WordPress is een geweldig programma voor het publiceren van websites. Wereldwijd is maar liefst 1 op de 10 websites in WordPress gemaakt, dit zijn ongeveer 60 miljoen websites in totaal! Het is dus niet gek dat je als online marketeer in aanraking komt met dit content management systeem. In deze blog zullen we je 5 WordPress tips geven zodat je efficiënter met WordPress aan de slag kan gaan.

WordPress tip #1: WordPress Tutorial Course
Als je pas bent begonnen met het gebruik van WordPress  is de WordPress Tutorial App van Udemy zowel voor Iphone en Android een aanrader. Deze app geeft in verschillende filmpjes een duidelijke uitleg over het gebruik van WordPress. De tutorials zijn ook te downloaden, zodat je deze offline kan bekijken.

WordPress tip #2: personaliseer je dashboard
Wanneer je inlogt op WordPress krijg je als eerst je persoonlijke dashboard van je eigen website of blog te zien. Standaard is ingesteld dat je op je dashboard de WordPress blogs, nieuws, plugins, formulieren ect. te zien krijgt. Er is een grote kans dat je veel van deze overzichten nooit gebruikt of leest, het is echter mogelijk om verschillende onderdelen uit te schakelen. Dit kun je doen bij ‘scherminstellingen’ (of ‘screen options’) rechts bovenin het scherm. Wanneer je hier op klikt krijg je alle onderdelen die je op het scherm kunt weergeven of juist uitzetten. Als je alleen de onderdelen selecteert die je ook daadwerkelijk gebruikt, hou je je dashboard overzichtelijk en kun je efficiënt de belangrijkste statistieken zien.

WordPress tip #3: snel een pagina bewerken
Als online marketeer moet je vaak een pagina aanpassen. Het zoeken naar de juiste pagina in het paginaoverzicht is tijdrovend werk. Dit kan namelijk een stuk sneller. Als je op het huisje klikt op het admin panel, wordt de website weergegeven. Bovenin in het admin panel zie je nu pagina bewerken staan. Wanneer je hier op klikt, als je op de pagina bent die je wilt aanpassen, komt je in het pagina bewerk overzicht van de desbetreffende pagina terecht. Op deze manier kun je efficiënter de pagina vinden die je wilt aanpassen.

WordPress tip #4: tekst bewerken op volledig scherm
Wanneer je een langere tijd aan het werk bent met tekst toevoegen of veranderen in WordPress, kan het fijn zijn als dit in een volledig scherm kan. In de fullscreen modus verdwijnen bijna alle knopjes, zodat je, je helemaal kan richten op de tekst. Als je de knoppen weer wilt zien, hoef je alleen met je muis bovenin het volledig scherm te bewegen. De fullscreen modus is als volgt te openen:

WordPress tip #5: video invoegen plugin
De meeste videosharing websites bieden je de mogelijkheid video’s te ‘embedden’ op je website. Hierbij moet je een code kopiëren en deze in je pagina of blog plakken. Dit is soms best een gedoe; sommige templates pakken de code niet goed, de juiste afmetingen vinden is tijdrovend en eventuele aangepaste kleuren verdwijnen. Met de Viper’s Video Quicktags plugin los je al deze problemen op, bij het instaleren van de plugin stel je de afmetingen in die je voor alle video’s graag wilt. In de editor van je berichten wordt een aantal buttons toegevoegd (voor elk type video 1) waarmee je, je video eenvoudig invoegt door de URL van de video in te geven.

Mocht je vragen hebben over een WordPress website of ben je benieuwd wat een WordPress website met jouw wensen zou kosten? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij adviseren je graag. Omdat we het leuk vinden!

Erik Lambrechts
Klik & Steen

info@klikensteen.nl
www.facebook.com/klikensteen