JoeMerino

Bouw Magento 1 shop + Verhuizing naar Magento 2

JoeMerino ontwikkeld sinds 2011 kleding van het hoge kwaliteit Merinowol. Het is een merk dat naar eigen zeggen geschikt is voor de man die gelooft in stijlvolle eenvoud. De webshop straalt dit ook zeker uit! Klik & Steen heeft de Magento 1 webshop voor JoeMerino mogen bouwen. Nu de support van Magento 1 erop zit, moest ook Joe verhuizen naar Magento 2. Omdat JoeMerino al jaren klant bij ons is, ging dit zoals elk ander traject zonder zorgen of moeilijke taal. Een verhuizing naar Magento 2 is eigenlijk een bouw van een nieuwe webshop. Gelukkig begin je niet bij af, want bij ons kunnen we Magento 1 shops in 6 gemakkelijke stappen verhuizen naar de nieuwe versie! Op deze pagina lees je hoe wij dit voor JoeMerino hebben gedaan en welke speciale onderdelen er aan bod kwamen die wellicht ook interessant zijn voor jouw verhuizing! Denk hierbij aan de ontwikkeling en optimalisatie van nieuwe functionaliteiten, of het overzetten van content met behoud van vindbaarheid! Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden!

Klik en Steen is onze betrouwbare partner op het gebied van webdevelopment; zowel front- als backend (Magneto 2 shop). Naast dat Klik en Steen er voor zorgt dat onze webshop goed en snel blijft werken, wordt er ook continue meegedacht op strategisch niveau. Tot slot ken ik Klik en Steen als een oplossingsgerichte partij die flexibel is en snel kan schakelen.

Yvo Batenburg – E-Commerce manager Joemerino.com

Samenwerking met JoeMerino

Magento 1 Webshop

In 2014 was ons eerste contactmoment met JoeMerino. Op dat moment mochten wij de Magento 1 webshop voor Joe bouwen. Deze shop werd een professionele online winkel, aantrekkelijk voor de moderne man. De doelstelling van deze Magento 1 webshop was conversie, optimalisatie en groei van exposure. Het design van deze webshop is op de centimeter nauwkeurig ontwikkeld voor conversie. Deze conversieoptimalisatie is te zien aan het succes van JoeMerino vandaag de dag. Een dynamische webshop met prachtige producten van de hoogste kwaliteit, voor de juiste doelgroep! Wat wil je nog meer?

Verhuizing naar Magento 2

Omdat de support van Magento 1 komt te vervallen moest ook JoeMerino in 2018 verhuisd worden naar Magento 2. Omdat een verhuizing naar Magento 2 technisch gezien een bouw van een nieuwe webshop is, hebben we hier onder duidelijk uitgelegd hoe wij JoeMerino in 6 makkelijke stappen hebben verhuisd. “Bouw van een nieuwe webshop” klinkt misschien wat extreem, maar als je de juiste werkwijze volgt kan dit zowel tijd als kostenefficiënt! Niet te vergeten dat je nieuwe Magento 2 shop, sneller, beter en efficiënter is! Wil je weten hoe wij dit doen? Lees dan snel verder hier onder!

Doorlopende werkzaamheden

Omdat wij al een lange tijd een goede partner zijn van JoeMerino zijn er zowel na de bouw van de eerste webshop, als na de verhuizing veel doorlopende werkzaamheden geweest. Het uitdenken van de conversiepaden op microniveau is altijd heilig geweest tijdens onze samenwerking. Door de jaren heen hebben we constant kleine onderdelen getest en toegevoegd om de conversie van JoeMerino te verhogen. De uitkomst van deze experimenten zijn erg effectief geweest! Hier stopt dit uiteraard niet! Sterker nog, wij hebben zelfs 1 dag per week een dedicated werknemer op locatie bij JoeMerino om dit proces waar te maken!

Verhuizen in 6 stappen voor JoeMerino

Stap 1: Inventarisatie

Een inventarisatie van een webshop die wij zelf hebben gebouwd
Aangezien we de Magento 1 shop van JoeMerino zelf hebben gebouwd, was de inventarisatie misschien wel een makkie, maar desalniettemin nog steeds cruciaal! De inventarisatie bracht ons uiteraard geen verrassingen. Wel is het belangrijk om te beseffen dat verhuizen van Magento 1 naar Magento 2, het bouwen van een nieuwe webshop is. Omdat JoeMerino werkt met veel custom functionaliteiten, moesten we de functies, doelen en koppelingen gedetailleerd in beeld brengen. Op deze manier wisten we precies wat we opnieuw moesten bouwen en op welke manier. Onderdelen die onder andere in Magento 1 geschreven waren en in Magento 2 gebouwd moesten worden zijn:

Custom herbouw Magento 2

Koppeling met CRM
Koppeling met Kassa
Koppeling met marketing automation
Alle interne regels van de shop
Speciale kortingsregels
Overzetten van data en producten zonder dataverlies

Concept
Ontwikkeling

Stap 2: Installatie

Snelle en sterke installatie met heldere communicatie
Het installeren van het Magento 2 CMS ging met een flinke verbetering van snelheid, functionaliteit en conversieoptimalisatie. Alle instellingen van de webshop werden gecorrespondeerd met de vorige versie en verbeterd aan de hand van de afspraken met de klant. Tijdens de installatie bleven we in nauw contact met JoeMerino om ervoor te zorgen dat geen enkele oude- of niet functie vergeten werd! Na de installatie was de shop klaar voor de 1e datamigratie.

Stap 3: 1e Datamigratie

Grote hoeveelheid custom attributes voor super sample data!
Tijdens de eerste datamigratie van JoeMerino naar Magento 2 hebben we een grote hoeveelheid aan custom attributes mogen doorvoeren. De webshop draait namelijk op meerdere talen en is gebouwd op meerdere storeviews. De customer service draait bijvoorbeeld op een aparte storeview. Aan de voorkant lijken het 4 storeviews te zijn, maar in werkelijkheid zijn het er meer dan het dubbele van dat! Alle verbanden van de data (zoals order-klant-product) zijn tijdens dit proces meegenomen. Dit hebben wij allemaal met zorg gemigreerd voor de opbouw van de sample data.

Oplevering
Lancering

Stap 4: Functionaliteiten en website nabouwen

Nieuwe stijl en custom functies
Het CRM van JoeMerino maakt gebruik van specifieke pakketten. Daarnaast komen er zoals je weet veel custom functies bij kijken. Ook hebben we samen met JoeMerino in dit proces de gehele webshop een nieuwe styling/branding gegeven. Bij dit nieuwe design is conversieoptimalisatie heilig verklaard en staat daarom centraal bij elke centimeter van de pagina. Bij het nabouwen van de functionaliteiten en websites moet de aanroeping van de data opnieuw gebouwd worden. Het eindproduct: een webshop die volledig is geoptimaliseerd voor conversie met nieuw gebouwde en geoptimaliseerde functies!

Stap 5: Content overzetten met behoud van Vindbaarheid

Pagina’s, blokken, styling, alles gaat mee!
JoeMerino is een prachtige webshop met veel content over niet alleen de productattributen, maar bijvoorbeeld ook het onderhoud van de kleding. Deze content hebben we overgezet en toegepast voor ons nieuwe design. Vervolgens hebben we tijdens het overzetten van de content ook rekening gehouden met ons conversieoptimalisatie design. Alles is naadloos in elkaar verweven met behoud van vindbaarheid. Het eindproduct is een geoptimaliseerde webshop met een gebruiksvriendelijke functionaliteit en een super design!

Magento 2 verhuizen functionaliteiten
Magento 2 verhuizen livegang

Stap 6: 2e Datamigratie & Livegang

Doorlopende verkoop en naadloze doorvoer van nieuwe data
Uiteraard bleef de webshop gewoon draaien tijdens de verhuizing. Tijdens de tweede datamigratie hebben we de data die tijdens de verhuizing is ontvangen, ook verwerkt. We hebben de nieuwe webshop succesvol live gezet met doorlopende verbeteringen. Denk hierbij aan extra conversieoptimalisatie, SEO opties, doorvoering van productattributen en het toepassen van alle speciale kortingen en acties. Het product is niet alleen een prachtige webshop met een top-product, maar ook een zeer goede samenwerking met doorlopende werkzaamheden en verbeteringen.

Verhuizen naar Magento 2 in 6 makkelijke stappen?

De support van Magento 1 komt te vervallen. Dit betekent dat je moet gaan verhuizen naar Magento 2, een compleet nieuw CMS.  Hierboven wordt lopen we kort door het Proces van de JoeMerino verhuizing heen, maar voor jou kan er nog veel meer bij komen kijken. Om het je makkelijker en overzichtelijker te maken hebben we een handige, gratis verhuisgids gemaakt! Zo kun je ontdekken hoe een verhuizing naar Magento 2 in zijn werk gaat, wat er allemaal voor moet gebeuren en hoe het in jouw situatie zal vergaan!

Impressie

Joemerino store
Joemerino homepage
JoeMerino onderhoud
Joemerino cool in summer