Klik en Steen

We zitten thuis, maar we zitten niet stil!

Door het Coronavirus werkt het gros van de Nederlandse ondernemers en werknemers thuis. Daarom vonden wij het een goed idee om wat terug te doen, in de vorm van kennisdeling. Daarom hebben wij op vrijdag 27 maart 2020, een online vrijdagmiddagborrel voor ondernemers georganiseerd. Tijdens deze borrel gaf Victor een training over hoe jij jouw online strategie kunt aanpassen op korte termijn veranderingen. Zowel goede, als slechte! Ook hebben veel ondernemers ons leuke adviezen gegeven en gestuurd om met de rest van Nederland te delen! In dit artikel zetten we de beste en leukste adviezen op een rijtje!

Opfrisser: waar ging de training ook alweer over?

Tijdens de VrijMiBo heeft Victor een gratis, live training gegeven over hoe je jouw doelstellingen alsnog kunt behalen wanneer er iets onverwachts gebeurt. Door deze gebeurtenis kan het zijn dat je ineens veel meer of minder conversie kan gaan genereren. Wat moet je dan doen? In deze training geven we jou de ideale hulpmiddelen en kennis, om in tijden van onzekerheid tóch je doelen te behalen!

Adviezen van ondernemers

Mijn vader zei altijd: “Iedereen die je tegenkomt weet iets wat jij niet weet!” Ondanks dat hij deze quote van Bill Nye the Science Guy had gestolen, vind ik het nog altijd een zeer mooie quote. Vooral, omdat ik ook echt in dat fenomeen geloof! Daarom hebben we voor deze VrijMiBo, Nederlandse ondernemers gevraagd om zelf een hun advies op papier of video te zetten. Daarom gaan we de beste en leukste adviezen in dit artikel voor je op een rijtje zetten.

Tim lommerse

Tim Lommerse – Eindredacteur van OnlineMarketing.nl

Tim kon er zelf helaas niet bij zijn, maar stuurde zijn advies per mail. Hij had het volgende te zeggen met betrekking tot een klant van hem die in een zeer specifieke niche zit. Namelijk: Yogavakanties. Geziene de huidige situatie is die markt momenteel wat krapper dan normaal. Vandaar kwamen ze samen met het volgende.

Het advies van een Yogi Baas!

Mijn advies is dus tweeledig. Zorg ten eerste dat je deze tijd gebruikt om buiten de gebaande paden te treden en zie het als hét moment om iets dat je al een tijd wilde proberen, maar waar je eerder niet aan toe kwam, af te stoffen en te testen. De wens naar een programma zoals hierboven leefde al een hele tijd bij mijn klant, omdat het natuurlijk vele malen meer schaalbaar is dan de fysieke vakanties. Maar, het voelde als een te ver van zijn bed show om het te gaan proberen. Toen ik het opperde als manier om toch een (nieuwe) doelgroep te kunnen aanboren en toch omzet te draaien in deze periode, was hij eigenlijk meteen enthousiast. Nu was de tijd, wat hem betreft.

Het tweede deel van het advies is waar we met het programma op in proberen te spelen: het vinden van een nieuwe structuur nu zoveel vastigheden zijn weggevallen, om productief en gefocust te kunnen blijven. Ook daarbij geldt weer: dit is hét moment iets dat je al heel lang wilde in je leven te integreren. Zelf wilde ik al heel lang een meditatiemoment integreren in mijn ochtendroutine, in navolging van zoveel succesvolle ondernemers die er hun focus voor de dag vandaan halen. Kwam ik nooit aan toe, maar nu wel, door de tijd die ik in de ochtend opeens overhoud door het wegvallen van reistijd.

Kyra Lancee

Kyra Lancee – Organiseer je bedrijfsgroei

Samen met Kyra hebben we leuke en interessante gesprekken gehad tijdens de vrijdagmiddagborrel. Ze had super tips en een aanstekelijk enthousiasme dat veel ondernemers goed kunnen gebruiken in tijden zoals deze. Kyra is een echte structuur-wizard! Zij helpt ondernemers die achter de feiten aanlopen door hun bedrijfsprocessen en algehele structuur in kaart te brengen en vervolgens te optimaliseren. Wil je Kyra’s advies en alle extra wijze woorden liever zelf horen? Lees dan door tot het einde en druk op de groene knop! Hier kun je de link voor de Livestream ontvangen!

Het advies van de structuur-wizard!

  • Sta op de gewone tijd op – kleed je normaal aan (geen joggingbroek) en ga “naar kantoor”
  • Als het lukt – zorg dat je een aparte ruimte hebt waar je kunt werken (ipv aan de keukentafel met 3 rennende kinderen om je heen) bouw met een plank bv een tijdelijk bureau in je slaapkamer – bergkast o.i.d.
  • Maak een planning – en vooral die is belangrijk! Deel je dag in blokken en probeer daar je taken voor die dag in te plannen. Evt van uur tot uur even een briefje op je bureau wat je die dag gaat doen.
  • Wees realistisch. Deze dagen zijn anders dan dat je normaal op kantoor zit of thuis werkt nu er waarschijnlijk meerdere mensen rondlopen. Verwacht niet dat je nu nét zo productief bent als normaal. Haal er minstens 1 of anders 2 uur van af op een dag.
  •  Probeer zoveel mogelijk afleiding uit te schakelen – plan een half uurtje facebook en linkedin in en blijf er daarna vanaf.
Rim Beckers

Rim Beckers – Kartoon.nl

Rim kon helaas niet zelf aanwezig zijn, maar gaf ons desalniettemin handige tips! Rim is illustrator en maakt toffe cartoons die hij vervolgend verkoopt als opdruk, of op opdracht-basis.

Het advies van de Kartoon-koning!

Mijn advies is dat je -vooral in deze tijd- online aanwezig moet zijn. Ik doe dat in de vorm van videovlogs. Een belangrijk aspect daarvan is dat je je product niet probeert te verkopen maar dat je waarde creëert voor je klanten. Dat is best lastig. Maar je moet ervoor zorgen dat je post geen advertentie wordt van het product wat je verkoopt. Als je mijn video’s bekijkt zul je zien wat ik bedoel. Door personal branding (video) maak ik andere mensen blij voor wat ze krijgen, die dan weer mijn werk promoten als een soort van ‘ambassadeurs’. Mensen kopen immers liever van mensen (die ze kennen) dan van een bedrijf waarvan ze niet weten wie daarachter zit.

Herman van Diejen

Alice & Herman van Diejen – First Class Entertainment

Alice en Herman hebben vooral wat advies voor de E-commerce kant van de online wereld! Met name het feit dat je de mogelijkheid kunt nemen om te praten met je leveranciers. Dit geldt natuurlijk ook voor je klanten. Wanneer er sprake is van onzekerheid van betaling of prijsuitkering, wees er dan transparant in. Je kunt beter eerlijk zijn over je huidige situatie, dan stil blijven en betaalherinnering na betaalherinnering te ontvangen. Herman en Alice hebben hun advies ook in een leuke video verwerkt! Echter konden we deze in verband met de slechte geluidskwaliteit niet afspelen tijdens de livestream. Wil jij het advies wel graag zien? Stuur me dan een mailtje via [email protected] dan stuur ik je de video direct!

Het advies van het entertainment powercouple!

Probeer de kosten te reduceren; praat met toeleveranciers of er iets geregeld kan worden. Per slot van rekening hebben ze velen aan jaren aan je verdiend en kunnen zij wellicht best jou tegemoet komen in deze periode. Vervolgens, ga je alvast voorbereiden op de tijd na de crisisperiode. Creëer nieuwe arrangementen (makkelijker gezegd dan gedaan overigens) en zorg dat je klaar bent voor de “revival”. Tot slot; leg je focus op positieve marketinginspanningen. In mindere tijden willen mensen liever niet herinnerd worden aan de gehele negatieve sfeer van de situatie. Bedenk dus iets ludieks en positiefs om mensen te kunnen helpen!

Marjolein theunissen

Marjolein Theunissen – Teunissenmassage

Marjolein coacht onder andere mantelzorgers die zorgen voor mensen met dementie. Zij vond dit een belangrijk punt om aan te kaarten buiten het ondernemerschap om en wij vonden het zeker een geschikt bericht om te delen. We moeten immers niet alleen aan onszelf denken! Vandaar is haar advies ook gericht naar het helpen van mensen met dementie, in plaats van je eigen onderneming.

Het advies van de coaching held!

Mijn advies is geef uw familieleden een mobiel/ I-Pad/ tablet/etc. met video bel functie.
Maak duidelijke afspraken en probeer dan op momenten te bellen die voor beide kanten uitkomt. Mensen met dementie hebben nog wel een lerend vermogen ook in een ver gevorderd stadium. Veel gebruikte functies  van ouderen met dementie zijn:

  • Foto’s kijken
  • Eigen favoriete muziek luisteren
  • Eenvoudige computerspelletjes
  • Beeldbellen met familieleden

Beeldbellen tussen mensen met dementie en hun familie kan al veel fijne momenten over en weer opleveren. Het gebruik van tabletcomputers door mensen met dementie, leidt vaak tot een verhoogde beleving van de kwaliteit van leven en tot minder isolement.

Bonus advies! – Victor Norbart

Allereerst wil ik iedereen onwijs bedanken voor het enthousiasme en de grote opkomst tijdens de VrijMiBo! Wij verwachten dat dit zeker niet de laatste borrel zal zijn! Ook gaan we meer trainingen opnemen en livestreamen, allemaal om onze kennis met jullie te delen! Als laatste “kennisdeler” heb ik nog een handige bonustip voor jullie!

Het advies van de SEO goochelaar

Naast het feit dat ik natuurlijk een onwijs handige training heb gegeven tijdens de vrijmibo (die je bovenaan deze pagina terug kan kijken) heb ik nog wat extra advies voor jullie. Het ziet er naar uit dat we de komende weken nog wat langer thuis zitten! Daarom is dit nu de kans om jouw SEO kennis op te poetsen! Weet jij hoe jij jouw website moet optimaliseren voor zoekmachines? Weet jij hoe zoekwoorden werken? Wil je leren hoe je ervoor kan zorgen dat jouw pagina’s verschijnen als iemand naar een relevant woord zoekt in Google?

Dat kan! Ik heb namelijk mijn exclusieve SEO masterclass voor WordPress nu ook digitaal beschikbaar gemaakt! Tijdens deze masterclass volg je bij mij 1-op-1 een zeer uitgebreide training over alle belangrijke aspecten van SEO. Geen groepwerk, geen webinar maar echt jij en ik alleen! Volledige focus op jouw website en online business. Je leert hoe je door jouw techniek, content en autoriteit kunt optimaliseren om zo meer bezoekers en conversie te genereren! Meer sales, door meer kennis! (Oh en je krijgt er ook een gratis uitgebreide technische analyse bij!). Vraag dus nu jouw persoonlijke Masterclass aan en ga de uitdaging samen met mij aan, vanuit het comfort van je eigen huis!

Ik wil een SEO Masterclass en een Gratis Technische analyse!

Vraag nu een online SEO-Masterclass aan en ontvang als bonus, gratis een technische analyse! Tijdens de Masterclass bespreken we ook samen de resultaten van de analyse zodat je gelijk weet wat je moet aanpassen! Win-win dus! 

Deze uitgebreide en persoonlijke Masterclass is tijdelijk afgeprijsd van €500 naar €360! Daarnaast wordt hij aangevuld met een gratis technische analyse van €180! Door op de onderstaande knop te drukken ben je nog niet verplicht om te betalen! Ik neem eerst contact met je op en dan bespreken we de details! Je bent dus nergens aan verbonden! Na ons gesprek beslis jij of je de masterclass wilt doen!

Wees er snel bij! Dankzij populariteit zijn er beperkte plaatsen beschikbaar!

Victor Norbart Klik & SteenOver Victor Norbart

Victor is eindverantwoordelijk voor alle Online Marketing werkzaamheden van en voor Klik & Steen. Van SEO en SEA tot funnels en business intelligence, (online) marketing is zijn vak en content zijn passie! Victor kan je helpen om de doelstellingen van jouw website of webshop te bereiken. Ben je benieuwd naar mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan nu contact op en ontdek hoe Victor jouw kennis omzet in een succesvolle strategie!

Wil jij graag de volledige livestream terugkijken en hier de gratis uitgebreide training terugzien, inclusief de adviezen van de ondernemers én de netwerkborrel? Klik dan op de onderstaande knop en ontvang de privé link.

Ik wil de livestream terugzien!