BREDA JAZZ FESTIVAL

Next Level WordPress website met ticketsysteem

Het Breda Jazz Festival is al jarenlang een bekend en begeerd fenomeen in Brabant en omstreken. Het is het grootste 4-daagse Jazz festival van Europa! Met meer dan 20 podia in de binnenstad en een zeer breed aanbod aan jazz artiesten is er voor ieder wat wils.

Klik & Steen is voor de komende jaren één van de mediapartners van het Breda Jazz Festival. Het was tijd voor een nieuwe look & feel van de website en tevens was het nodig om de website te voorzien van de nieuwste technieken, zodat bezoekers ook mobiel makkelijk het programma kunnen checken of kaartjes voor concerten kunnen kopen.

Breda jazz

“Het Breda Jazz festival is het grootste festival van zijn soort in Europa. De website van Klik & Steen heeft hier aan bijgedragen met ideale functionaliteiten!”

De samenwerking met Breda Jazz Festival

1. Een Jazzy website voor het grootste Jazz Festival van Europa

Elke WordPress website begint met een uitgebreide conceptsessie.

Tijdens de conceptsessie is geconcludeerd dat de website van het Breda Jazz festival toe was aan een make-over. De website moest makkelijk te navigeren zijn en de echte “Jazz-feeling” overbrengen.

De nieuwe “look en feel” van de website is gebaseerd op de doelgroepen die het Breda Jazz festival in overvloed bezoeken. Daarnaast moest er een handig overzicht komen van alle optredens én de bezoekers moesten gemakkelijk kaartjes kunnen kopen.

2. Gemakkelijk kaartjes kopen en ultieme UX en UI

Next level functionaliteiten voor optimale conversie

De ontwikkelingsfase heeft geresulteerd in een ontwerp waarin gebruiksvriendelijkheid en de passie van het Jazz festival voorop staan. We hebben een handig en overzichtelijke programmaplanning ontwikkeld. Hierin moest de gebruiker kunnen filteren op verschillende criteria van optredens.

Daarnaast hebben we een ticketsysteem geïntegreerd waar de bezoekers kaartjes kunnen kopen voor de concerten. Tot slot zijn we uitgekomen op een prachtig design dat de gehele website in een feestelijk jasje hijst.

3. Oplevering met volledig custom systeem voor kaartverkoop

Optimale koppelingen voor een dynamische WooCommerce website

Breda Jazz festival heeft allereerst volledige controle over de website. Ze kunnen zelf content, formulieren en overige content aanmaken. Ook hebben ze geautomatiseerd inzicht over de ticketverkoop.

Caching en veiligheid zijn bij oplevering geoptimaliseerd zodat de bezoekers van het jazzfestival zonder zorgen gebruik kunnen maken van alle diensten.

Next level functionaliteiten
  • Custom systeem voor kaartenverkoop
  • Dynamische programmaplanning
  • Nginx + Varnish + Redis implementatie

4. Een prachtige website voor een prachtig festival

Een prachtige website en meer verkoop

Het resultaat van de ontwikkelingsfase was een prachtige website die het jazz festival “ademt”. Een feestelijk design met overzichtelijke data, zodat de drukke bezoeker zo snel mogelijk bij bestemming aankomt.

Daarnaast heeft de nieuwe website zelfs nu al gezorgd voor een aanzienlijk grotere kaartenverkoop dan de voorgaande jaren! Gebruiksvriendelijkheid, conversie en Breda jazz festival. 3 termen die naadloos op elkaar aansluiten.

Tot slot is Klik & Steen elk jaar weer aanwezig met een prachtig podium! Ben je op het festival te vinden? Kom dan eens langs bij het Klik & Steen podium!

Neem contact op

Laat ons mee helpen met jouw online groei