Magento API

Met een Magento API kun je jouw webshop koppelen met externe systemen die informatie verzamelen en verwerken. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld je webshop volledig kunt integreren met je CRM- of ERP-systeem. Met een Magento API zorg je er dus voor dat alle bedrijfsprocessen soepel verlopen en dat je aspecten van je bedrijfsvoering kunt centraliseren. Zo wordt het gehele proces een stuk overzichtelijker. Daarnaast maakt het je ook makkelijker om effectief te kunnen optimaliseren voor conversie.

Deze klanten gingen je voor:

Logo Joe Merino

Joemerino.com
400% meer omzet

Logo online makeuo

Onlinemakeup.nl
56% hogere conversie

Logo kickaccessories

kickacc.com
150% meer bezoekers

Wat is een Magento API precies?

Zoals we al aangaven kun je met een API een koppeling maken met een ander data-gericht systeem. Een ‘Application programming interface’ (API) is simpel gezegd een vertaler die ervoor zorgt dat 2 verschillende data-verschaffende programma’s met elkaar kunnen communiceren. Een API heeft vaste documentatie met afwisselende opties. Het is dus een vast programma dat je op verschillende manieren kunt instellen. Hierdoor kun je zelf bepalen wat je met de data doet die je verzameld.

Wat zijn de mogelijkheden van een Magento API?

Omdat Magento een open-source CMS is, betekent het dat de API-mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt bijvoorbeeld je webshop direct koppelen aan je boekhoudprogramma met een Magento API. Je kunt ook gebruik maken van een Magento API om analytische programma’s te koppelen en de data hiervan te verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijhouden van je sales funnel door je CRM-systeem te koppelen met je webshop. Zijn er andere systemen waar je graag een koppeling mee zou willen maken? Dan kun je ons altijd benaderen om de mogelijkheden door te nemen.

Quote

Wat ik enorm waardeer is het enthousiasme en de oplossingsgerichte werkwijze van Klik & Steen. Zij begrijpen dat een webshop niet enkel een verzameling is van duizenden regels code. Techniek staat altijd in dienst van het doel wat we samen voor ogen hebben.

IMG_1670

MEER WETEN? IK HELP JE!

Neem contact op en ontvang vrijblijvend advies.
076-2600214

* Wat kan je verwachten als je op deze knop drukt:

  • 10+ jaar ervaring met Magento API koppelingen
  • Van plug-in tot maatwerk oplossingen
  • Ervaring met Magento 1 en 2
  • Heldere communicatie