Waarom is een domeinnaam belangrijk?

Het begint allemaal met een domeinnaam. De eerste stappen naar een eigen online winkel of website zijn vaak het belangrijkst. Leer jezelf te onderscheiden met interessante en opvallende keuzes. Het kiezen van een domeinnaam is daar een voorbeeld van. Dit is je identiteit, het is wie je bent online. Het is dan ook belangrijk om de juiste naam te kiezen, die niet alleen bij je onderneming past, maar die ook eenvoudig te promoten is. Waarom is dit zo belangrijk en hoe kies je de juiste naam?

Magento webshop
Responsive WordPress

Spelen met een domeinnaam

Als bezoekers of klanten op zoek zijn naar jouw bedrijf, of het nu een grote webwinkel betreft of een servicegerichte dienstverlening, dan is het internet het eerste zoekmedium. Een domeinnaam zorgt ervoor dat je makkelijk wordt gevonden en biedt je een plek waar jij je eigen online wereld kunt creëren. Een goede naam moet onthouden worden en het liefst ook laten zien wat je doet of wat je te bieden hebt. Denk niet meteen te letterlijk, maar denk ook in persoonlijke termen. Als het maar duidelijk is wat voor soort onderneming iemand voor zich heeft.

Een domeinnaam kan een merk opbouwen en beschermen. Ben jij gericht op kwaliteit en service, dan wil je dit ook uitstralen naar je bezoekers. Laten zien dat jij je bedrijf serieus neemt, begint bij het kiezen van een juiste naam. Ook kan het als geheim wapen in de marketingstrijd worden ingezet. Gebruik je domeinnaam in je e-mailadres en laat hiermee een professionele indruk achter. Tevens een handig promotiemiddel.

How to: Kies de juiste domeinnaam

Een goede domeinnaam kiezen, kan flink lastig zijn. Waar de onderneming is gevestigd, speelt een belangrijke rol. Is jouw onderneming ook op een echte locatie te vinden, dan is het key om een domeinnaam te kiezen met je bedrijfsnaam erin. Is de online wereld jouw plek, dan kun je eigenlijk nog alle kanten op. Een domeinnaam moet uniek zijn. Het kan zijn dat jouw naam niet meer beschikbaar is. Tijd voor iets anders! Op CatchTiger kun je alerts instellen op domeinnamen die je graag wilt hebben. Ook kun je inspiratie opdoen voor domeinnamen die binnenkort vrij gaan komen.

Creatieve uitspattingen zijn zeker gewenst, maar wel met mate. Houd het simpel en makkelijk. Ga niet enthousiast door op vreemde spelling en moeilijke woorden, en vermijd ook zeker nummers en trendy bijwoorden. Gevonden worden, is waar het om draait. Dit betekent ook dat lange domeinnamen doorgaans geen succes zijn. Ga voor kort en krachtig. Een brainstormsessie kan hierbij helpen. Bedenk bijvoorbeeld vijf termen of services die jou onderscheidend maken.

Nu je weet wat een goede domeinnaam kan doen voor jouw online business, is het tijd om zelf aan de slag te gaan met een onvergetelijke naam. Domeinnamen gaan snel, razendsnel.

Meer weten of advies krijgen over de juiste domeinnaam? Of je domeinnaam direct registreren? Neem dan contact met ons op!

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kopje Koffie?