Vanaf 21 april gaat Google mobiel vriendelijke sites voorrang geven in de mobiele zoekresultaten. Dit gaat naar verwachting een grote impact hebben op de ranking posities van vele websites. Hierdoor kan het zijn dat je minder organisch verkeer op de website krijgt, met minder conversie als gevolg. Er wordt verwacht dat deze update een veel groter effect heeft op de zoekresultaten dan de afgelopen Google Penguin en Panda updates.

Maar waarom hecht Google zoveel waarde aan mobiele sites? De afgelopen jaren is het mobiele zoekverkeer sterk toegenomen. Google wil haar mobiele gebruikers graag een goede ervaring bieden. Het is gebleken dat sites die niet geschikt zijn voor mobiel, een negatieve ervaring geven. Bezoekers moeten bijvoorbeeld gaan inzoomen of links staan te dicht op elkaar, waardoor de website niet goed te gebruiken is.


Is jouw site mobiel vriendelijk?

Met behulp van een tool van Google kun je testen of jouw website mobiel vriendelijk is. Er wordt getest op onder andere de volgende punten:

De tekst op de webpagina is goed leesbaar zonder in te zoomen.

De website mag geen software zoals Flash bevatten.

De content past zich automatisch aan, zodat je niet horizontaal kunt scrollen.

Links en buttons moeten ver genoeg uit elkaar staan, zodat deze makkelijk aan te klikken zijn.

Doe de test

Website mobiel vriendelijk laten maken

Voldoet jouw website niet aan de eisen van Google? Dan kan jouw site de komende tijd wegzakken in de mobiele Google zoekresultaten. Wij raden het aan om jouw website mobielvriendelijk te laten maken. Onze specialisten helpen je graag en kunnen je informeren over de mogelijkheden. Heb je vragen? Laat het ons weten, stuur een mailtje of bel ons, we helpen graag.

Erik Lambrechts
Klik & Steen

[email protected]
www.facebook.com/klikensteen