Bedrijfsblogs zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in het bedrijfsleven. Toch zijn er bedrijven die nog terughoudend reageren op het starten van een blog. Wij geven je vier redenen om je bedrijfsblog te starten.

Autoriteit uitstralen

Autoriteit uitstralen is de eerste reden om een bedrijfsblog op te zetten. Dat is door duidelijk je mening te geven of een standpunt in te nemen. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen: Wat is de visie van het bedrijf op de nieuwste trends? Of: Welk standpunt neemt het bedrijf in bij recente gebeurtenissen en actualiteiten.

Kennis delen

Door kennis te delen wek je sympathie op. Je hoeft niet altijd je mening te geven. Wees niet bang dat je klanten ineens alles zelf gaan doen met de kennis die je gegeven hebt, want weten hoe iets moet is nog niet hetzelfde als iets ook zelf kunnen uitvoeren.

Unieke content

In Nederland hebben 65% van de bedrijven één of meerdere social media accounts. Het is dus moeilijk om uniek te zijn en op te vallen. Deel je blogpost via social media, maar zorg er wel voor dat je een opvallende tekst en afbeelding plaatst. Later in de week kun je nog een bericht plaatsen met een referentie naar je blogpost om het nog een keer onder de aandacht te brengen.

SEO

Als je als bedrijf een blog hebt, hoor je wekelijks of maandelijks nieuwe content aan je website toe te voegen. Dit wordt door Google opgevat als een duidelijk signaal: deze website is actief.

Je kunt ook gebruik maken van longtail zoektermen (Meer dan 3 zoekwoorden). Ruim 70% van alle zoekopdrachten binnen Google zijn longtail. Laat een zoekwoordonderzoek uitvoeren naar relevante zoekwoorden voor jouw producten. Stel je hebt een fietsenwinkel en uit het zoekwoordonderzoek blijkt dat ‘zwarte oma fietsen’ een populaire zoekterm is, dan moet je dit verwerken in je blog.

Wil je uitgebreid advies over het opstarten van een bedrijfsblog, of advies op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Neem dan nu contact op met ons.

Erik Lambrechts
Klik & Steen

info@klikensteen.nl
www.facebook.com/klikensteen