In dit artikel lees je alles over Magento en WordPress updaten. Je leert hoe je beide systemen handmatig update, waarom updaten van uiterst belang is en hoe vaak updates worden uitgevoerd. Kom je er niet helemaal uit? Ben je op zoek naar een nieuw CMS? Neem dan zeker CONTACT met ons op en we gaan samen kijken wat we voor je kunnen doen!

Het belang van updaten

Regelmatig Magento en WordPress updaten is erg belangrijk voor een aantal redenen. Ten eerste, is updaten erg belangrijk om de veiligheid van je website of webshop te waarborgen. Een update betekent dat er een “foutje” gerepareerd is, of een onderdeel versterkt is, binnen de code van je CMS. Hackers maken gebruik van zwakke punten om informatie te stelen of binnen te dringen. Om je website of webshop veilig te houden is regelmatig updaten erg belangrijk! Daarnaast brengen updates vaak nieuwe functionaliteiten met zich mee. Hierdoor kan jouw website verbeterd worden; zowel aan de frontend als aan de backend. Tot slot, als je regelmatig update weet je zeker dat je nooit achterloopt op je concurrentie die dit wel doet! De persoon met het nieuwste van het nieuwste loopt altijd een stapje voor; zorg ervoor dat jij deze persoon bent!

Hoe vaak moet je Magento en WordPress updaten?

Omdat beide systemen open source zijn, is er geen “vaste” datum of tijd dat updates worden uitgevoerd. Wel zijn er vaker updates voor WordPress dan voor Magento; soms wel 2 per maand! Je vraagt je misschien af of dit wel dergelijk nodig is. Ons advies is absoluut JA! Het is een kleine moeite om even de update uit te voeren en zo voorkom je risico’s. Magento daarentegen heeft minder vaak een update nodig. Ook voor Magento raden wij aan om deze updates uit te laten voeren (het liefst door je developer). Soms brengt Magento een volledig nieuwe versie uit. Het updaten van bijvoorbeeld Magento 1 naar Magento 2 is een vrij extensief proces. De keuze ligt daarom bij jou of je dit soort updates wel of niet wilt uitvoeren. Vooralsnog blijf je achterlopen op de mensen die wel zijn overgestapt en verlies je na een tijdje support van de ontwikkelaars van de extensies en loop je meer risico. Updaten dus!

WordPress updaten

Hoe update ik WordPress?

WordPress is een erg gebruiksvriendelijk CMS. Daarom is updaten erg makkelijk en snel! Zodra je ingelogd bent in WordPress en je gaat naar je dashboard, dan staat er bovenin je scherm “WordPress XXX is beschikbaar! Nu Bijwerken!”. Klik op “Nu Bijwerken”. WordPress gaat nu de volledige site updaten naar de laatste versie. Naast de standaard update is het ook verstandig om even te controleren of al je plugins en thema’s up-to-date zijn. Deze vind je terug in hetzelfde scherm en kun je met 1 druk op de knop stuk voor stuk updaten. Helaas zijn vaak niet alles thema’s en plugins automatisch te updaten. Neem in dit geval contact op met de uitgever van de plugin of het thema dat je wilt updaten.

Magento updaten

Als je wilt updaten van en Magento 1 naar en Magento 2 shop; dan moet je een volledig nieuw webshop laten bouwen. Dit is dus niet met 1 druk op de knop gedaan, maar moet je samen met je developer uitvoeren. Als je naar de nieuwste versie wilt updaten binnen Magento 2 zelf dan doe je dit als volgt.

Hoe update ik Magento

Nadat je bent ingelogd als administrator ga je naar je Setup Wizard. Hier kies je de gewenste versie waarnaar je de webshop wilt updaten en klik je op ‘volgende’. Vergeet niet om een backup te maken door ‘media’, ‘code’ en ‘database’ aan te vinken en te klikken op ‘maak back-up’. Als je back-up voltooid is klik je op ‘upgrade’ en je bent helemaal klaar! Kom je er niet uit? Of laat je het liever door een expert doen? Neem dan nu CONTACT met ons op!