shop te draaien vanuit technisch opzicht. Tijdens de installatie hebben we alle functies en instellingen van de vorige webshop vertaald naar een nieuwe, verbeterde versie in Magento 2.

Stap 3: 1e Datamigratie

Grote hoeveelheid custom attributes voor super sample data!
Tijdens de eerste datamigratie van Reiswieg zijn er een hoop custom attributes doorgevoerd. De webshop is bijvoorbeeld namelijk gebouwd op meerdere storeviews en maakt gebruik van een eigen verhuurmodule.  Alle verbanden van de data (zoals order-klant-product) zijn tijdens dit proces meegenomen. Daarnaast zijn er bij Reiswieg ook afwijkende verbanden van een gemiddelde webshop, omdat er ook gewerkt wordt met bijproducten. In dit geval gaat het vooral om producten die je kunt koppelen en toevoegen aan bijvoorbeeld een kinderwagen of wiegje. Tijdens de eerste datamigratie hebben wij alle data doorgevoerd en was onze sample data klaar!

Oplevering
Lancering

Stap 4: Functionaliteiten en website nabouwen

Van een zure appel een zoete peer maken
Reiswieg kwam met een eigen design voor de nieuwe Magento 2 webshop. Wij hebben ervoor gezorgd dat dit design op een juiste manier technisch in orde was met alle bijbehorende functionaliteiten. Daarnaast hebben we een speciale verhuurmodule geïntegreerd die op unieke wijze verkoop en verhuur combineert. Daarnaast hebben we de mogelijkheid waargemaakt om bijproducten aan te bieden te te koppelen zijn aan de huidige voorraad. Tot slot hebben we vanaf dit punt ook altijd het aangeleverde design geoptimaliseerd. Dit doen we nog steeds wanneer er nieuwe pagina’s komen of wanneer onze tests laten zien dat er iets te winnen valt! Omdat we dit allemaal gedaan hebben met een ander CMS als startpunt waar de klant niet tevreden mee was. Zou je kunnen zeggen dat we van een zure appel, een zoete peer hebben gemaakt!

Stap 5: Content overzetten met behoud van Vindbaarheid

3e partij design naadloos overgezet met SEO behoud
Bij Reiswieg zaten we niet alleen met het probleem dat de huidige posities bewaard moesten worden vanaf de oude webshop, dit moest ook nog eens gebeuren met een nieuw design. Omdat wij naast een ervaren Magento expert ook een gedreven (online) marketing specialist zijn, hebben we dit zonder problemen kunnen uitvoeren. Wij hebben alle SEO landingspagina’s en overige URL’s overgezet met behoud van vindbaarheid. Ook hebben we tijdens dit proces “aan de achterkant” van het design van de 3e partij doorgaans zoekmachineoptimalisatie uitgevoerd!

Magento 2 verhuizen functionaliteiten
Magento 2 verhuizen livegang

Stap 6: 2e Datamigratie & Livegang

Geen verkoopverlies tijdens livegang!
Tijdens de verhuizing heeft de webshop gewoon door kunnen verkopen. Voor de livegang van de nieuwe webshop moesten we de nieuwe verzamelde data natuurlijk overzetten in het nieuwe systeem. Dit deden we tijdens de tweede datamigratie, zonder verlies van enige data of aanzicht van klanten. Nadat alle data succesvol was overgezet konden we de livegang starten. Tijdens dit proces zetten we stap voor stap alle onderdelen van de nieuwe webshop over, terwijl we dit nauwlettend controleren. Het product: een prachtige nieuwe Magento 2 webshop met nagebouwde en custom onderdelen, ontstaan uit een compleet ander CMS. Dit is allemaal op een vol-efficiënte wijze uitgevoerd eveneens is er een fijne samenwerking ontstaan tussen Reiswieg en Klik & Steen, waardoor onze Magento specialist tot op deze dag nog steeds op locatie zit bij hen op kantoor!

Verhuizen naar Magento 2 in 6 makkelijke stappen?

De support van Magento 1 komt te vervallen. Dit betekent dat je moet gaan verhuizen naar Magento 2, een compleet nieuw CMS.  Hierboven wordt lopen we kort door het Proces van de JoeMerino verhuizing heen, maar voor jou kan er nog veel meer bij komen kijken. Om het je makkelijker en overzichtelijker te maken hebben we een handige, gratis verhuisgids gemaakt! Zo kun je ontdekken hoe een verhuizing naar Magento 2 in zijn werk gaat, wat er allemaal voor moet gebeuren en hoe het in jouw situatie zal vergaan!

Impressie

Reiswieg kopen pagina
Reiswieg vliegen pagina
Reiswieg Huren pagina
Reiswieg vliegen pagina