Wil je graag je fanbase op jouw Facebookpagina uitbreiden en hiervoor een Facebook app laten maken? Klik & Steen is een webdevelopment bureau, gevestigd in Breda. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van Facebook apps en acties, social media strategieën, het ontwikkelen van mobiele apps voor IOS/Android en Windows, e-mailmarketing, zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adversting (SEA), en webdesign

Facebook wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om in contact te komen met bestaande en nieuwe klanten. Niet verwonderlijk, want Facebook heeft in Nederland inmiddels meer dan 8 miljoen leden. De zoektocht naar de juiste gebruiker die aansluit bij het profiel van jouw bedrijf kan lastig zijn. De vijver waarin gevist kan worden is groot. Hoe valt jouw bedrijf op in de wirwar aan foto’s, video’s en statusupdates? Een Facebook app kan daar een steentje aan bijdragen.

Wat zijn Facebook apps?

Wellicht ken je de ‘vind ik leuk’ knop al, die je op jouw website kunt plaatsen om gebruikers gratis te laten koppelen aan jouw Facebookpagina. Meestal is dat niet voldoende om een grote fanbase op te bouwen. Een meer effectieve manier om gebruikers naar jouw pagina toe te trekken is door bijvoorbeeld iets gratis weg te geven. Dit kan door middel van een winactie, prijsvraag of couponactie. Dat kun je bereiken door een Facebook app in te zetten.

Een Facebook app is een pagina die binnen Facebook geladen wordt. Als je een Facebook app maakt, krijg je een knop op jouw Facebookpagina te zien  die naar een actiepagina leidt. Op deze subpagina krijgt de gebruiker alles te lezen over hoe hij/zij mee kan doen aan de actie.

Hoe ziet een winactie eruit?

Een winactie is opgebouwd uit 3 verschillende pagina’s:

 • Non-fan content (ofwel Likegate): dit krijgen gebruikers te zien als ze jouw pagina nog niet geliked hebben. Gebruikers worden verzocht eerst de pagina leuk te vinden alvorens ze mee kunnen doen aan de actie.
 • Fan content: als een gebruiker de pagina geliked heeft, wordt die verzocht om een formulier in te vullen. Met deze gegevens kun je een nieuwsbrief toesturen. In deze nieuwsbrief kan een checkbox toegevoegd worden om de gebruiker in te schrijven voor een wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief.
 • Bedank pagina: deze pagina wordt onder andere voorzien van een pop-up die vraagt of de gebruiker de actie wil delen op zijn/haar eigen Facebookaccount.

Wat haal je binnen met een winactie?

 • Nieuwe likes
 • Contactgegevens
 • Nieuwsbrief-inschrijvingen
 • Leads naar jouw website

Facebook app en adverteren

Door een Facebook app te combineren met Facebook advertenties, zoals gesponsorde verslagen en beeldadvertenties, kun je doelgericht de gebruiker vinden die geïnteresseerd is in jouw bedrijf. Doordat elke gebruiker zijn/haar interesses heeft ingevuld, kun je middels advertenties heel gericht targetten.

Hoe kun je Facebook apps nog meer inzetten?

Met Facebook apps kun je nog méér doen dan alleen het uitzetten van een winactie.
Zo kun je de apps onder andere gebruiken voor:

 • Informatiepagina voor jouw bedrijf
 • Couponactie-pagina
 • Pin en winactie
 • Download pagina voor whitepapers
 • Foto/videocontest
 • Stem en win app

Wil je weten wat Klik & Steen webdevelopment voor jou kan betekenen, neem dan nu contact met ons op.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.