Testen wat beter werkt via Google Analytics?

Google A/B testen

Met A/B testen kunt u de prestaties testen van twee (of meer) geheel verschillende versies van een pagina. Start met uw originele testpagina, de pagina waarvan u de inhoud wilt testen, en maak vervolgens alternatieve versies van die pagina. U kunt de inhoud van een pagina wijzigen, het uiterlijk veranderen of de indeling van uw alternatieve pagina’s aanpassen, wat u maar wilt. We variëren het verkeer naar uw originele pagina en uw alternatieve versies, zodat u kunt zien waarop gebruikers het beste reageren.

A/B testen zijn uit te voeren via Google analytics en helpen je ter verbetering van je conversie.

Hoe werkt A/B testen

Bepaal wat je wilt testen b.v. een speciefieke call-to-action, een header, een andere titel voor je pagina, een knop in een andere kleur of het gebruik van andere content zoals afbeeldingen video’s etc.

Zodra bepaald is wat je wilt testen kopiëren we deze pagina en maken hier een variant van. Daarnaast voegen we een speciale code toe aan de pagina die je wilt testen en aan het kopie om de resultaten te kunnen meten.

Bepaald je doelpagina. Wanneer je een e-commerce website hebt is dit waarschijnlijk de bedankpagina na het aankopen van een product. Heb je een informatieve pagina of wil je dat bezoekers een andere actie ondernemen kan dit ook de pagina zijn na het invullen van het contactformulier.

Als je gaat a/b testen worden de website bezoekers of naar pagina A of naar pagina B geleid. Op deze manier kan je meten welke pagina beter presteert. Heb je nou zeer veel bezoekers kan je er ook voor kiezen om b.v. 20% van je bezoekers deel te laten nemen aan je A/B test.

Na het analyseren van de resultaten is het bekend welke pagina de winnaar is en beter scoort. De wijzigingen die een succes zijn geweest worden doorgevoerd en de wijzigingen die minder succesvol waren worden verwijdert.

Met A/B testen kan je grote verbeteringen in kaart brengen en doorvoeren om een zo optimaal resultaat te behalen. Niet alleen binnen je website of webshop maar ook ter verbetering van SEA of SEO landingspagina’s.

Lijkt je dit lastig of ingewikkeld? Geen probleem Klik & Steen regelt het van A tot B voor je. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van A/B testen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met Klik & Steen via de contactpagina. Wij regelen alles voor je, omdat we het leuk vinden.

Ik heb interesse in A/B testen

Bel ons op 076-2600214 of laat je gegevens hieronder achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
kopje koffie