Wat is FTP en SFTP?

FTP is een afkorting voor “File Transfer Protocol”. Dit gebruik je voor het overzetten van bestanden naar je website. Voor een verbinding met FTP heb je een FTP cliënt nodig zoals Filezilla of CyberduckSFTP staat voor ‘Secure File Transfer Protocol’; dit is simpelweg een nieuwere en veilige manier van dataoverdracht van uw lokale computer naar uw website.

SSH en SFTP

Voor bestandsoverdracht met SFTP dient men gebruik te maken van SSH: ‘Secure Shell’. Dit maakt het mogelijk om via een versleutelde wijze in te loggen op een andere computer en vanaf een andere locatie acties op die computer te kunnen verrichten. Door het gebruik van encryptie is het virtueel onmogelijk voor mensen met slechte bedoelingen om informatie te stelen.

Mogelijkheden met FTP & SFTP

Wij raden het aan om altijd gebruik te maken van SFTP om zowel jouw veiligheid als die van je gebruikers te waarborgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van FTP en SFTP neem dan contact op met je huidige hostingpartner. Wil je meer uit je hosting halen? Neem dan nu CONTACT met ons op en leer onze hostingmogelijkheden.