DEBAT OP HET VMBO

Next Level WordPress website met ingebouwde timers

Door te debatteren vergroten jongeren hun spreek- en luistervaardigheid. Het versterkt kritisch denken, argumenteren en respect tonen. De website voor Debat op het VMBO moet deze onderdelen uitstralen, terwijl het tegelijkertijd de interesse van de scholieren vasthoudt. Debatteren is een vaardigheid waarbij scholieren vaak veel meer kunnen dan ze denken en of verwachten.

Omdat we al twee Next Level websites hebben mogen bouwen voor Het Nederlands Debatinstituut en stichting Schooldebatteren (Schooldebatteren.nl & debatinstituut.nl), heeft ook debat op het VMBO ons benaderd voor een Next Level WordPress website. Wat maakt deze website Next level? Op deze pagina gaan we in detail over onze bewezen methode en alle toegepaste kennis en vaardigheden.

Debat op het vmbo

“Debatteren is een sterke tool om de ontwikkeling van jongeren te versterken op sociaal gebied, analytisch denkvermogen, argumentatie en respect. De website moet niet alleen deze kernpunten uitstralen, maar ook toegankelijk zijn voor zowel de leerlingen als docenten van het VMBO. Professioneel en tegelijkertijd leuk, interessant en leerzaam voor beide partijen.”

De Samenwerking met Debat op het VMBO

1. Een slimme user flow voor debatteren in de klas

Elke WordPress website begint met een uitgebreide conceptsessie.

Tijdens de conceptsessie hebben we de verschillende manieren van gebruikservaring voor zowel de leerlingen als de docenten op het VMBO in kaart gebracht. Op deze manier hebben we een plan gevormd om de website zodanig in te richten dat de gebruikservaring voor zowel de jongeren als de leerkrachten optimaal waren. Informatief, leerzaam, leuk, maar vooral ook slim!

Onze manier van doelgroep-afhankelijke wireframing zorgt voor een “slimme” user flow die elke verschillende soort gebruiker op de juiste manier naar conversie leid. Tijdens de sessie zijn ook wat speciale functionaliteiten aan bod gekomen. Zo moesten er speciale pagina’s voor de debatstellingen ontwikkeld worden met een geïntegreerde timer zodat de stellingen door middel van de website (als tool) behandeld kunnen worden.

Na onze conceptsessie is het plan duidelijk ontstaan dat ervoor ging zorgen dat debat op het VMBO dé hands-on tool ging worden voor elk debat in de klas op het VMBO. Zo konden we de stap zetten naar de ontwikkelingsfase om onze Next Level functionaliteiten te implementeren.

2. Heldere communicatie en een effectieve samenwerking

Next level functionaliteiten voor de ontwikkeling van scholieren

Wij zijn onmiddellijk aan de slag gegaan met de aangeleverde designs van Debat op het VMBO. Op basis van de ondervindingen tijdens de conceptsessie hebben we het design vertaald naar een “slimme”, effectieve en efficiënte website.

Na het instellen van Google Tag manager hebben we ook Gravity forms op maat ingesteld zodat Debat op het VMBO zelf formulieren kan aanmaken. Ook pagina’s maken is geen issue voor Debt op het VMBO omdat we een handige drag en drop optie hebben geïnstalleerd.

Tijdens de ontwikkelingsfase hebben we door veel persoonlijke contactmomenten ervoor gezorgd dat geen enkele miscommunicatie of mogelijke fout door ons filter is gekomen. Dit resulteerde in een passende, functionele en mooie website die de doelen van Debat op het VMBO bereikt door middel van een efficiënte samenwerking.

3. Zelf de touwtjes in handen van een razendsnelle website

Snelheid en veiligheid optimaal voor de beste gebruikservaring

Nadat de website getest is op meer dan 100 cruciale aspecten is de oplevering in gang gezet. Uiteindelijk heeft Debat op het VMBO zelf de touwtjes in handen omdat ze mogelijkheid hebben om zelf content, pagina’s en formulieren te maken.

De klant gaf aan dat de website een optimale snelheid moet leveren. Hiervoor hebben we de website op een aparte server ontwikkeld met onze vaste partner Skyberate. Dit zorgt niet alleen voor ultieme snelheid, maar ook extra veiligheid en uptimegarantie.

Om de snelheid nog een extra boost te geven hebben we Nginx, Varnish caching en Redis caching toegepast. Voor optimale veiligheid hebben we ook een aparte Malware scanner ingesteld in combinatie met een ijzersterke firewall.

Next level functionaliteiten
  • Ingebouwde timer voor stellingen
  • Drag & Drop systeem voor gemakkelijk beheer
  • SEO ready opgeleverd
  • Malware scanner
  • Nginx + Varnish + Redis implementatie

4. Online Marketing en doorontwikkeling

Doorlopende optimalisatie en controle

Na de oplevering maken wij dagelijkse backups van de website met 24/7 monitoring. De gehele website wordt elke minuut gecontroleerd op eventuele schadelijke bestanden die, wanneer gevonden, direct in quarantaine worden gezet. Verder hebben we de gehele website geoptimaliseerd voor SEO. Debat op het VMBO kan dit lijntje zelf weer oppakken met behulp van Yoast en onze persoonlijke ondersteuning.

Op deze manier is de website vanaf het begin al volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines en klaar voor een opvolgend Online Marketing traject. Ook hebben we Litespeed cache toegevoegd om de caching nóg een extra boost te geven, waardoor de snelheid en gebruikservaring stijgt. De website is in volle gang en wordt momenteel met succes gebruikt in VMBO klaslokalen door het gehele land.

Onze nauwe samenwerking met alle partijen binnen het Nederlands debatinstitiuut zorgt altijd voor een doeltreffend resultaat. Zo voeren we constant updates uit en blijft onze optimalisatie doorgaans de website verbeteren. Zo blijft de website gezond en stijgen de resultaten door de constante stijging in website “intelligentie”.

Neem contact op

Laat ons mee helpen met jouw online groei