Magento Webshop Beginnen

Je bent klaar voor een nieuw avontuur: een webshop starten. Na wat onderzoek ben je erachter gekomen dat Magento het meest geschikte CMS platform voor jou is. Goede keuze! Hiermee voeg je jezelf bij duizenden andere succesvolle digitale ondernemers. Een Magento weshop beginnen is niet enorm complex, maar wel flink hard werken. Wij brengen je met deze adviezen graag een aantal stappen dichterbij webwinkel succes!

Een Magento Webshop Starten

Een Magento webshop starten lijkt op het eerste gezicht misschien intimiderend en ingewikkeld, maar met het heel populaire en gebruiksvriendelijke webwinkel platform Magento is het een stuk makkelijker dan je zou denken. Lees in ons hoofdartikel over het webwinkel platform over de voordelen van dit content management systeem.

 

Magento Webshop Bouwen Of Laten Maken?

Het is altijd een goed idee om een professionele webontwerper in te huren om je webwinkel te bouwen. Immers, als je snelle resultaten van hoge kwaliteit wilt zien, zal een pro je een heleboel werk besparen. Je kunt je wensen met de webdevelopers overleggen en hoeft niet onnodig tijd te besteden aan onderzoek en trial-and-error.

Aan de andere kant heeft niet elke ondernemer het startkapitaal om iemand in te huren. In dat geval is er zeker niets mis met zelf je webwinkel bouwen. Dit kan zelfs een heel leuk en leerzaam proces zijn als je genoeg behulpzame informatie vindt. Je hoeft er absoluut geen technisch wonder voor te zijn!

Voor diegenen die hun webwinkel zelf opstarten, volgt hier een handige lijst met stappen die je moet ondernemen om je Magento webshop met zo min mogelijk problemen zo snel en succesvol mogelijk op te zetten.

 

Magento Webshop Starten

Een Webwinkel Beginnen In 5 Stappen

1. Een Geschikte Webhost

Probeer ten eerste een professionele webhost te vinden om een snelle Magento webwinkel te verzekeren. Met de juiste webhost zorg je ervoor dat je geen lange laadtijden hebt op je webwinkel; Magento is een zwaar pakket. Veel webhosting bedrijven hebben een Magento pakket dat speciaal voor Magento geoptimaliseerd is.

Wij adviseren je daarnaast om voor een webhost te gaan die ervaring heeft met Magento zodat je technische ondersteuning kan krijgen als je problemen hebt met je website. Kijk verder ook niet als eerst naar de prijs want het allerbelangrijkste is dat je winkel goed functioneert – dit zal je uiteindelijk ook geld besparen én opleveren. Bij Klik & Steen bieden we een alles-in-1 oplossing aan, doordat wij ook onder meer Magento webhosting aanbieden aan onze klanten. Voor meer informatie kun je hier terecht.

 

2. Een Goed Ontwerp Kiezen

Uiteraard wil je dat het ontwerp van je Magento webshop aantrekkelijk en overzichtelijk is. Je kunt een professionele webdesigner inhuren om dit voor je te verzorgen. Hier volgen wat goede tips voor de doe-het-zelvers onder jullie.

  • Er bestaan duizenden ontwerpen die je rechtstreeks aan je Magento shop kunt koppelen. Sommigen zijn gratis, maar over het algemeen zal een professioneel ontwerp tussen de €40 en €150 kosten.
  • Let erop dat het ontwerp er anders uit zal zien op een computerscherm dan op bijvoorbeeld het scherm van een smartphone of tablet. Bij het kiezen van je ontwerp doe je er dus goed aan om naar ontwerpen te kijken waar ‘Responsive’ bij staat. Dit geeft aan dat het webshop ontwerp er op elk schermformaat goed uit ziet doordat het ontwerp zich aanpast aan het schermformaat. Alleen al door naar Responsive Magento Thema’s te zoeken, zul je al veel verschillende opties vinden. Als je je ontwerp hebt uitgekozen, kun je het opslaan en toepassen.
  • Daarna kun je je eigen webshop logo instellen door op Start My Store te klikken en dan in het Design menu op Set Your Store Logo te klikken. Hier kun je je logo uploaden.

 

3. Producten Toevoegen In De Webwinkel

Heb je een ontwerp en logo gekozen voor je Magento webshop? Organiseer dan je catalogus en voeg producten toe. Onder het Products menu selecteer je Create New Products. Nu wordt je gevraagd om een Attribute Set te kiezen en/of je Complex Product Types wilt gebruiken. Laat de Attribute Set voorlopig op Default staan. Onder Complex Product Types kun je virtuele producten, cadeaubonnen en producten in groepen toevoegen. Als je in het begin alleen simpele producten wilt toevoegen, selecteer je deze optie niet.

Klik nu op Continue. Nu kun je je product details verder invullen. Hieronder vallen naam, omschrijving, SKU, verzenddetails en gewicht. Bij de productomschrijvingen kun je een WYSIWYG Editor (“What You See is What You Get”) aanzetten. Daarmee kun je het lettertype, het letterformaat en de tekstopmaak instellen. Door op Visibility te klikken, kun je kiezen waar het product te zien is: in de zoekbalk, in de catalogus, in allebei, of in geen van beide. Hierna kun je prijzen en afbeeldingen toevoegen aan je producten. Upload afbeeldingen van je computer en stel in welke afbeelding de standaard en welke de thumbnail wordt.

De laatste belangrijke stap is om Meta Informatie toe te voegen. Hier kun je de titel en omschrijving noteren die in zoekmachines tevoorschijn komen, en sleutelwoorden toevoegen voor SEO (zoekmachine optimalisatie) doeleinden. Dit is een essentieel onderdeel van het bouwen van je webwinkel omdat je er natuurlijk voor wilt zorgen dat je webshop zo goed mogelijk in zoekmachines verschijnt.

 

4. Betaling, Verzending & Transacties

Voordat je je webwinkel lanceert, moet je de Betaling en Verzend opties instellen. Ga naar Start My Store om dit in te stellen.

PayPal is automatisch geïntegreerd in Magento webshops. Daarnaast kun je veel andere betalingswijzen kiezen. Heb je nog geen PayPal account? Je kan er gemakkelijk en gratis eentje aanmaken. Een absolute must voor elke webshop eigenaar!

Het loont om wat onderzoek te doen naar de verschillende Payment Service Providers. Dit zijn bedrijven die online betaalopties aanbieden (voorbeelden hiervan zijn iDEAL, creditcards, incasso’s en overschrijvingen). Er zijn meer dan 20 providers in Nederland die allemaal verschillende tarieven voor de transacties hanteren. Vergelijk deze providers dus op prijs, betaalmethode en dienstverlening.

betaalmethodenHet is een goed idee om een aantal verschillende betaalmethodes aan te bieden bij je check-out. Dit heeft een positief effect op je conversie. Vergelijk in dit handige artikel verschillende Payment Service Providers en vind de beste optie voor jouw webwinkel.

Om je check-out ervaring te verbeteren kun je ook kiezen voor een plug-in als OneStepCheckout. Deze plugin zorgt ervoor dat je hele check-out proces tot één enkele stap wordt gereduceerd. En elke goede webshop eigenaar weet hoe belangrijk het is om een snel en praktisch check-out systeem te hebben zodat je geen klanten verliest en een hogere conversie krijgt. OneStepCheckout is dan ook één van de beste plugins voor Magento die je op het moment kunt vinden. Voor andere handige check-out opties kun je deze 9 check-out plugins voor Magento met elkaar vergelijken.

Een laatste stap voor je basis set-up is het instellen van transactie e-mails. Dit zijn de automatische e-mails die verstuurd worden als iemand een bestelling heeft geplaatst of om een wachtwoord heeft gevraagd. Via System > Transactional Emails kun je kleine aanpassingen maken om de e-mails naar jouw wens in te stellen.

 

5. Je Webshop Succesvol Lanceren

Nu heb je een basis Magento webshop gecreëerd en ben je klaar om deze te lanceren! Ga naar de quickstart wizard en selecteer Launch Your Store in het Get Going menu. Je website is nu live. Nu begint het pas echt!

Nu je webwinkel live is, wil je natuurlijk dat het zoveel mogelijk wordt gezien. Hieronder zijn een aantal strategieën die je kunt implementeren.

  • Denk allereerst aan SEO. Dit is iets dat je zelf kunt toepassen, zoals eerder aangehaald bij het stuk over de productpagina’s van je website. Doe bijvoorbeeld een zoekwoord analyse, schrijf SEO teksten, schrijf een korte en duidelijke meta title waarin het belangrijkste zoekwoord staat en maak gebruik van sociale media.
  • Met sociale media kom je al een heel eind met meer zichtbaarheid vergaren voor je webshop. Maak bijvoorbeeld gebruik van Facebook advertenties en benader influencers (bloggers, Instagrammers en YouTubers) die reclame voor jouw producten kunnen maken. Je kunt deze internetbekendheden betalen of producten sturen in ruil voor het adverteren. Dit is tegenwoordig één van de beste manieren om naam te maken met je producten.
  • Ook kan je overwegen om een deel van je producten via Bol.com te verkopen. Zo krijg je als het ware een online winkeletalage erbij en bereik je onmiddellijk 7 miljoen klanten.webshop lanceren
  • Ten slotte is Google AdWords – het reclameprogramma van Google dat ontworpen is om website eigenaren te helpen aan meer zichtbaarheid en online klanten – een optie.

Vergelijk deze verschillende marketing strategieën en bedenk waar je wilt beginnen! Er zijn nog talloze andere opties en extra’s waarmee je jouw Magento webwinkel goed aan de gang kan krijgen. Natuurlijk kunnen wij bij Klik & Steen je hierbij helpen met een mooi webdesign, hostingpakket én onderhoud. Wij wensen je veel succes en plezier met het opstarten en uitbreiden van je Magento webshop!