Article sections

  Staging en versiebeheer zijn twee kleine maar erg belangrijke maatregelen die wij bij Klik & Steen implementeren om ervoor te zorgen dat de inhoud van jouw website of webshop altijd veilig en effectief is. Maar wat is staging en versiebeheer nu precies? En waarom is het zo belangrijk dat wij het altijd gebruiken bij de ontwikkeling van een webshop of website? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over staging en versiebeheer en vooral waarom het zo belangrijk is.

  Wat is Staging en waarom is het belangrijk?

  Staging is een zeer belangrijk onderdeel van het ontwikkelproces van een website of webshop. Staging is het gebruik maken van een testserver om je website of webshop van A tot Z te testen voordat deze live gaat. Je website of webshop kan op het eerste gezicht volledig af lijken, maar een bug zit altijd op een onverwachte plek, soms door een fout in de software, maar soms ook door en misverstand van een developer. Daarom is het altijd van groot belang om je website of webshop eerst op alle manieren op een staging server te testen voordat deze live gaat. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw bezoekers niet tegen een fout aanlopen en naar en concurrent stappen.

  Wat is versiebeheer en waarom moet je er gebruik van maken?

  De naam zegt het eigenlijk al ‘versiebeheer’. Het is het beheren van de versies van je website of webshop. Dit betekent dat als jij of je developer en verandering maakt in je website of webshop, dat de vorige versie(s) altijd beschikbaar zijn voor revisie. Dit is erg belangrijk, want als je een fout maakt kun je de vorige versie snel en gemakkelijk terugzetten, in plaats van volledig opnieuw te beginnen. Ook is het erg effectief als je een website of webshop volledig gaat vernieuwen. Het kan namelijk zijn dat je analytics bij de vernieuwde website tegenvallen. In dat geval kan je met 1 druk op de knop de oude website of webshop terugzetten terwijl je de nieuwe ondertussen weer onder de loep neemt en misschien een A/B test uitvoert.

  Staging en Versiebeheer bij Klik & Steen

  Bij Klik & Steen testen we websites en webshops ALTIJD op een staging server om er zeker van te zijn dat jouw website of webshop volledig functioneel is voordat deze live gaat. Zo lopen jouw bezoekers nooit tegen bugs aan en behaal je optimale conversie. Bij Klik & Steen maken we dagelijks back-ups van jouw website of webshop. Dit vullen wij aan met versiebeheer en wordt geïmplementeerd bij alle websites en webshops bij Klik & Steen. Zo raak je nooit per ongeluk je eerder gemaakte werk kwijt en heb je altijd de mogelijkheden om oude versies van je website of webshop terug te zien. Benieuwd naar de mogelijkheden van Staging en Versiebeheer bij Klik & Steen? Neem dan nu CONTACT met ons op!

  in Klik & SteenOptimalisatieVeiligheidWeb hosting