Inhoud artikel

  Als beheerder van een website of webshop is het uitvoeren van een A/B test een sterke tool om conversie te optimaliseren. Maar wat is nu precies een A/B test? Wat zijn de voordelen? En hoe werkt zo’n test nu precies? In dit artikel van de Klik & Steen Kennisbank lees je alles over de A/B test en hoe je deze kunt uitvoeren! Voor meer informatie over de mogelijkheden van en A/B test voor jouw website of webshop; neem nu CONTACT met ons op.

  wat is een a/b test?

  Een A/B test

  Een A/B test kun je een beetje zien als een “vergelijkingstest”. Het is een manier om de effectiviteit van een pagina, advertentie of zelfs een volledige website of webshop te testen. Hiermee kun je conversieoptimalisatie uitvoeren. Als je een A/B test uitvoert dan laat je 50% van je bezoekers een versie van je website, pagina etc. zien en 50% toon je een andere versie. Uit de resultaten kun je vervolgens opmaken welke pagina beter scoort op conversie en weet je welke je moet inzetten.

  Mogelijkheden en uitvoering

  Je kunt veel verschillende dingen testen mt een A/B test. Deze tests worden uitgevoerd om twee volledig andere versies van een website te testen; maar bijvoorbeeld ook om de kleur van een knop te testen. A/B testing is een handige methode om zelfs de kleinste dingen van je website of webshop te testen. Als je flink wat veranderingen wilt uitvoeren op je website of webshop, maar niet een compleet nieuw design wilt implementeren; let dan op. In dit geval is het erg belangrijk dat je maar ÉÉN verandering per keer test. Bijvoorbeeld: de eerste test een andere knop, de tweede test andere tekst, enzovoorts. Het is belangrijk om maar 1 verandering per keer uit te voeren omdat je dan precies kunt meten waar het verschil in conversie door veroorzaakt wordt. Zo kun je stap voor stap je conversie optimaliseren.

  Waarmee voer ik een A/B test uit?

  Zowel voor Magento als voor WordPress zijn er ontelbare extensies en plugins beschikbaar die A/B testing mogelijk maken. We zetten de beste plugins en extensies voor beide systemen even op een rijtje.

  Magento

  WordPress

  A/B testing bij Klik & Steen

  Bij Klik & Steen voeren we regelmatig A/B tests uit om conversie te optimaliseren, zowel voor onze klanten als voor onszelf. Daarom zijn wij gedreven A/B testers en kunnen we ook de conversie voor jouw website of webshop verbeteren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van A/B testing bij Klik & Steen? Wil je weten hoe jouw conversie hoger kan worden? Neem dan nu CONTACT met ons op!