Magento Multistore

Met een Magento multistore kun je meerdere webshops beheren binnen één platform. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Coolblue Magento multistore, misschien heb je hier al vaker van gehoord. Je maakt dus eigenlijk gebruik van één webshop met meerdere URL’s.  Al je webshops worden gecentraliseerd en maken het beheer niet alleen gemakkelijker, maar ook efficiënter.

Deze klanten gingen je voor:

Logo Joe Merino

Joemerino.com
400% meer omzet

Logo online makeuo

Onlinemakeup.nl
56% hogere conversie

Logo kickaccessories

kickacc.com
150% meer bezoekers

Wat zijn de voordelen?

Als online ondernemer loop je al snel tegen hoge kosten aan. Één van de grootste voordelen is daarom ook dat je met een Magento Multistore de kosten en het onderhoud beperkt. Je beheert eigenlijk maar een enkele webshop; dus je betaald ook voor een enkel pakket terwijl je gebruik maakt van meerdere domeinen. Tegelijkertijd kunnen de webshops dus wel bestaan uit verschillende talen, producten en content. Een groot voordeel daarvan is; dat je bijvoorbeeld per specifiek land kunt optimaliseren om zo je kans op conversie te verhogen!

Waarom een Magento Multistore?

Één van de voornaamste redenen van een Magento Multistore opzetten; is het opbouwen van verschillende webshops met elk een aparte productcategorie. Hier heb je dus vooral baat bij op SEO gebied omdat je per webshop aparte autoriteit opbouwt, specifiek voor het desbetreffende product. Zo kun je veel gerichter targetten per klantgroep en effectiever stijgen in zoekresultaten. Een andere populaire reden voor een multistore is een integratie tussen de B2C webshop en de B2B webshop. Je beheert in dit geval 1 webshop pakket met 2 domeinen; 1 voor je normale B2C webshop en 1 voor je B2B omgeving. Op deze manier kun je beide platformen zo efficiënt mogelijk bijhouden.

Ga de grens over met Klik & Steen

Als je jouw webshop wilt uitbreiden naar het buitenland dan ben je bij Klik & Steen aan het juiste adres. Onze ervaren developers weten zich aan te passen aan de cultuur en gebruiken van elk land. De talloze mogelijkheden van een Magento Multistore gecombineerd met onze internationale ervaring en kennis zijn een vanzelfsprekend recept voor succes. Wij zijn een partner die meedenkt in alle opzichten, dus ook voor internationale toepassing. Zo kun je met jouw Nederlandse webshop, gemakkelijk en succesvol de stap zetten naar het buitenland en op deze manier je bereik en conversie optimaal verhogen.

Magento Multistore SEO

Een groot voordeel van het toepassen van een Magento Multistore, of je dit nu doet voor een andere taal of voor verschillende product- of klantgroepen; je specificeert altijd je doelgroep. Wanneer je jouw webshop omzet naar een Multistore ga je ineens van één grote doelgroep, naar meerdere kleine doelgroepen. Het voordeel wat hieruit ontstaat is dat je erg gericht aan de slag kunt met het online marketing traject van je webshop. Wanneer je doelgroepen kleiner worden, kun je jouw verschillende stores specifieker richten per doelgroep. Hierdoor vergroot je kans op conversie aanzienlijk ten opzichte van een online marketing strategie voor één grote doelgroep. Dit geldt zelfs voor verschillende regio’s of culturen. Met een Magento Multistore kun je namelijk ook bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen Frans sprekende Fransen en Frans sprekende Canadezen. Beide spreken Frans, maar beiden hebben andere behoeftes en culturen. Zo kun je gerichter optimaliseren voor SEO en blijf je optimaliseren voor conversie. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een Magento Multistore? Wil je misschien uitbreiden naar het buitenland, of een onderscheid maken tussen je productgroepen? Neem dan nu contact met ons op en kom alle mogelijkheden te weten!

“De samenwerking met Developers van Klik & Steen is altijd top! Ik hoef niet meer op en neer te mailen met mensen uit het buitenland die maar de helft snappen van wat ik wil; maar ik pak gewoon de telefoon op en alles wordt geregeld. Helemaal super!”

IMG_1670

MEER WETEN? IK HELP JE!

Neem contact op en ontvang vrijblijvend advies.
076-2600214

* Wat kan je verwachten als je op deze knop drukt:

  • 10+ jaar ervaring met Magento
  • Van plug-in tot maatwerk oplossingen
  • Ervaring met Magento 1 en 2
  • Heldere eerstelijns support