Het gebruik van Magento is populair in de eCommerce wereld. Dat is niet zo gek gezien de vele opties die dit platform aanbiedt. Het fijne aan Magento is de schaalbaarheid;  kunnen passen aan persoonlijke wensen waardoor er echt een persoonlijke touch aan jouw webshop gegeven kan worden. Niet voor niets wordt Magento gebruikt voor webshops van grote merken als Samsung, Nike, Lenovo, Ford en Paperchase. Magento brengt namelijk opties voor bedrijven van alle maten en budgetten.

Er bestaan vele plugins die geïntegreerd kunnen worden in jouw Magento webshop. Met die kun je naar wens extra features aan jouw online winkel toevoegen. Dit maakt Magento erg dynamisch en interactief. Wat zijn plug-ins precies en welke functie kunnen ze in jouw Magento webshop hebben? In deze blogpost vertellen we je alle ins & outs en geven we je een overzicht van 10 must-have beste Magento extensions.

 

De Beste Magento Extensions

Magento op zich bezit al vele features en mogelijkheden (extensies), maar door middel van extra tools kun je Magento’s functionaliteit verder uitbreiden. Voor een tool wordt ook wel het begrip modules of plugins gebruikt. Voor jou zetten we d beste Magento extensions op een rijtje. Wil je bijvoorbeeld graag zien hoe het staat met de verkoop? Of wens je de betaling makkelijker te maken? Of denk je aan het verbeteren van de SEO van je webshop? Dan bestaan er hier plugins voor. Zo zijn er marketing plugins voor Magento. Hiermee kun je je webshop optimaal inrichten om je sales te stimuleren. Er bestaan vele soorten plugins met elk weer andere functionaliteiten en voor- en nadelen. Welke plugins voor jou het meest geschikt zijn, hangt af van jouw webshop, doelgroep en/of product.

 

Kant-En-Klare Plugins vs. Custom Magento Plugins

Magento biedt kant-en-klare plugins aan die direct geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden in jouw webshop. En zoals we hierboven al aangegeven hebben, bestaan er voor bijna alle functionaliteiten wel één of meerdere plugins. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat geen enkele van de bestaande mogelijkheden helemaal aan jouw wensen voldoet. Webdevelopers kunnen dan een custom-made plugin voor jou ontwikkelen. Zo kan de webshop nog verder naar jouw wensen ingericht worden. Door middel van deze custom Magento plugins kun je jouw online winkel nog beter laten aansluiten bij jouw bedrijf, doelgroep en producten.

Er is heel veel mogelijk met Magento. Maar dit veroorzaakt ook gelijk een probleem: er is zoveel keus dat je moeilijk een overzicht krijgt van welke plugins wel of niet goed zijn voor je webshop. En daarmee willen wij jou graag op weg helpen. Vandaar dat we deze top 10 van echte must-have beste Magento extensions hebben opgesteld. Check onze infographic!

 

Magento Plugins

 

1. One Step Checkout Plugin

Door middel van de One Step Checkout Plugin wordt de standaard 6 stappen check-out van Magento teruggebracht naar één stap. Alhoewel de One Step Checkout een aantal nadelen heeft , kent het ook vele voordelen: het afrekenproces gaat sneller, de bezoeker krijgt een duidelijker overzicht en er is een verhoogde interactiviteit; deze plugin maakt de check-out namelijk responsief waardoor gegevens automatisch ingevuld worden.

 

2. Full Page Cache by Mirasvit

Je wilt natuurlijk dat je webshop zo snel mogelijk laadt. Als jouw webshop te lang hierover doet, heb je een grote kans dat de bezoekers je pagina verlaten. Een must-have plugin voor alle webshops is dan ook de Full Page Cache van Mirasvit. Deze Full Page Cache verbetert de laadtijd van jouw pagina aanzienlijk en vermindert drastisch de belasting van de server. Verder kan door middel van deze Magento plugin de website ranking verbeterd worden en de verkoop conversie omhoog.

Wanneer je gebruik maakt van meerdere plugins zal dit je online winkel langzamer maken. Het is dan ook hoognodig dat je gebruik maakt van een uitstekende cache plugin en een snelle server. Zo zorg je ervoor dat je webwinkel in no time geladen wordt.

 

3. SEO Hub

Search Engine Optimization, oftewel SEO is ontzettend belangrijk voor iedere webshop. Wat heb je nou aan een snelle en gebruiksvriendelijke online winkel als deze niet gevonden wordt in de zoekresultaten? SEO Hub is één van de beste SEO plugins voor Magento aangezien je hiermee metatags, gegevensfeeds en canonical URL’s kunt beheren.

Verder biedt deze plugin  handige features als het instellen van de hoeveelheid producten waarop het template kan worden toegepast, de bepaling van limieten voor metagegevens en meldingen wanneer de uitvoering fout gaat. Kortom: wanneer je deze plugin gebruikt, kan je er zeker van zijn dat jouw online winkel hoog scoort in de beste zoekmachines. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

 

4. Automatic Related Products by AheadWorks

Alhoewel dit geen SEO plugin is, kan deze plugin er wel voor zorgen dat jouw webshop nóg “search engine friendlier” wordt. Deze plugin levert automatisch alternatieve producten aan jouw klanten. Je hoeft alleen maar de regels van gerelateerde producten vast te stellen. Zo verbeter je niet alleen je SEO, maar geef je ook een boost aan je verkoop.

 

5. Zendesk Chat

In de huidige tijd is het natuurlijk voor elke online winkel belangrijk dat de klant snel antwoord op vraag ontvangt. Zendesk Chat is hiervoor een ideale plugin. Deze plugin integreert namelijk de chat widget van Zendesk in de online winkels van Magento. Zendesk Live Chat biedt een snelle en effectieve manier om te communiceren met klanten; de klanten kunnen gemakkelijk via de webshop met de klantenservice chatten.

Met de live chat kan een klantenservice medewerker meerdere chats tegelijkertijd hanteren zodat de wachttijd afneemt en de klantervaring beter wordt. Verder kent deze handige plugin ook nog andere voordelen: het levert bezoeksstatistieken en je kan berichten offline ontvangen. Door middel van deze “on-demand klantenservice tool” kun je je kosten verlagen en de klantentevredenheid vergroten.

 

6. Follow up Email Mirasvit

E-mail is nog steeds een onmisbaar marketing tool voor vele (eCommerce) bedrijven. Het is dan ook niet vreemd dat de automatisering van dit kanaal ontzettend populair is. Door middel van de Follow up Email plugin van Mirasvit kun je automatisch trigger e-mails versturen. Dit soort e-mails kent een hoge mate van respons en conversie.

Zonder veel moeite te hoeven doen, kun je zelf instellen wanneer welke e-mails verzonden worden. Denk hierbij aan het versturen van kortingscodes, een felicitatie op de verjaardag van de klant of een herinnering voor een klant die nog iets in zijn of haar winkelwagentje heeft zitten.

 

7. Yotpo Product Reviews

Reviews zijn belangrijk voor elke online winkel; klanten kijken hier graag naar omdat ze zo meer vertrouwen in de webshop krijgen en een weloverwogen keuze kunnen maken. Door middel van de Yotpo Product Reviews plugin hoeven klanten niet langer opzoek te gaan naar reviews op het web, iets wat klanten alleen maar weghaalt van je online winkel.

Dankzij deze plugin kunnen je klanten de reviews gewoon in jouw online winkel terugvinden. Het hebben van (positieve) reviews stimuleert de verkoop en geeft een boost aan de geloofwaardigheid van jouw webshop. Deze plugin kan gemakkelijk geïntegreerd worden in je webwinkel en werkt naadloos samen met Magento.

 

8. Magefence

Je wilt je geliefde webwinkel natuurlijk goed beschermen. De Magefence plugin kan je uitstekend hiermee helpen. Deze must-have plugin functioneert echt als je eCommerce bodyguard; het geeft informatie en waarschuwingen. Verder zorgt het voor een twee-stappen verificatie die extra veiligheid aan jouw winkel dashboard toevoegt. Zo voorkom je dat je online winkel gehackt wordt. Je kunt je klanten hierdoor een veilige online omgeving  aanbieden. Kortom, door middel van deze optie kun je je SEO rankings en het vertrouwen van je klanten beschermen en behouden.

 

9. Advance Product Designer

Zou het niet mooi zijn als klanten in jouw online winkel de producten naar smaak kunnen aanpassen en ontwerpen? Op deze manier onderscheidt je webwinkel zich van anderen. Klanten blij én jij blij. Een ideale plugin hiervoor is de Advance Product Designer waarmee je helemaal kunt voldoen aan alle “product customization” wensen. Het is een product designer tool van Magento waarmee klanten tekst, afbeeldingen en clip arts aan hun favoriete product kunnen toevoegen en zo het product naar wens kunnen aanpassen. Deze handige plugin zorgt er verder voor dat klanten een preview zien van het ontworpen product en het kunnen bestellen zodra het print-klaar is.

 

10. Language Translator

Wil je graag de internationale online markt veroveren met jouw webwinkel? Dan is het natuurlijk wel nodig dat jouw online shop in meerdere talen beschikbaar is. Door middel van deze must-have plugin kun je gemakkelijk de content van jouw shop vertalen naar elke gewenste taal voor jouw publiek. Zonder veel moeite te hoeven doen, bereik je een groter klantenbestand. Language Translator helpt je met het vertalen van product details, CMS pagina details, reviews en nog veel meer.

Dit is maar een kort overzicht van een aantal handige plugins. Uiteraard bestaan er nog vele andere opties waarmee je jouw webshop nog beter, functioneler en gebruiksvriendelijker kunt maken.

Vind je niet een plugin die helemaal aan jouw wensen voldoet? Bedenk dan dat er voor jouw Magento webshop ook uitstekend custom plugins ontwikkeld kunnen worden. Contacteer een webdeveloper die kennis heeft van Magento om de mogelijkheden te bespreken.